| |

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

Kaupallinen yhteistyö Viinimaa & Fresita

Saanko esitellä pikkujoulujen ihanimmat herkut?! Annoskokoisiin laseihin koottavat jälkiruoat on aina yhtä helppo ja nopea valmistaa. Sen lisäksi ne ovat todella näyttäviä tarjottavia. Suunnittelin reseptin, jota voi tarjota pikkujouluissa ja joulupöydässä. Miksi et piilottaisi yhtä Fresita-kuohuviiniä uudeksi vuodeksi ja kokoaisi joulun herkuista sekä mansikkaisesta kuohuvasta jälkiruokia myös uudenvuoden juhliin?

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle tehdään italilaisesta panettone-kakusta, Fresita-kuohuviinillä maustetuista mansikoista, piparimurusta ja vaniljavaahdosta sekä kermasta. Tässä on raikas, mutta täyteläinen jälkiruoka aikuiseen makuun. Fresitatriflen kanssa tarjoisin, mitä muutakaan kuin ihanan kylmää Fresitaa sokerilla kuorrutetuista laseista. Nyt joulufiilistely voi virallisesti alkaa!

Suomen rakastetuimmasta mansikkaisesta kuohuvinistä on moneksi. Se toimii täydellisesti kostuttajana ja maustajana näissä lasikakuissa. Chileläisessä Fresita-kuohuviinissä yhdistyvät maan pitkät viininteon perinteet sekä aidon mansikan parhaimmat ominaisuudet. Tiesitkö, että Fresita on espanjaa ja tarkoittaa pientä mansikkaa? Fresita nostattaa juhlien tunnelmaa niin kesällä kuin talvellakin.

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

4 kpl

Ohje

  • 200 g pakastemansikoita
  • 1 dl Fresita Original kuohuviiniä
  • 100 g panettone-kakkua (tai muu kakkupohja/keksimuru)
  • 4 piparkakkua
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 dl vispikermaa
  1. Ota mansikat sulamaan kulhoon ja kaada päälle puolet Fresitasta. Kun mansikat ovat hiukan sulaneet, mutta vielä kohmeisia murskaa mansikat sauvasekoittimella rikki, mutta älä tee sosetta.
  2. Ota esille neljä samankokoista lasia. Vatkaa kerma ja vaahtoutuva vaniljakastike kuohkeaksi omissa kulhoissaan, ja jätä sivuun.
  3. Revi lasien pohjalle kakkupohjaa, kostuta Fresitalla.
  4. Murusta piparia päälle ja nostele lusikalla mansikoita ja vaniljavaahtoa päälle.
  5. Toista kaikki edellinen, kunnes lasit ovat täynnä.
  6. Laita kerma pursotinpussiin ja pursota kakkujen päälle korkea keko vaahtoa.

Koristeet

  • syötäviä koristeita kuten suklaapalloja ja tähtiä
  • pieniä piparkakkuja tai piparkakkumurua
  1. Asettele koristeet kakkujen päälle juuri ennen tarjoilua.

Lasien sokerihuurre

  • kidesokeria
  • sitruunan lohko
  1. Kaada sokeria syvälle lautaselle.
  2. Pyöräytä sitruuna kuohuviinilasin reunan ympäri.
  3. Dippaa lasi sokeriin (sokeri jää sitruunanmehuun kiinni).
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle
Helppo Piparkakku-Fresitatrifle

Ihanaa viikkoa!

/Anni


Lisää joulun ja uudenvuoden herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Eliisa Kaarto sanoo:

    Tuossa ohjeessa on virhe kun käsketään laittaa vaahdotettua vaniljakastiketta ja sitten lukee laita kaikki. Tuleeko kermaa tuohon kerroksiin ja mansikoistakaan ei puhuta mitään! Selvempää ohjetta kaipaisin.

    1. Heippa, hupsista ohjeesta puuttui missä vaiheessa mansikat laitetaan. Korjasin sen kohdan. Muuten ohje on ihan kunnossa ja kerma pursotetaan vasta triflen päälle. Sitä ennen muut aineet kootaan kohtien 3 ja 4 mukaan laseihin vuorotellen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *