• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Herkullinen Hernehummus (M)

Arkiruoka· Brunssi· Hemmottelua· Kasvisruoka· Nopeat ja helpot· Vegaaninen

7 heinä
Herkullinen Hernehummus (M)

Hei sinä erilaisten tahnojen rakastaja! Tämä resepti on sinulle. Herkullinen hernehummus (M) on maidoton, vegaaninen ja gluteeniton herkku, josta on moneksi. Rakastan itse herneitä ja minusta tämä herneversio on perinteistä hummusta jopa parempi! Hernehummuksen tekoon menee noin 10 minuuttia, joten vaikeaksi tätä ohjetta ei myöskään voi kutsua. Hernehummus on myös monikäyttöinen!

Mihin kaikkialle laitan hernehummusta?

  • siemennäkkärin kanssa naposteluun ja muuhun dippailuun
  • salaatteihin
  • tortillan täytteeksi
  • leivän päälle
  • voileipäkakun väliin
  • pastaan

Olen tehnyt hernehummusta myös ilman kikherneitä nakuvoileipäkakun väliin. Löydät ohjeen täältä.

Hernefakta

Tiesitkö, että pakasteherneet ovat yleensä tuoreempia kuin torilta ostetut? Kotimaiset herneet saatetaan pakastaa, jopa kaksi tuntia niiden keräyksen jälkeen, jolloin ne säilyttävät makean arominsa. Siksi pakasteherneet sopivat täydellisesti esimerkiksi tähän hummukseen tai tuorehernekeittoon, jota voi sanoa tuorehernekeitoksi juuri edellä mainitusta syystä! Voit halutessasi käyttää myös tuoreita herneitä nyt kun niitä saa torilta ja kaupoista! Valitse vain makeita.

Herkullinen Hernehummus (M)

Herkullinen Hernehummus (M)

Ohje

  • 200 g pakasteherneitä
  • 1 prk esikeitettyjä kikherneitä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • kourallinen hienonnettua minttua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä (tai tahinia)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  1. Mittaa herneet kattilaan veden kanssa ja kiehauta pehmeiksi. Valuta.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori valkosipulin kynsi.
  3. Mittaa kaikki aineet blenderiin ja aja tasaiseksi tahnaksi.
  4. Lisää vettä, jos tahna tuntuu liian paksulta. Lisää mausteita oman makusi mukaan.
  5. Kaada hernehummus kulhoon ja koristele oliiviöljyllä, siemenillä ja mintulla.
  6. Tarjoile hernehummus esimerkiksi siemennäkkärin kanssa naposteluherkkuna.

SÄILYVYYS: Säilytä hernehummus jääkaapin viileydessä noin viikon. Voit myös pakastaa hernehummuksen.

Herkullinen Hernehummus (M)
Herkullinen Hernehummus (M)

Ihanaa uutta viikkoa!

/Anni


Lisää suolaisia herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Amerikkalaiset Pannukakut
Seuraava artikkeli: Täydelliset Vauvajuhlat – Baby Shower vinkkejä »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anni Björk sanoo

    10.4.2021 20:33

    Hei! Minkä kokoinen on ohjeessa käyttämäsi kikhernepaketti?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2021 07:26

      Moikka, hyvä huomio. Käytin tässä GoGreenin paketin, joka on merkitty 380/230 g.

      Vastaa
      • Anni Björk sanoo

        11.4.2021 16:14

        Kiitos vastauksesta!😊 Ja aivan ihana sivusto sinulla, eilen vasta eksyin tänne ensimmäistä kertaa!

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          12.4.2021 06:01

          Kiitos ihana 🙂 Tervetuloa seurailemaan <3

          Vastaa
  2. Kristiina sanoo

    7.3.2022 12:28

    Hei, olen korvannut kikherneet usein keltaisilla herneillä. Niitä saa ainakin meiltä päin vain kuivattuna, joten liotus (+aktivointi) ja keittäminen ja jäähdytys tarvitaan ennen käyttöä. Sopisiko tähän kikherneet korvaamaan? Voisi käyttää vihreitäkin herneitä…

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.3.2022 13:46

      Kokeile ihmeessä 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios