| |

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Heräsin eilen aamulla aikaisin ja ryhdyin heti leipomaan tätä helppoa juustokakku-marjapiirakkaa, joka oli poltellut mielessäni jo jonkun aikaa. Halusin kokeilla suositun raparperipiirakkani ohjetta vaihtamalla raparperit marjoihin: vadelmaan ja mustikkaan. Pohjan ja marjojen väliin halusin tehdä mehevän juustokakkukerroksen. Täytyy sanoa, että oletinkin tämän piirakan olevan makuhermoja hivelevän herkullista, mutta se miten hyvää piirakka lopulta oli yllätti minut ja mieheni. Ahmimme piirakkaa jo ennen kuvien ottamista.

Herkullisuuden lisäksi tällä ohjeella on muitakin plussia, kuten se että piirakan tekoon menee vain reilu puoli tuntia. Ohjetta voisi kutsua myös ”yhden kulhon ohjeeksi”, jolla viitataan siihen että kaikki aineet sekoitetaan yhdessä kulhossa, vatkausta tai muuta vaativaa ei tarvitse tehdä ja kulhon lisäksi sinulla likaantuu vain muutama muu väline. Juustokakkukerroksen voi jättää halutessaan pois, silloin ohje helpottuu entisestään ja marjapiirakka on silti herkullista.

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen) ohjeen voi muuntaa raparperipiirakaksi, omenapiirakaksi ja voit käyttää mitä tahansa marjoja haluat. Ohje on täydellinen leivottavaksi lasten kanssa, koulun myyjäisiin tai juhlien tarjottavaksi! Voit tehdä piirakan myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.


Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

noin 16-18 palaa

Pohja ja muru:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita
  • 1 tl leivontasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun. Lisää suurempaan puolikkaaseen seuraavat aineet:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  1. Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.
  2. Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin

Juustokakkukerros:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kanamuna
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 litra marjoja (juustokerroksen päälle)
  1. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi marjat keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
  2. Kaada tuorejuustoseos pohjan päälle ja ripottele sitten päälle marjat.
  3. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
  4. Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena. 

Vinkki! Voit käyttää tuoreita ja pakastettuja marjoja! 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Ihanaa aurinkoista lauantaita!

♥ Anni


Lisää piirakkareseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

52 Comments

  1. Ritu sanoo:

    Onko kukaan laskenut Paljonko tuossa helpossa juustokakku-marjapiirakassa pellillisessä on
    100gramassa kaloreita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *