|

Voikukka-Sitruunakakku

Voikukka-Sitruunakakku

Voikukka-sitruunakakku on aivan ihana keväinen kakku! Sain tämän ohjeen Calliolan ravintolan pääkokilta. Taikinassa on voikukkasiirappia ja paahdettua voita. Olihan sitä pakko kokeilla. Voikukkakakku kuulosti jo paperilla niin ihanalta. Ja se on ihanaa!

Tiesitkö, että juuri avautuneet voikukat maistuvat makean hunajaisilta? Siksi itse keitetystä voikukkasiirapista tulee melkein hunajan makuista. Mitä nuorempi kukka, sen parempi herkku. Tämä kannattaa muistaa kaikkien syötävien villiyrttien kohdalla. Nyt on paras aika poimia luonnon aarteet purkkiin.

Tarjoilin voikukkakakkua Kumpulan Studiolla vierailleni Aarikan tilaisuudessa. Levitin päälle rennosti notkistettua mascarponea ja lisää voikukkasiirappia. Kuivatut voikukan terälehdet viimeistelivät kauniin kakun.

Keitä paljon voikukkasiirappia, käytä osa tähän kakkuun ja herkuttele loput lettujen päällä tai sivele paahtoleivälle. Niin ihanaa.

Voikukka-Sitruunakakku

Voikukka-Sitruunakakku

noin 8-10 hlö

  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 sitruunan kuori
  • 115 g voita
  • 2,5 dl voikukkasiirappia (ohje täällä)
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  1. Vuoraa halkaisijaltaan noin 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja sitruunankuori keskenään.
  4. Paahda voi pienessä kattilassa ja jätä hetkeksi jäähtymään.
  5. Mittaa siirappi, kananmunat,maito, sokeri ja sitruunanmehu toiseen kulhoon ja vispaa sekaisin. Lisää paahdettu voi ohuena nauhana vatkaten.
  6. Lisää lopuksi kuivat aineet käännellen taikinaan.
  7. Kaada taikina kakkuvuokaan ja nosta uuniin.
  8. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa tikkuun ei jää taikinaa.

Vinkki! Voit käyttää voikukkasiirapin tilalla myös hunajaa.

Kuorrute ja koristeet

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2-3 rkl hunajaa tai voikukkasiirappia
  • 2 tl sitruunan kuorta
  • voikukan terälehtiä kuivattuna tai tuoreena
  1. Notkista mascarpone vatkaamalla ja kääntele hunaja sekä sitruunan kuori sekaan.
  2. Levitä kuorrute kakun päälle palettiveitsellä.
  3. Kaada päälle vielä hunajaa tai voikukkasiirappia ja koristele voikukan terälehdillä.

MUISTA! Kun käytät kukkia koristeena kerää ne aina paikalta, jossa ne eivät ole saastuneet esim. pakokaasuista. Nosta kukat ensin paperille ja anna mahdollisten ötököiden tulla pois. Huuhtele kukat ja kuivaa ne.

Voikukka-Sitruunakakku

Voikukka-Sitruunakakku

Ihanaa äitienpäivää!

/Anni

Postauksen kuvat: Camilla Bloom

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *