• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Makeat piirakat· Mökkiohjeet· Nopeat ja helpot

4 elo

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Heräsin eilen aamulla aikaisin ja ryhdyin heti leipomaan tätä helppoa juustokakku-marjapiirakkaa, joka oli poltellut mielessäni jo jonkun aikaa. Halusin kokeilla suositun raparperipiirakkani ohjetta vaihtamalla raparperit marjoihin: vadelmaan ja mustikkaan. Pohjan ja marjojen väliin halusin tehdä mehevän juustokakkukerroksen. Täytyy sanoa, että oletinkin tämän piirakan olevan makuhermoja hivelevän herkullista, mutta se miten hyvää piirakka lopulta oli yllätti minut ja mieheni. Ahmimme piirakkaa jo ennen kuvien ottamista.

Herkullisuuden lisäksi tällä ohjeella on muitakin plussia, kuten se että piirakan tekoon menee vain reilu puoli tuntia. Ohjetta voisi kutsua myös ”yhden kulhon ohjeeksi”, jolla viitataan siihen että kaikki aineet sekoitetaan yhdessä kulhossa, vatkausta tai muuta vaativaa ei tarvitse tehdä ja kulhon lisäksi sinulla likaantuu vain muutama muu väline. Juustokakkukerroksen voi jättää halutessaan pois, silloin ohje helpottuu entisestään ja marjapiirakka on silti herkullista.

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen) ohjeen voi muuntaa raparperipiirakaksi, omenapiirakaksi ja voit käyttää mitä tahansa marjoja haluat. Ohje on täydellinen leivottavaksi lasten kanssa, koulun myyjäisiin tai juhlien tarjottavaksi! Voit tehdä piirakan myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.


Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

noin 16-18 palaa

Pohja ja muru:

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita
  • 1 tl leivontasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun. Lisää suurempaan puolikkaaseen seuraavat aineet:
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  1. Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.
  2. Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin

Juustokakkukerros:

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 kanamuna
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 litra marjoja (juustokerroksen päälle)
  1. Sekoita kaikki muut ainekset paitsi marjat keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
  2. Kaada tuorejuustoseos pohjan päälle ja ripottele sitten päälle marjat.
  3. Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
  4. Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena. 

Vinkki! Voit käyttää tuoreita ja pakastettuja marjoja! 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.

Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)

Ihanaa aurinkoista lauantaita!

♥ Anni


Lisää piirakkareseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

51 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Mökkiresepejä ja kesäjuttuja
Seuraava artikkeli: Ne pienet yksityiskohdat – Hääinspiraatio »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Mama sanoo

    4.8.2018 18:15

    Olen aiemmin tehnyt sitä raparperimurupiirakkaa ja oli niin hyvää, että nyt piti tätäkin ohjetta kokeilla. Minulla on pienempi pelti kuin ohjeessa, joten riitti n. 8 dl pakastemarjoja, käytin 5 dl mustikoita ja loput puolukkaa. Ja juustokakkutäytettäkin ihan riittävästi, vaikka jääkaapista löytyi vain 250 g tuorejuustoa. Tosi mehevä ja herkullinen piirakka tuli. ? Kiitos ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.8.2018 11:08

      Hei, kiitos kommentista! Mahtavaa kun testasit reseptiä heti ja sovelsit onnistuneesti 🙂 Oikein mukavaa kesän jatkoa! 🙂

      Vastaa
  2. Paula sanoo

    5.8.2018 23:58

    Mahtaisikohan tämä annos olla sopiva kahteen piirakkavuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.8.2018 07:48

      Moikka Paula, riippuu tietenkin piirakkavuokiesii koosta. En ole kerennyt testailla ohjetta vielä muihin vuokiin, lähtisin itse kokeilemaan kahta 24 cm. Testaamalla siis selviää 🙂

      Vastaa
  3. Irja sanoo

    7.8.2018 17:35

    Tuleeko pakastemarjoista liikaa nestettä?perunajauhoa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.8.2018 18:00

      Tein itse pakasteista ja ei tullut liikaa nestettä. Halutessasi voit sekoittaa lusikallisen perunajauhoja marjojen sekaan 🙂

      Vastaa
  4. Kaura sanoo

    9.8.2018 01:05

    Näyttävät mehevän herkullisilta. Näitä voisikin kokeilla! Mustikka on ihanaa leivonnassa. 🙂 Kivaa viikon jatkoa <

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.8.2018 07:43

      Juuri mehevää tämä olikin. Aivan ihanaa <3 Kivaa viikkoa myös sinulle!

      Vastaa
  5. Kiia sanoo

    13.8.2018 16:12

    Onkohan tää parempaa just tehtynä vai seuraavana päivänä? Huomenna tulossa vieraita ja mietin että teenkö tänään vai huomenna

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.8.2018 20:33

      Se on ihan yhtä hyvää 🙂 Maistelimme lämpimänä ja seuraavana päivänä. Hyvää tulee kummin vaan teet.

      Vastaa
  6. Siina sanoo

    13.8.2018 21:43

    Onko psyllium pakollinen gluteenittomassa versiossa? Kun joissain tapauksissa vain vaihdetaan gluteenittomaan jauhoseokseen ilman psylliumia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.8.2018 06:40

      Ei ole pakollinen, mutta se saattaa parantaa koostumusta ja sitkoa niin suosittelen sitä. Voit ihan yhtä hyvin tehdä ilman 🙂

      Vastaa
  7. Viivi sanoo

    15.8.2018 20:27

    Toimisiko tämä punaherukalla?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      15.8.2018 20:31

      Varmasti 🙂 Ihan millä marjoilla tahansa <3

      Vastaa
  8. Meri sanoo

    21.8.2018 12:22

    Mitä mahtaa olla leivontasooda?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.8.2018 13:09

      Sama kuin ruokasooda 🙂

      Vastaa
  9. Anja T sanoo

    24.8.2018 09:25

    Oli pakko testata heti kun kuulosti niin herkulliselta! Marjoiksi tuli viinimarja-mustaherukka-mustikka ja vadelma. Tuorejuustoa oli vain 1 rasia mutta lisäsin hieman kuohukermaa. Aivan mielettömän hyvää! Tekis mieli koko ajan rohmuta lisää. Uus lemppari resepti ja niin helppo! Kiitos ?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      24.8.2018 18:06

      Hyvin sanottu tuo ”tekisi mieli koko ajan rohmuta lisää” 😀 Kiitos kommentista, olen iloinen kun niin moni on löytänyt tästä luotto-ohjeen.

      Vastaa
  10. Ilona sanoo

    6.9.2018 13:15

    Nämä on testattu ja olivat todella meheviä vielä monta päivää myöhemminkin! Tein vähän pienempään peltiin ja tuli ihanan muhkea lopputulos 🙂 Kiitos taas Anni herkullisesta reseptistä!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.9.2018 09:26

      Kiitos kommentistasi Ilona 🙂 Nämä ovat juurikin meheviä – sellaisia, että on vaikea pitää näpit irti 😀 Hyvää viikonloppua!

      Vastaa
  11. Elisa sanoo

    29.10.2018 14:52

    Heippa,
    Resepti kuulostaa herkulliselta. Olisiko vinkkejä miten tästä saisi maidottoman?

    Vastaa
    • Anni sanoo

      29.10.2018 16:17

      Voit käyttää voi tilalla maidotonta margariinia (sunnuntai) ja muut maitotuotteet korvata kaura- tai soijatuotteilla 🙂 Rohkeasti vain kokeilemaan!

      Vastaa
  12. Kaisu sanoo

    24.11.2018 09:20

    Ihanan mehevä maukas ohje…juuri tein. Kiitos Anne!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2018 08:15

      Hei Kaisu, ihanaa! Kiva kuulla 🙂

      Vastaa
  13. Marie sanoo

    12.2.2019 05:57

    oli ihanaa!! koko pellillinen katosi heti💕👍😉

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.2.2019 06:49

      Tällä piirakalla on sellainen vaikutus 😉 Kiitos kommentista 🙂

      Vastaa
  14. Mia sanoo

    31.3.2019 19:44

    Aivan huikean hyvää vadelmista ja mustikoista tehtynä. Seuraavalla kerralla kokeilen happamista marjoja, uskon senkin olevan herkullista.
    Voiko tätä pakastaa ( jos nyt sattuu jotain jäämään 😊) ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.4.2019 07:11

      Ihana kuulla Mia, että pidät ohjeesta 🙂 Tämä on kyllä yksi oma suosikkini myös. Voit pakastaa (jos tosiaan jotain jää hihi). Ihanaa viikkoa!

      Vastaa
  15. lilli sanoo

    24.8.2019 09:53

    Voikohan tätä tehdä munattomana? Pitääkö silloin korvata ne jollain?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.8.2019 14:34

      Kananmuna pitää piirakan täytteet koossa. En ole testannut tätä vielä munattomana, joten en osaa sanoa miten se toimisi.

      Vastaa
  16. Meri sanoo

    3.9.2019 19:53

    Kuinka makea tämä on? Haluaisin tehdä tuoreilla puolukoilla, mutta jääkö liian kirpakaksi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.9.2019 20:06

      En usko, että jää 🙂 Makeuskin on usein maistajan suussa, mutta luulisin, että tästä tulisi tällaisenaan aika ihana puolukoilla!

      Vastaa
  17. Nea sanoo

    15.10.2019 13:50

    Hei! Minkä kokoiseen peltiin teit? Tämä menee testiin viikonloppuna 🙂 Kiitos jo nyt hyvästä ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.10.2019 18:02

      Hei Nea,

      Pellin koko löytyy tuolta ohjeesta 🙂 Tässä vielä suora lainaus:

      Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.

      Vastaa
  18. E sanoo

    27.10.2019 11:37

    Olen aika vähän käyttänyt soodaa leivonnassa ja tähän sitä laitoin ohjeen mukaisesti. Valitettavasti piirakastani tuli vihertävä ja soodamainen tympeä sivumaku pilasi mielestäni koko piirakan. Tein kaiken ohjeen mukaan ja mittasin ainekset mitoilla joten en tiedä mikä meni vikaan.. :/

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2019 19:34

      Hei,

      Kuulostaa todella oudolta! Jokin kemiallinen reaktio (ei toivottu sellainen) on nyt käynyt piirakallesi. En ole saanut aiemmin vastaavaa palautetta ohjeesta, josta on tullut monen suosikki. Soodan voi halutessaan korvata aina leivinjauheella – suositteln sitä, jos maistat soodan herkästi leivonnaisesta.

      Vastaa
  19. Mustikka sanoo

    10.2.2020 07:52

    Hei! Kuulostaa niin herkulliselta piirakalta! Mitä luulet onnistuisikohan tehdä puoli annosta piirakkaa 24-28cm piirakkavuokaan? 🙂 ja vaikuttaako se paistoaikaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.2.2020 08:03

      Tämä on todella hyvää! 🙂 Kokeilemalla tiedät mahtuuko puolikas vuokaasi. Paistoaika on sama. Ihanaa viikkoa!

      Vastaa
      • Mustikka sanoo

        21.2.2020 18:42

        Mahtui! Ja niin hyvää tuli! 🙂 Mukavaa viikonloppua!

        Vastaa
  20. Cecilia sanoo

    15.5.2020 14:20

    Hei ja kiitos hyvästä ohjeesta!

    Tein tätä töihin hiukan muunneltuna, vaihdoin osan vehnäjauhoista kaurajauhoihin ja-hiutaleisiin, sekä käytin vaniljatuorejuustoa ja maustamatonta rahkaa (laitoin vähemmän sokeria, sillä vaniljatuorejuusto on itsessään jo makeampaa) toimi tosi hyvin ja oli todella hyvää! Marjona mustikka ja puolukka. Työkaverit tykkäsi todella paljon, ohjetta kyseltiin ja kerroin että sinun reseptillä tehty 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.5.2020 14:24

      Hienoa soveltamista 🙂 Kiva, että sinä ja työkaverit piditte ohjeesta. Okein ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  21. Murska sanoo

    31.7.2020 18:42

    Tuli todella maukas piirakka! Kiitos reseptistä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.8.2020 08:05

      Ole hyvä 🙂

      Vastaa
  22. Katariina sanoo

    11.4.2022 10:04

    Mulle kävi samalla lailla kun tuolle toiselle kommentoijalle. Piirakkaan tuli outoa vihreää väriä ja jälkimaku suussa hitusen soodamainen, ei kuitenkaan haittaavasti. Uunista oton jälkeen piirakka näytti ihan normaalilta ja maistui myös. Myöhemmin, kun annoin piirakan jäähtyä niin pientä omituista vihreän kaltaista väriä tuli piirakan pintaan. Sitä väriä on onneksi tosi vähän, ei edes pistä silmään jos ei asiaa oikein ajattele. En ymmärrä mikä ihme tässä meni muka pieleen. Käytin kermaviilin sijasta pohjassa maitorahkaa, mutta eu kai sekään kyllä voi olla syynä. Maitorahkankin pitäis olla hapantuote. Oon käyttäny soodaa piirakoissa monet kerrat, ikinä ei tällästä oo tapahtunu. Pakastin heti tuoreeltaan osan piirakasta, niissä ei ollu vielä värimuutosta, mutta kun ottaa sulamaan niin varmaan niihinkin sitä väriä tulee. Maistuu kyllä taivaallisen hyvälle muuten. Aion tehdä uudelleenkin tällä ohjeella, mutta soodan käyttö loppui kyllä nyt leivonnassa. Korvaan sen leivinjauheella. Enkä nakkaa tätä piirakkaa roskiin, ellei nyt ihan soodalle ala maistuun tai värjäydy kauttaaltaan ihan homeen näköseks koko piirakka.

    Vastaa
  23. Elina sanoo

    8.7.2022 19:25

    Todella kiva resepti! Melkeinpä olisi voinut laittaa kaksi kermaviilipurkkia niin olisi tullut karvan verran pehmeämpi maku.
    Mutta muuten tosi tosi kiva kesäinen piirakkaresepti 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.7.2022 09:48

      Kiva kun tykkäsit, ihanaa kesää! 🙂

      Vastaa
  24. Anna sanoo

    8.9.2022 18:54

    Mikähän mahtaa olla, kun mulla tuo tuorejuustotäyte ei maistu piirakassa yhtään.. käytin mascarponea yhteensä 500g eli 100g enempi jopa mitä ohjeessa, siltikään se ei maistu piirakassa.. tuskin vika voi olla mascarponessa? Täytettä tuli reilu kerros mut ikäänku se sulais uunissa pois.. tein kyllä ihan ohjeen mukaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.9.2022 07:18

      Miltä odotat että se maistuu? Juustokakku kerros tuo kosteutta ja mehevyyttä tähän piirakkaan – ei niinkään makua, joka tulee marjoista ja piirakan päälle tulevasta murusta. Mascarpone on miedompaa maultaan kuin maustamaton tuorejuusto. Ehkä koitat sitä vielä?

      Vastaa
  25. Anna sanoo

    9.9.2022 10:32

    No ajattelin kai että se maistuisi vähän juustokakulle, kerta otsikkona on juustokakku marjapiirakka ja täytteeseen tulee tuorejuustoa.. Mutta maistui ihan tavalliselle mustikkapiirakalle. Toki oli todella hyvää siltikin, tykkäsin pohjasta. Ehkäpä kokeilen vielä normaalilla maustamattomalla tuorejuustolla.

    Vastaa
  26. Päivikki sanoo

    30.9.2022 11:05

    Ohjeessa oleva paistoaika oli ainakin meidän uunille liian pitkä, paistoin 32 min ja meni vähän liian kuivaksi ja tummaksi tuo pohja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.9.2022 12:55

      Uuneissa ja niiden tehoissa on aina vähän eroja. Kannattaakin tarkkailla aina paistoa tarkemmin, jos tietää oman uuninsa olevan tehokas.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios