• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Ihana Piparkakku-kakku (M)

Gluteeniton· Joulu· Kakut· Kreemikakut· Täytekakut· Uusivuosi· Yhteistyöt

13 joulu

Ihana Piparkakku-kakku (M)

Kaupallinen yhteistyö Kaslink AITO

Tämä Ihana Piparkakku-kakku (M) on kuin pehmeä iso piparkakku. Se muistuttaa myös perinteistä maustekakkua, joka on täytetty kuohkealla piparkakkuvaahdolla. Kakun koristeeksi pääsivät vihdoin ihastuttavat pienet piparitalot, joiden ohjeen löydät täältä. Olen tehnyt pieniä piparkakkutaloja jo monena jouluna ja vihdoin pääsin toteuttamaan kakkuhaaveeni eli käyttämään niitä koristeina kakun päällä. Itse kakku on helppo ja melko nopeakin tehdä, mutta jos askartelet pienet piparkakkutalot itse niin suosittelen tekemään ne hyvissä ajoin etukäteen.

Ihana piparkakku-kakku (M) on täysin maidoton ja voit tehdä tästä ohjeesta myös täysin gluteenittoman version halutessasi, koska myös ohjeessa käyttämäni Kaslink Aito-tuotteet ovat gluteenittomia. Kuinka ihastuttava tämä näyttävä kakku onkaan! Ja se sopii myös pienillä tuunauksilla erikoisruokavalioita noudattaville. Täältä löydät myös gluteenittoman piparkakkutaikinan ohjeen.

Ihana Piparkakku-kakku (M)

Käytin kakkupohjan taikinassa Kaslink Aito Kaurajuoma Baristaa, josta syntyy muuten joulun ihanimmat kaakaot ja muut kuumat maitojuomat. Barista sopii mielestäni loistavasti myös leivontaan ja käytänkin sitä usein erilaisen taikinoiden nesteenä sen kermaisen koostumuksen takia. Barista sopii hyvin myös kakun kostutukseen kun siihen lisää ripauksen vaniljaa.

Piparkakku-kakkuni välistä löytyy myös jouluiseen makuun sopivaa omena-kanelimarmeladia, joka tuo kakkuun mukavaa pirteyttä. Vaihtoehtoisesti kakun väliin sopisi myös puolukkahillo tai muu jouluinen marmeladi/hillo. Ihanat lumiset piparkakkukerrokset syntyvät kuohkealla Aito Kauravispillä, johon on sekoitettu piparimurua ja jouluisia mausteita.

Ihana Piparkakku-kakku (M)


Ihana Piparkakku-kakku (M)

Noin 12 hlö

Ohje

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 1 vaniljatangon siemenet
  • 0.5 tl jauhettua kardemummaa
  • 0.5 tl neilikkaa
  • 0.5 tl inkivääriä
  • 1-2 tl kanelia
  • 200 g margariinia (tai voita)
  • 3,5 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Kaslink Aito Kaurajuoma Barista
  • puolikas banaani
  1. Vuoraa noin 18 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  2. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja mausteet kulhoon. Voit käyttää myös valmista piparkakkumaustetta halutessasi ja jos kaapistasi ei löydy kaikkia näitä mausteita erikseen.
  3. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää yksi kananmuna kerrallaan seokseen.
  4. Sekoita keskenään soseutettu banaani ja Aito Kaurajuoma Barista.
  5. Lisää voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja kaurajuomaseosta.
  6. Kääntele taikina sekaisin ja kaada vuokaan.
  7. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa reilu tunnin. Tarkista kypsyys puutikulla kakun keskeltä. Kun tikkuun ei jää enää taikinaa on kakku valmis.
  8. Nosta kakku jäähtymään ritilälle.

GLUTEENITON: Voit tehdä kakusta täysin gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin ja lisäämällä taikinaan 1 tl psylliumia. Älä laita taikinaan erikseen nostatusaineita, jos gluteeniton jauhoseos sisältää jo niitä. Reseptissä käytetyt Kaslinkin tuotteet ovat gluteenittomia. Täytteeseen valitse gluteenittomia piparkakkuja.

MAIDOTON: Kakku on täysin maidoton, jos käytät taikinassa maidotonta margariinia.

Piparkakkutäyte

  • 2,5 dl Kaslink Aito Kauravispi
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl kanelia tai piparkakkumaustetta
  • noin 100 g piparimurua
  • 1 dl omenakanelimarmeladia
  1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta sokerilla sekä kanelilla.
  2. Murenna piparkakut ja kääntele vaahtoon.
  3. Tarkista maku ja lisää halutessasi lisää makeutta.
  4. Mittaa marmeladi valmiiksi.

Kostutus

  • Sekoita keskenään 1 tl vaniljasokeria ja 1 dl Aito Kaurajuoma Baristaa.

Koristeet

  • pienet piparkakkutalot
  • rosmariinin oksia

Kakun kokoaminen

  1. Leikkaa piparkakku-kakkupohja kolmeen kerrokseen. Tasoita kakun kohonnut pinta.
  2. Nosta alimmainen pala tarjoilualustalle, kostuta se kevyesti vaniljakaurajuomalla.
  3. Lusikoi kostutetulle pohjalle marmeladia ja nostele päälle hyvä kerros kuohkeaa piparkakkutäytettä.
  4. Toista kostutus ja täyttö kahteen muuhun kerrokseen.
  5. Asettele päällimmäisen kerroksen päälle pieniä piparitaloja tai muita piparkakkukoristeita.
  6. Tarjoile kakku joulupöydässä!

Ihana Piparkakku-kakku (M)Ihana Piparkakku-kakku (M)Joulun ihanin piparkakku!

KAURATUOTTEILLA KAKKUPOHJAT MAIDOTTOMIKSI

Olen saanut positiivista palautetta siitä, että reseptiikassani otan huomioon myös vegaanit, maitoallergiset ja keliaakikot. Vain muutamassa palautteessa on ihmetelty kysyvästi miksi käytän nykyään niin paljon kauratuotteita perinteisten sijaan. Tässä hieman ajatuksia asiasta. Tykkään kokeilla uusia raaka-aineita. Tämän vuoden aikana meidän taloudessa on korvattu paljon maitotuotteita kauratuotteilla, joten näen luonnollisena, että tämä näkyy myös reseptiikassani. Pyrin aina antamaan vaihtoehtoja teille lukijoille oli kyse niin jauhoista, maitotuotteista tai sokereista.

KORVATTAVUUS

Muistutan että kaikkien maitotuotteiden tilalla voit aina käyttää sitä sinulle tutuinta tuotetta, vaikka itse suosittelisin jotain muuta. Eli maitotuotteet ovat melkein poikkeuksetta korvattavissa aina toisella. Perinteisillä raaka-aineilla leivottuja ja kokattuja ohjeita löytyy pilvin pimein – joskus kasviperäinen (maidoton) reseptiikka tuntuu haastavalta, siksi suunnittelen reseptiikkaa nykyään näin päin. Opin siinä samalla itsekin uusia taitoja. Ja mikä parasta: leivotut herkut sopivat juhlissa kaikille ja maistuvat ihan yhtä hyvältä!

MIKSI AITO TUOTTEET?

Miksi olemme valinneet Aito -tuotteet osaksi arkeamme? Tähän on helppo vastata. Aito -tuotteet ovat saaneet alkunsa suomalaisesta luonnosta, kotimaisilla kaurapelloilla. Kaslink käyttää tuotteissaan mahdollisimman paljon lähialueiden laadukkaita, kotimaisia raaka-aineita, ja tuotepakkaukset ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä kartonkipakkauksia. Me pyrimme mieheni kanssa muutenkin suosimaan kotimaisia valintoja arjessamme. Kasvipohjaisten tuotteiden suosiminen on myös meidän osalta yksi arjen pieni valinta, jonka teemme luonnon ja oman hiilijalanjälkemme takia.

Piparkakun makuinen kakku

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Katso lisää joulun herkkuohjeita täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

4 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Lahjaidea: Piparkakkukranssi
Seuraava artikkeli: Joulun herkulliset ruokalahjat x 20 »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Laura sanoo

    13.12.2019 22:33

    Voiko kaurajuoman korvata tavallisella maidolla?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.12.2019 10:19

      Kuten postauksessakin kerroin: kaikki maidot voi aina korvata päittäin – kasvimaidot tavallisella ja toisinpäin 🙂

      Vastaa
  2. PäiviH sanoo

    20.12.2019 17:56

    Jos teen 24cm vuokaan, kannattaako ainekset tuplata? 🤔

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2019 07:12

      Tekisin kahdessa osassa niin että paistaisin ensin yksinkertaisen ohjeen ja sitten toisen. Jos tuplaat ohjeen noin isoon vuokaan kestää paisto todella kauan ja kakun koostumus voi kärsiä. Voi tosin onnistua niinkin ihan hyvin 🙂 24 vuoassa voit toki tehdä myös yksinkertaisella reseptillä matalamman kakun, jossa on vaan 2 kerrosta, jos se ei sinua haittaa 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Ihanaa uutta viikkoa! 💐 Psst... Laitoitko jo Ihanaa uutta viikkoa! 💐 

Psst... Laitoitko jo kalenteriin tulevan perjantain 23.4. klo 17.00 leivonta-liven? 🎈🎉 Leivotaan donitseja ja laitetaan ananas-sima tekeytymään vapuksi ☀️

Ihana vappukimppu on nimeltään Kupla @homeingardenkauniainen 🌸
MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjanta MAINOS @dansukkersuomi 🍩🥂 SIMA-LIVE perjantaina 23.4. klo 17.00. Olethan mukana? 🥳

Laitetaan vapuksi tulemaan 2 litraa perinteistä simaa tai 🍍simaa. Ohjeistan molemmat, niin tuore- kuin kuivahiivalla 👏🏻

Lisäksi leivotaan herkulliset Churro-Donitsit, joiden tekoon tarvitset donitsi- tai muffinipellin 🍩 

Kaikki tämä tehdään tunnissa ja Vappu 🎈on kivasti valmisteltu! Sima on valmista vappuaatoksi ja donitsit voit pakastaa vappubrunssia varten (sen verran hyviä näistä tuli, että kannattaa ehkä leipoa uudet vappuna)🤤 

Ihanaa, jos pääset mukaan! 💕Pyyhkäise seuraaviin kuviin ja kirjaa ylös mitä tarvitset siman ja donitsien tekoon 👉🏻 #anninuunissalive #leivontalive
Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen Tekiskö mieli tätä ihanan tahmeaa, herkullisen pehmeää, täyteläistä ja supersuklaista Geisha-vaahdolla hunnutettua Geisha-brownieta? 🍫

Uusi  I H A N A ohje löytyy nyt blogista ja suora linkki profiilista 🤤 Herkullista viikonloppua 💕
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA PÄÄTTYNYT🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios