• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

Joulu· Nopeat ja helpot· Yhteistyöt

17 marras
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

Kaupallinen yhteistyö Viinimaa & Fresita

Saanko esitellä pikkujoulujen ihanimmat herkut?! Annoskokoisiin laseihin koottavat jälkiruoat on aina yhtä helppo ja nopea valmistaa. Sen lisäksi ne ovat todella näyttäviä tarjottavia. Suunnittelin reseptin, jota voi tarjota pikkujouluissa ja joulupöydässä. Miksi et piilottaisi yhtä Fresita-kuohuviiniä uudeksi vuodeksi ja kokoaisi joulun herkuista sekä mansikkaisesta kuohuvasta jälkiruokia myös uudenvuoden juhliin?

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle tehdään italilaisesta panettone-kakusta, Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparimurusta ja vaniljavaahdosta sekä kermasta. Tässä on raikas, mutta täyteläinen jälkiruoka aikuiseen makuun. Fresitatriflen kanssa tarjoisin, mitä muutakaan kuin ihanan kylmää Fresitaa sokerilla kuorrutetuista laseista. Nyt joulufiilistely voi virallisesti alkaa!

Suomen rakastetuimmasta mansikkaisesta kuohuvinistä on moneksi. Se toimii täydellisesti kostuttajana ja maustajana näissä lasikakuissa. Chileläisessä Fresita-kuohuviinissä yhdistyvät maan pitkät viininteon perinteet sekä aidon mansikan parhaimmat ominaisuudet. Tiesitkö, että Fresita on espanjaa ja tarkoittaa pientä mansikkaa? Fresita nostattaa juhlien tunnelmaa niin kesällä kuin talvellakin.

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

4 kpl

Ohje

  • 200 g pakastemansikoita
  • 1 dl Fresita Original kuohuviiniä
  • 100 g panettone-kakkua (tai muu kakkupohja/keksimuru)
  • 4 piparkakkua
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl vispikermaa
  1. Ota mansikat sulamaan kulhoon ja kaada päälle puolet Fresitasta. Kun mansikat ovat hiukan sulaneet, mutta vielä kohmeisia murskaa mansikat sauvasekoittimella rikki, mutta älä tee sosetta.
  2. Ota esille neljä samankokoista lasia. Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi omissa kulhoissaan, ja jätä sivuun.
  3. Revi lasien pohjalle kakkupohjaa, kostuta Fresitalla.
  4. Murusta piparia päälle ja nostele lusikalla mansikoita ja vaniljavaahtoa päälle.
  5. Toista kaikki edellinen, kunnes lasit ovat täynnä.
  6. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kakkujen päälle korkea keko vaahtoa.

Koristeet

  • syötäviä koristeita kuten suklaapalloja ja tähtiä
  • pieniä piparkakkuja tai piparkakkumurua
  1. Asettele koristeet kakkujen päälle juuri ennen tarjoilua.

Lasien sokerihuurre

  • kidesokeria
  • sitruunan lohko
  1. Kaada sokeria syvälle lautaselle.
  2. Pyöräytä sitruuna kuohuviinilasin reunan ympäri.
  3. Dippaa lasi sokeriin (sokeri jää sitruunanmehuun kiinni).
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

Ihanaa viikkoa!

/Anni


Lisää joulun ja uudenvuoden herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Keittiön pintaremppa ja unelmien keittiötaso
Seuraava artikkeli: Joulun Ihanin Juustokranssi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Eliisa Kaarto sanoo

    18.11.2021 16:19

    Tuossa ohjeessa on virhe kun käsketään laittaa vaahdotettua vaniljakastiketta ja sitten lukee laita kaikki. Tuleeko kermaa tuohon kerroksiin ja mansikoistakaan ei puhuta mitään! Selvempää ohjetta kaipaisin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.11.2021 17:06

      Heippa, hupsista ohjeesta puuttui missä vaiheessa mansikat laitetaan. Korjasin sen kohdan. Muuten ohje on ihan kunnossa ja kerma pursotetaan vasta triflen päälle. Sitä ennen muut aineet kootaan kohtien 3 ja 4 mukaan laseihin vuorotellen 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios