| |

Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku

Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku

Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku on todella otsikon kuvauksen arvoinen. Tämän kakun teet jopa puolessa tunnissa ja on sanomattakin selvää kuinka herkkua se on! Erään maistajan sanojen mukaan ”Oli niin namia, että meinasin kuolla”.

Tajusin etten voi seuraavia kolmea viikkoa tehdä pelkkiä Halloween-leivonnaisia – vaikka niin suunnittelin, joten käännän vaihdetta hieman taaksepäin. Meillä on muuten tänään mahtavat Halloween-kuvaukset. Niistä lisää Instagramissa jo tänään ja ensi viikolla myös täällä blogissa!

Oreo-juustokakku – aika varma herkku vai mitä? Tämä kakku myytiin hetkessä loppuun Pop Up kahvilassani muutama viikko sitten. Lupasin asiakkaille ja lukijoille reseptin ja tässä se on. Resepti on todella yksinkertainen, nopea ja helppo. Tämä kakku valmistuu jopa 30 minuutissa – hetken joutuu odottelemaan tuota hyytymistä, joten teethän kakun hyvissä ajoin ennen kuin vieraat saapuvat. Jos rakastat Oreo-keksejä niin kurkkaa myös tämä resepti: Oreo-Jäätelö.


Helppo ja Nopea Oreo-Juustokakku

noin 8-10 hlö

Pohja

  • 200 g oreoita
  • 50 g voita
  1. Pingota leivinpaperi 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Mittaa keksit ja aja ne tasaiseksi monitoimikoneessa tai blenderissä.
  3. Sulata voi ja yhdistä se keksimuruun.
  4. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 300 g tuorejuustoa
  • 150 g oreoita
  • 2 tl vaniljasokeria

Huom! Halutessasi makeamman kakun lisää 0.5 dl tomusokeria vaniljasokerin lisäksi!

  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  2. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista hetken aikaa.
  3. Leikkaa nopeasti veitsellä oreot muruksi – lisää kermaseokseen.
  4. Lisää vaniljasokeri, tomusokeri ja vatkaa niin kauan kunnes täyte on paksua.
  5. Asettele reunakalvo vuoan reunoille.
  6. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita nuolijalla. Siirrä kakku tekeytymään jääkaappiin yön yli tai muutamaksi tunniksi.

Koristeluun

  • kermavaahtoa
  • 6 oreo keksiä
  1. Puolita keksit veitsellä varovasti etteivät ne murru.
  2. Vatkaa pieni määrä (noin 1 dl) kermaa ja laita pursotinpussiin tähtityllan kanssa.

Vinkki! Tuplaa täyte, jos haluat näyttävän korkean kakun. 

Orejuustokakku

Kokelitko ohjetta? Jaa oma kakkusi Instagramissa #anninuunissa

Lisää juustokakkuohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

124 Kommenttia

  1. Hanna sanoo:

    Todella hyvä kakku josta kaikki tykkäsivät. Minä laitoin pakastimeen hyytymään muutamaksi päiväksi ja siirsin jääkaappiin sulamaan yön yli. Nam!

    1. Hei Hanna, kiitos kommentistasi 🙂 Mukava kuulla, että kakusta pidettiin! Tein itse juuri piparkakuista vähän samantyyppisen kakun ja en malta odottaa sen maistamista! Sen resepti tulee myös aikanaan blogiin! Ihanaa joulun odotusta!

  2. Vierailija sanoo:

    Hei,

    Onnistusikohan tämä kakku esimerkiksi piltillä/marjoilla täytteen keksien asemesta? Ja jos kekseinä käyttäisi sitten vaikka digestivejä pohjassa…

  3. Cathy sanoo:

    Hei! Meillä on tulossa ristiäiset ja ajattelin normikakun lisäksi tehdä tämän. Mitä tuorejuustoa itse käytät tähän kakkuun? En malta odottaa, että tätä saa maistaa ?

    1. Moi Cathy, loistava valinta 🙂 Voit käyttää kakkuun philadelphiaa tai mascarponea. Kummallakin toimii hyvin , Valion tuorejuusto on hieman suolainen, mutta 100% pastöroitu 🙂

  4. Nitta sanoo:

    Moi, löysin sattumalta blogisi (ihania leipomuksia <3). En ole mikään taitava leipuri, mutta juustokakkuja tykkään tehdä. Omat synttärit lähestyy ja nyt kun kaksi pientä lasta pyörii jaloissa, niin tämähän on nopea ja näppärä vaihtoehto. 🙂 En ole ikinä käyttänyt Oreoita (tai Dominoita tms) ja mietin, että miten ne tuohon pohjaan olisi paras murskata, kun täytekin on mukana? Digestive menee murskaksi pussissa kaulimella, mutta mitenkäs nämä, kun ei ole mitään ihmeellisiä keittiökoneita? Ja pysyykö tämä siis kasassa täytteeseen tulevien Oreoiden ansiosta? Jos teen vähän isompaan vuokaan esim 1,5 kertaisena, niin pysyykö tämä silti kasassa vai vaatiiko liivatetta?

    1. Hei Nitta,

      tervetuloa seurailemaan herkkuja <3 Kiitos 🙂 Oreokeksit imevät nestettä täytteestä ja se on yksi syy miksi kakku pysyy kasassa ilman liivatetta. Isompi kakku, joka on matalampi pysyy varmasti kasassa hyvin. Murskaan keksit itse sauvasekoittimessa tai blenderissä 🙂 Jos haluat voit tietenkin laittaa mukaan pari liivatetta. Mukavaa viikkoa!

      1. Nitta sanoo:

        Synttärit on juhlittu ja voi taivat miten mielettömän hyvää tämä kakku olikaan! Tämä kyllä katosi erittäin nopeasti vieraille parempiin suihin ja kaikki vaativat reseptiä. Kiitos siis mahtavasta ohjeesta, jota tulen taatusti käyttämään vielä usein. Itse tein 26cm vuokaan kaksinkertaisena ja määrä oli juuri sopiva.

  5. Hei Nitta 🙂 Ihana kuulla! Nyt tuli itsellekin himo tehdä tätä kakkua uudestaan, siitä on nimittäin liian pitkä aika ja resepti on niin helppo sekä herkullinen. Mukavaa kevättä 🙂

  6. Salla sanoo:

    Kuulostaa helpolta ja herkulliselta, tämän osaisin varmasti itsekin tehdä, en nimittäin ole mikään leipoja ihminen.. mietin että voikohan täytteeseen lisätä keksin lisäksi/sijaan Oreo maradou suklaata, sitä löytyis kaapista.
    En tiennyt että tuo täyte jähmettyy jääkaapissa ilman liivatetta, kuulostaa mahtavalta!

    1. Hei Salla, tämä ohje on tosiaan helppo ja todella herkullinen! Varmasti onnistut kun noudatat ohjetta. Tässä reseptissä keksit hyydyttävät juustokerma-massan ja siksi liivatetta ei tarvita. Varmasti tulisi herkullista oreo-suklaallakin, mutta se saattaa vaatia liivatetta, jos käytät pelkkää suklaata. En ole varma, koska en ole testannut. Mukavaa leivontaa!

  7. Aleksi sanoo:

    Hei anni. Ajattelin valmista mutta tuli mielen kun valmista pohjan pitäkö keksitä poista se täyte.

  8. Teikku sanoo:

    Moikka! Tämä juuri testissä eli kakku jähmettymässä jääkaapissa. Epäilyttää vain, että oliko täyte liian löysää.. Ennenkuin lisäsin keksit täytteeseen, se vaikutti olevan hyvän jämäkkä. Kun vatkasin keksit sekaan niin täyte tuntui vain ”löystyvän”. Joten odotan jännityksellä lopputulosta. Kuinka paksu täytteen tulisi olla levitettäessä?

    1. Hei Teikku,

      Outoa, että massasi löytyi keksejä lisättäessä. En ole aiemmin saanut vastaavaa palautetta. Keksit imevät täytteestä kuitenkin kosteutta ja kakun pitäsii jämäköityä sen tekeytyessä 🙂

  9. Tia sanoo:

    Nyt on kakku jääkaapissa tekeytymässä, mutta voi herttinen mitään hyvää oli massa! Söin sitä varmaan 4 rkl. :’D

    1. Hei Tia 🙂 Ihana kuulla. Hyvää äitienpäivää!

  10. Eevamoi sanoo:

    Onnistuisiko tuorejuuston korvata esimerkiksi maitorahkalla ja lisätä liivatetta jämäköittämään kakun? Juhlissa vieras, joka ei pysty tuorejuustoa syömään…

    1. Hei Eeva,

      en näe miksi ei onnistuisi – liivatetta tosin tarvitaan. Kannattaa maistaa, jos myös sokeria tarvitsee lisätä, koska rahka on maultaan kirpeämpää kuin tuorejuusto. Ihanaa viikonloppua!

  11. Anu sanoo:

    Hei, mitä luulet, onnistuiskohan vegaanisena.. ?oreothan ovat vegaanisia, ja ajattelin jos soijavispiä ja soijatuorejuustoa kokeilisi, mitä arvelet? 🙂

    1. Hei Anu, kyllä lähtisin ainakin itse kokeilemaan mainitsemillasi raaka-aineilla! 🙂 Kerro miten kävi jos teet vegaanisen 🙂

  12. Christina Turpeinen sanoo:

    Hei, tein juuri oreokakun tyttäreni syntymäpäiväjuhliin. Tein tuplana 26 cm:n vuokaan. Täytteestä tuli aika tumma ja se jotenkin juoksettui ja löystyi keksimurujen lisäämisen jälkeen. Voiko näin tapahtua? Vatkasin täytteen kyllä ohjeiden mukaan ja alkuun se olikin paksumpaa. Nyt odotan jännittyneenä, minkälainen siitä tuli.

    1. Hei,

      Kuulostaa hieman oudolta. En ihan ymmärrä mitä tarkoitat tummalla. En ole myöskään kuullut, että massa olisi juoksettuntut. Olisitkohan voinut vatkata massaaa liikaa? Mitä tuorejuustoa käytit?

  13. Janina sanoo:

    Moi, mulla on 24 cm vuoka, tuleeko mun muokata pohjaa ja täytettä jotenkin, että tulee hyvä? 🙂

  14. Gussum sanoo:

    Hei Anni,olisin kysynyt,että voiko juustokakkuja pakastaa ja jos voi mikä on niiden ns. Ikä?entä miten toimia sulatuksen kanssa?On tulossa isommat juhlat ja haluaisin leipoa erilaisia juustokakkuja enkä tiedä millaisella aikataululla kannattaa leipoa herkut…

    1. Hei,

      Juustokakut voi tehdä suoraan pakkaseen. Itse tein juuri kakkubuffan juhliin ja pakastin kaikki juustokakut. Tein kakut viikkoa ennen pakastimeen ja sulatin tarjoilupäivänä jääkaapissa. Sulamiseen menee muutama tunti ja vielä nopeampaa se on huoneenlämmössä, mutta lämpötialvaihtelujen takia suosittelen jääkaappia. Musitathan huollellisen peittelyn etteivät kakut ota makuja ja hajuja pakastimesta.

  15. Sara sanoo:

    Tein tätä lapseni syntymäpäiväjuhlille ja kylläpä tämä sai kehuja kaikilta aikuisilta! Mies kehui vielä viikkoja myöhemminkin herkullisia leipomuksia (tein myös sivuiltasi löytyvän ”täydellisen suklaakakun”, joka myös sai kehuja). Tätä teen takuuvarmasti vielä toistekin! Kiitos loistavasta reseptistä!

  16. Becca sanoo:

    Ihan huippu resepti!! Ystävät oli kylässä kahvilla ja kakku sai paljon kehuja!! Muutenkin ihana blogi ja ihania reseptejä, täytyy testata muitakin leivoksia! 🙂

  17. Anu sanoo:

    Osaatko vinkata kekseille gluteenittoman vaihtoehdon? Mahtaako toimia?

  18. Niina sanoo:

    Todella hyvä kakku ja täyte juuri sopivan moussemaista, kun kakku oli yön yli jääkaapissa :)! Mitä sanoisit, jos haluaa korvata vaniljasokerin vaniljakreemijauheella, niin sama määrä jauhetta vai hiukan enemmän?

    1. Hei Niina,

      Kiva kuulla, että pidit ohjeesta 🙂 En käytä itse vaniljakreemijauhetta, joten en valitettavasti osaa antaa sen käytön suhteen vinkkejä.

  19. E sanoo:

    Tein tämän vegaanisena ja tuli hyvää. Käytin soijavispiä ja kauratuorejuustoa. Kiitos ohjeesta! <3

    1. Kiitos kommentistasi 🙂 Moni on kehunut tämän ohjeen vegaanista versiota! Taidan kokeilla itse jouluksi <3

  20. Riitta sanoo:

    Hei. Kiitos ihanasta ohjeesta. Olen tehnyt tätä muutamia kertoja. Nyt täytyisi tehdä maidottomana. Jos käytän soijavispiä ja kauratuorejuustoa, niin tehdäänkö samoilla suhteilla ja ilman liivatetta?

    1. Hei Riitta, kiitos kommentistasi 🙂 Samat suhteet pätevät jos käytät soija ja kaura-tuotteita 🙂 Mukavaa viikonloppua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *