• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Italialainen Kirsikka-Ricottakakku

Juhannus· Kakut· Kuivakakut· Mökkiohjeet

13 touko
Italialainen Kirsikka-Ricottakakku

Tämä on se kakku, joka saa sinut itkemään. Viimeistään kun viimeinen pala on syöty.

Tein viime viikolla itse ricottajuustoa. Ostin maitoa, kermaa ja sitruunoita kotiin, muuta ei nimittäin tarvita! Päätin, että viikkoja mielessäni houkutellut ajatus täytyy saada vihdoin toteutettua. Olen tehnyt kerran aikaisemmin ricottaa ja en kyllä keksi miksi kesti useampi vuosi ennen kuin palasin tämän herkun pariin.

Ajattelin ensin, että herkuttelemme ricotan sellaisenaan, leivän päällä. Sitten uniini hiipi italialainen kirsikka-ricottakakku, enkä päässyt siitä yli. Sanotaan, että itse tehty ricotta pitäisi nautiskella sellaisenaan, koska se on niin herkullista alusta asti itsetehtynä. Mutta voi luulen sen olleen myös taika tässä kakussani! Tämäkin ihanuus on syntynyt Italiassa, jossa ricottaa valmistetaan muiden juustojen valmistuksessa yli jääneestä herasta.

Ricotta on pehmeää, kermaista ja melko mautonta, kuten maustamaton tuorejuusto. Se muistuttaa hieman myös kotijuustoa. Se on helposti levittyvää ja sitä voi maustaa erilaisilla tavoilla. Voit käyttää sitä myös monipuolisesti ruoanlaitossa. Pakkasin osan ricotasta lasipurkkeihin ja maustoin basilikalla, suolalla ja pippurilla. Äitini sai yhden purkin äitienpäivälahjaksi ja kuulin, että juustoa nautittiin suolakeksien kanssa pihakahveilla.

Tässä kakkuohjeessa voit käyttää myös kaupan valmista ricottaa. Mutta suosittelen joskus keittämään ricotan itse ja kokeilemaan sitä juuri tässä jumalaisessa kakussa, joka nousi omalla listallani TOP3 parhaiden kakkujen joukkoon. Niin mehevää, kuohkeaa, täyteläistä ja maukasta! Tästä olivat samaa mieltä jokainen joka kakkuani maistoi. Käytin kakussa Pirkan pakastekirsikoita, kun en löytänyt niitä vielä tuoreena, mutta voit voit korvata kirsikat esimerkiksi vadelmilla, tuoreilla tai pakasteilla.

Nappaa ricotan ohje täältä, kunnes saan sen kirjailtua sen itse tänne blogin puolelle.


Italialainen Kirsikka-Ricottakakku (G)

noin 10 hlö

Ricotta

Jos teet ricotan itse, löydät ohjeen täältä.

Kakkuohje (myös gluteeniton)

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 kananmunaa
  • 3,5 dl ricottajuustoa (itsetehtyä tai kaupasta ostettua)
  • 0.5 tl vanilja-aromia (tai 1 tl vaniljasokeria)
  • 1 tl sitruunankuoriraastetta
  • 100 g sulaa voita
  • 2 dl kirsikoita (tai muita marjoja)
  • 3 rkl mantelirouhetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Laita noin 22-24 cm kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa kevyesti toisessa kulhossa ricotta, kanamunat, vanilja ja sitruuna.
  5. Lisää kuivat aineet ricoottaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  6. Kääntele myös sula voi sekaan ja 3/4 osaa kirsikoista.
  7. Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja ripottele päälle loput kirsikat sekä mantelirouhe.
  8. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja tikkuun ei jää taikinaa.

GLUTEENITON: Edit. 18.5. Muutama teistä on leiponut kakun onnistuneesti gluteenittomilla jauhoilla ja kehunut kovasti makua. Korvaa jauhot samassa suhteessa valmiilla jauhoseoksella. Älä lisää leivinjauhetta, jos seoksessa on valmiina nostatusaineita.

Italialainen Kirsikka-Ricottakakku

En muista millloin mikään kakku olisi ollut yhtä kuohkean mehevää kuin tämä. En voinut pitää näppejäni erossa kakusta. Se vaati minua syömään kolme palaa kerralla. Silti halusin lisää.

Italialainen Kirsikka-Ricottakakku

Tällä hetkellä harmittaa, että ricottaa ei enää löydy jääkaapistani, nimittäin kakun tekeminen on todella helppoa, kun juusto on tehty valmiiksi. Kaikki aineet vaan sekaisin, vuokaan ja vuoka uuniin. Tunnin päästä ihana kirsikka-ricottakakku on valmis. Täytyy varmaan poiketa kauppaan hakemaan lisää tarvikkeita ja kokeilla tätä kakkua esimerkiksi mustikoilla, vadelmilla tai raparperilla!

Italialainen Kirsikka-Ricottakakku

Ihanaa viikon jatkoa! Psst… loppuviikosta on luvassa taas liveleivontaa! Seuraa uutisia Instagramissa.

/Anni


Lisää helppoja mökkiohjeita löydät täältä
Seuraathan herkkujani myös 
Instagramissa ja Facebookissa?

27 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Pannukakkumuffinssit & Mansikka-persikkasalsa
Seuraava artikkeli: Nopeat Minipizzat Grillissä (5 täytevinkkiä) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hanna sanoo

    13.5.2020 09:27

    Täydellisen kuuloinen kesäkakku! 🌞 Osaatko sanoa, kuuluuko tämä kakku paranee vanhetessaan -kategoriaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.5.2020 09:49

      En osaa, koska me söimme kakun heti samana päivänä 😀 Se oli niin herkullista!

      Mutta voisin olettaa, että näin on, koska kakkuhan muistuttaa hiukan kahvikakkua taikinaltaan 🙂 Tuo ricotta tekee ihmeitä.

      Vastaa
      • Heini sanoo

        13.5.2020 22:04

        Paljonko tuo ricotta on grammoina?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          14.5.2020 08:25

          Noin 100 g on 1 dl. Mittasin äsken. Tein ricotan itse, joten siksi deseinä ohjeessa.

          Vastaa
  2. Mari sanoo

    13.5.2020 10:26

    Toimisikohan tämä kakkupohjana, jos kerrokset paistaisi erikseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.5.2020 11:02

      Aina voi kokeilla 🙂 Tämä on tosi mehevää ja painavaa. en tekisi montaa kerrosta.

      Vastaa
    • Laura sanoo

      21.5.2022 18:53

      Tein kakun tänään ohjeen mukaan ja paistoin 1h 10 min ja jäi raa’aksi.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        22.5.2022 06:03

        Voi harmi! Kuulostaa siltä, että nyt on jotain mitattu väärin. Kakku ei kyllä jää raa’aksi jos se on leivottu ohjeen mukaan.

        Vastaa
  3. Sara Silvennoinen sanoo

    13.5.2020 13:53

    Kuulostaa herkulliselta erityisesti raparperillä! Pitääköhän taikinaan lisätä minkä verran sokeria jos tekee raparpereillä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.5.2020 16:32

      Itse en lisäisi sokeria 🙂 Tämä on tietenkin makuasia. Käyttämäni pakastekirsikat olivat melko happamia myös ja ne toivat vaan mukavaa raikkautta kakkuun.

      Vastaa
  4. Milla sanoo

    15.5.2020 16:05

    Kuinka pitkään valutit ricottaa? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2020 16:18

      Valutin noin 2-3 tuntia. En katsonut tarkkaa aikaa kellosta. Ei ollut ihan täysin kiinteää vaan tuorejusutomaisen pehmeää 🙂

      Vastaa
  5. Laura K sanoo

    15.5.2020 18:25

    Voi mitä herkkua! Tätä olisi ihana päästä kokeilemaan, mutta osaatko sanoa toimiiko kakku gluteenittomana? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.5.2020 07:08

      En ole ehtinyt vielä testata gluteenitonta versiota. Jos kokeilet niin kerro ihmeessä miten onnistuit 🙂

      Vastaa
      • Miu sanoo

        17.5.2020 20:16

        En ole alkuperäinen kysyjä mutta tein tätä kakkua tänään gluteenittomana ja tuli aivan ihanaa! Käytin 3 dl Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta ja 0.5 dl mantelijauhoa, ei muita muutoksia reseptiin. Hyvin toimii siis!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          18.5.2020 06:30

          Mahtavaa! Muokkaan ohjeeseen, jotta muutkin osaavat leipoa onnistuneesti gluteenittomana. Kiitos kommentistasi 🙂

          Vastaa
  6. Anne Forstén sanoo

    17.5.2020 19:03

    Tein tätä eilen ja oli todella helppo tehdä. Aivan fantastinen maku … piti laittaa loput kakusta jemmaan tätä päivää varten. Käytin myös pakastekirsikoita, jotka rakastan. Teen raparperiversion ensi viikonlopuksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.5.2020 06:30

      Ihana kuulla, että sielläkin ihastuttiin tähän kakkuun! 🙂 Raparperiversion testaus on itsellänikin edessä tällä viikolla 🙂

      Vastaa
  7. Heidi sanoo

    24.5.2020 22:17

    Ihanan kuuloinen ohje, pakko testata! Laitoitko kirsikat jäisinä vai sulatettuina taikinaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.5.2020 07:13

      Kohmeisia olivat. Jos käyttää tuoreina niin ihan sellaisenaan ja jäiset voi laittaa jäisinä.

      Vastaa
  8. Annika sanoo

    12.6.2020 16:13

    Heippa!
    Tein ohjeen mukaan ja koostunus oli kumimaista, mutta maku oli aivan ihana! Käytin valmista ricottaa, joten voisiko se olla syy kumimaiseen olomuotoon? Ajattelin että ensi kerralla kokeilen tehdä itse ricotan, ja mietinkin että jos tekisin annoksen puolikkaana niin riittäisikö se tähän kakkuun? Kiitos vielä reseptin jakamisesta! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.6.2020 21:39

      Hei,
      Tätä kakkua on leivottu ja kehuttu kovasti. Moni on tehnyt kaupan ricotalla. Voi johtua siitä – merkeissäkin voi olla eroja, mutta kumimaisuus viittaa myös siihen, että taikinaa on sekoitettu liikaa tai paistettu liian vähän aikaa. Suosittelen kokeilemaan myös itsetehdyllä. Se on ihanaa <3 Puolikas annos riittää tähän kakkuun!

      Vastaa
  9. Annosarkea sanoo

    6.7.2020 14:34

    Mitenhän tämä toimisi pakastimen kautta juhlapöytään?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.7.2020 09:08

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa
      • Annosarkea sanoo

        12.7.2020 13:30

        Kiitos, Anni. Taidan tehdä kuitenkin paria päivää ennen juhlia, enkä pakkasen kautta. 🙂

        Vastaa
  10. Rinkeli sanoo

    28.7.2022 16:14

    Voiko sitruunan vain jättää pois vai korvaisitko jollakin? Kun sitrusallergia…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.7.2022 13:42

      Jätä vaan pois. Se on mauste 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios