Heräsin eilen aamulla aikaisin ja ryhdyin heti leipomaan tätä helppoa juustokakku-marjapiirakkaa, joka oli poltellut mielessäni jo jonkun aikaa. Halusin kokeilla suositun raparperipiirakkani ohjetta vaihtamalla raparperit marjoihin: vadelmaan ja mustikkaan. Pohjan ja marjojen väliin halusin tehdä mehevän juustokakkukerroksen. Täytyy sanoa, että oletinkin tämän piirakan olevan makuhermoja hivelevän herkullista, mutta se miten hyvää piirakka lopulta oli yllätti minut ja mieheni. Ahmimme piirakkaa jo ennen kuvien ottamista.
Herkullisuuden lisäksi tällä ohjeella on muitakin plussia, kuten se että piirakan tekoon menee vain reilu puoli tuntia. Ohjetta voisi kutsua myös ”yhden kulhon ohjeeksi”, jolla viitataan siihen että kaikki aineet sekoitetaan yhdessä kulhossa, vatkausta tai muuta vaativaa ei tarvitse tehdä ja kulhon lisäksi sinulla likaantuu vain muutama muu väline. Juustokakkukerroksen voi jättää halutessaan pois, silloin ohje helpottuu entisestään ja marjapiirakka on silti herkullista.
Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen) ohjeen voi muuntaa raparperipiirakaksi, omenapiirakaksi ja voit käyttää mitä tahansa marjoja haluat. Ohje on täydellinen leivottavaksi lasten kanssa, koulun myyjäisiin tai juhlien tarjottavaksi! Voit tehdä piirakan myös gluteenittomana vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.
Helppo Juustokakku-Marjapiirakka (pellillinen)
noin 16-18 palaa
Pohja ja muru:
- 8 dl vehnäjauhoja
- 4 dl sokeria
- 250 g sulaa voita
- 1 tl leivontasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon (piirakan päälle tuleva murukerros) ja jätä sivuun. Lisää suurempaan puolikkaaseen seuraavat aineet:
- 2 dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
- Sekoita kananmuna ja kermaviili hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.
- Levitä taikina pellille, jossa on leivinpaperi. Käytä jauhoa apuna, jos taikina tarttuu sormiin
Juustokakkukerros:
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 kanamuna
- 0.5 dl sokeria
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 litra marjoja (juustokerroksen päälle)
- Sekoita kaikki muut ainekset paitsi marjat keskenään hyvin (vatkaa halutessasi vispilällä).
- Kaada tuorejuustoseos pohjan päälle ja ripottele sitten päälle marjat.
- Lisää taikinamuruseos päällimmäiseksi.
- Paista piirakka 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.
Vinkki! Voit käyttää tuoreita ja pakastettuja marjoja!
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää sekaan 1 tl psylliumia.
Ihanaa aurinkoista lauantaita!
♥ Anni
Olen aiemmin tehnyt sitä raparperimurupiirakkaa ja oli niin hyvää, että nyt piti tätäkin ohjetta kokeilla. Minulla on pienempi pelti kuin ohjeessa, joten riitti n. 8 dl pakastemarjoja, käytin 5 dl mustikoita ja loput puolukkaa. Ja juustokakkutäytettäkin ihan riittävästi, vaikka jääkaapista löytyi vain 250 g tuorejuustoa. Tosi mehevä ja herkullinen piirakka tuli. ? Kiitos ohjeesta!
Hei, kiitos kommentista! Mahtavaa kun testasit reseptiä heti ja sovelsit onnistuneesti 🙂 Oikein mukavaa kesän jatkoa! 🙂
Mahtaisikohan tämä annos olla sopiva kahteen piirakkavuokaan?
Moikka Paula, riippuu tietenkin piirakkavuokiesii koosta. En ole kerennyt testailla ohjetta vielä muihin vuokiin, lähtisin itse kokeilemaan kahta 24 cm. Testaamalla siis selviää 🙂
Tuleeko pakastemarjoista liikaa nestettä?perunajauhoa?
Tein itse pakasteista ja ei tullut liikaa nestettä. Halutessasi voit sekoittaa lusikallisen perunajauhoja marjojen sekaan 🙂
Näyttävät mehevän herkullisilta. Näitä voisikin kokeilla! Mustikka on ihanaa leivonnassa. 🙂 Kivaa viikon jatkoa <
Juuri mehevää tämä olikin. Aivan ihanaa <3 Kivaa viikkoa myös sinulle!
Onkohan tää parempaa just tehtynä vai seuraavana päivänä? Huomenna tulossa vieraita ja mietin että teenkö tänään vai huomenna
Se on ihan yhtä hyvää 🙂 Maistelimme lämpimänä ja seuraavana päivänä. Hyvää tulee kummin vaan teet.
Onko psyllium pakollinen gluteenittomassa versiossa? Kun joissain tapauksissa vain vaihdetaan gluteenittomaan jauhoseokseen ilman psylliumia.
Ei ole pakollinen, mutta se saattaa parantaa koostumusta ja sitkoa niin suosittelen sitä. Voit ihan yhtä hyvin tehdä ilman 🙂
Toimisiko tämä punaherukalla?
Varmasti 🙂 Ihan millä marjoilla tahansa <3
Mitä mahtaa olla leivontasooda?
Sama kuin ruokasooda 🙂
Oli pakko testata heti kun kuulosti niin herkulliselta! Marjoiksi tuli viinimarja-mustaherukka-mustikka ja vadelma. Tuorejuustoa oli vain 1 rasia mutta lisäsin hieman kuohukermaa. Aivan mielettömän hyvää! Tekis mieli koko ajan rohmuta lisää. Uus lemppari resepti ja niin helppo! Kiitos ?
Hyvin sanottu tuo ”tekisi mieli koko ajan rohmuta lisää” 😀 Kiitos kommentista, olen iloinen kun niin moni on löytänyt tästä luotto-ohjeen.
Nämä on testattu ja olivat todella meheviä vielä monta päivää myöhemminkin! Tein vähän pienempään peltiin ja tuli ihanan muhkea lopputulos 🙂 Kiitos taas Anni herkullisesta reseptistä!
Kiitos kommentistasi Ilona 🙂 Nämä ovat juurikin meheviä – sellaisia, että on vaikea pitää näpit irti 😀 Hyvää viikonloppua!
Heippa,
Resepti kuulostaa herkulliselta. Olisiko vinkkejä miten tästä saisi maidottoman?
Voit käyttää voi tilalla maidotonta margariinia (sunnuntai) ja muut maitotuotteet korvata kaura- tai soijatuotteilla 🙂 Rohkeasti vain kokeilemaan!
Ihanan mehevä maukas ohje…juuri tein. Kiitos Anne!
Hei Kaisu, ihanaa! Kiva kuulla 🙂
oli ihanaa!! koko pellillinen katosi heti💕👍😉
Tällä piirakalla on sellainen vaikutus 😉 Kiitos kommentista 🙂
Aivan huikean hyvää vadelmista ja mustikoista tehtynä. Seuraavalla kerralla kokeilen happamista marjoja, uskon senkin olevan herkullista.
Voiko tätä pakastaa ( jos nyt sattuu jotain jäämään 😊) ?
Ihana kuulla Mia, että pidät ohjeesta 🙂 Tämä on kyllä yksi oma suosikkini myös. Voit pakastaa (jos tosiaan jotain jää hihi). Ihanaa viikkoa!
Voikohan tätä tehdä munattomana? Pitääkö silloin korvata ne jollain?
Kananmuna pitää piirakan täytteet koossa. En ole testannut tätä vielä munattomana, joten en osaa sanoa miten se toimisi.
Kuinka makea tämä on? Haluaisin tehdä tuoreilla puolukoilla, mutta jääkö liian kirpakaksi?
En usko, että jää 🙂 Makeuskin on usein maistajan suussa, mutta luulisin, että tästä tulisi tällaisenaan aika ihana puolukoilla!
Hei! Minkä kokoiseen peltiin teit? Tämä menee testiin viikonloppuna 🙂 Kiitos jo nyt hyvästä ohjeesta!
Hei Nea,
Pellin koko löytyy tuolta ohjeesta 🙂 Tässä vielä suora lainaus:
Vinkki! Tämä piirakka on tehty 32 x 40 cm kokoiselle pellille. Jos sinulla on isompi pelti tai haluat paksumman piirakan älä levitä taikinaa koko pellille – piirakka pysyy kyllä kasassa. Toinen vaihtoehto on tehdä ohje 1.5 kertaisena.
Olen aika vähän käyttänyt soodaa leivonnassa ja tähän sitä laitoin ohjeen mukaisesti. Valitettavasti piirakastani tuli vihertävä ja soodamainen tympeä sivumaku pilasi mielestäni koko piirakan. Tein kaiken ohjeen mukaan ja mittasin ainekset mitoilla joten en tiedä mikä meni vikaan.. :/
Hei,
Kuulostaa todella oudolta! Jokin kemiallinen reaktio (ei toivottu sellainen) on nyt käynyt piirakallesi. En ole saanut aiemmin vastaavaa palautetta ohjeesta, josta on tullut monen suosikki. Soodan voi halutessaan korvata aina leivinjauheella – suositteln sitä, jos maistat soodan herkästi leivonnaisesta.
Hei! Kuulostaa niin herkulliselta piirakalta! Mitä luulet onnistuisikohan tehdä puoli annosta piirakkaa 24-28cm piirakkavuokaan? 🙂 ja vaikuttaako se paistoaikaan?
Tämä on todella hyvää! 🙂 Kokeilemalla tiedät mahtuuko puolikas vuokaasi. Paistoaika on sama. Ihanaa viikkoa!
Mahtui! Ja niin hyvää tuli! 🙂 Mukavaa viikonloppua!
Hei ja kiitos hyvästä ohjeesta!
Tein tätä töihin hiukan muunneltuna, vaihdoin osan vehnäjauhoista kaurajauhoihin ja-hiutaleisiin, sekä käytin vaniljatuorejuustoa ja maustamatonta rahkaa (laitoin vähemmän sokeria, sillä vaniljatuorejuusto on itsessään jo makeampaa) toimi tosi hyvin ja oli todella hyvää! Marjona mustikka ja puolukka. Työkaverit tykkäsi todella paljon, ohjetta kyseltiin ja kerroin että sinun reseptillä tehty 🙂
Hienoa soveltamista 🙂 Kiva, että sinä ja työkaverit piditte ohjeesta. Okein ihanaa viikonloppua!
Tuli todella maukas piirakka! Kiitos reseptistä.
Ole hyvä 🙂
Mulle kävi samalla lailla kun tuolle toiselle kommentoijalle. Piirakkaan tuli outoa vihreää väriä ja jälkimaku suussa hitusen soodamainen, ei kuitenkaan haittaavasti. Uunista oton jälkeen piirakka näytti ihan normaalilta ja maistui myös. Myöhemmin, kun annoin piirakan jäähtyä niin pientä omituista vihreän kaltaista väriä tuli piirakan pintaan. Sitä väriä on onneksi tosi vähän, ei edes pistä silmään jos ei asiaa oikein ajattele. En ymmärrä mikä ihme tässä meni muka pieleen. Käytin kermaviilin sijasta pohjassa maitorahkaa, mutta eu kai sekään kyllä voi olla syynä. Maitorahkankin pitäis olla hapantuote. Oon käyttäny soodaa piirakoissa monet kerrat, ikinä ei tällästä oo tapahtunu. Pakastin heti tuoreeltaan osan piirakasta, niissä ei ollu vielä värimuutosta, mutta kun ottaa sulamaan niin varmaan niihinkin sitä väriä tulee. Maistuu kyllä taivaallisen hyvälle muuten. Aion tehdä uudelleenkin tällä ohjeella, mutta soodan käyttö loppui kyllä nyt leivonnassa. Korvaan sen leivinjauheella. Enkä nakkaa tätä piirakkaa roskiin, ellei nyt ihan soodalle ala maistuun tai värjäydy kauttaaltaan ihan homeen näköseks koko piirakka.
Todella kiva resepti! Melkeinpä olisi voinut laittaa kaksi kermaviilipurkkia niin olisi tullut karvan verran pehmeämpi maku.
Mutta muuten tosi tosi kiva kesäinen piirakkaresepti 🙂
Kiva kun tykkäsit, ihanaa kesää! 🙂
Mikähän mahtaa olla, kun mulla tuo tuorejuustotäyte ei maistu piirakassa yhtään.. käytin mascarponea yhteensä 500g eli 100g enempi jopa mitä ohjeessa, siltikään se ei maistu piirakassa.. tuskin vika voi olla mascarponessa? Täytettä tuli reilu kerros mut ikäänku se sulais uunissa pois.. tein kyllä ihan ohjeen mukaan.
Miltä odotat että se maistuu? Juustokakku kerros tuo kosteutta ja mehevyyttä tähän piirakkaan – ei niinkään makua, joka tulee marjoista ja piirakan päälle tulevasta murusta. Mascarpone on miedompaa maultaan kuin maustamaton tuorejuusto. Ehkä koitat sitä vielä?
No ajattelin kai että se maistuisi vähän juustokakulle, kerta otsikkona on juustokakku marjapiirakka ja täytteeseen tulee tuorejuustoa.. Mutta maistui ihan tavalliselle mustikkapiirakalle. Toki oli todella hyvää siltikin, tykkäsin pohjasta. Ehkäpä kokeilen vielä normaalilla maustamattomalla tuorejuustolla.
Ohjeessa oleva paistoaika oli ainakin meidän uunille liian pitkä, paistoin 32 min ja meni vähän liian kuivaksi ja tummaksi tuo pohja.
Uuneissa ja niiden tehoissa on aina vähän eroja. Kannattaakin tarkkailla aina paistoa tarkemmin, jos tietää oman uuninsa olevan tehokas.