| | | |

Helppo Myslipiirakka (1 vuotta +)

Helppo Myslipiirakka

Saanko hemmotella teitäkin tällä ihanalla aamupalapiirakalla? Helppo myslipiirakka on aamujen ilo. Se on helppo ja nopea valmistaa. Voit vaikka mitata tarvikkeet jo illalla valmiiksi, sekoittaa aamulla ja paistaa piirakkaa puoli tuntia uunissa, samalla kun teet muita aamutoimia. Tai sitten hemmottelet itseäsi leivonnalla ja herkuttelulla hitaana aamuna viikonloppuna! Miksi et leipoisi piirakkaa ennakkoon illalla, se maistuu hyvältä vielä seuraavanakin päivänä.

Myslipiirakkaan ei tule lisättyä sokeria eikä kananmunaa. Se valmistuu myslistä, kaurahiutaleista, mausteista, banaanisoseesta ja kauramaidosta hetkessä. Kaikki sekaisin ja uuniin. Tällaista piirakkaa saatetaan kutsua myös ”Baked Oatmeal Pie” eli uunissa paistettu puuropiirakka. Minusta myslipiirakka on parempi.

Pinnaltaan rapea, sisältä mehevä ja täytteiden kanssa tarjoiltuna juuri sopivasti makea myslipiirakka sopii täydellisesti brunssille, toimien jälkiruokana. Tämä herkku on niin monipuolinen! Pakkasin piirakkaa nimittäin myös Onnille päiväkotiin evääksi. Heillä on aina tiistaisin metsäretki, jonka aikana syödään eväitä. Lue ohjeen lopusta miten tuunaat ohjeen taaperolle tai vauvalle sopivaksi sormiruoaksi. Kuvat ja resepti on suunniteltu kaupallisessa yhteistyössä alunperin Finaxille. Katso yhteistyössä tehty näppärä video Instagramista.

Helppo Myslipiirakka


Helppo Myslipiirakka

8 palaa

Ohje

  • 2,5 dl Finax Original mysliä
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 1 tl leivinjauhoja
  • ripaus ceylon kanelia
  • ripaus suolaa
  • 2 banaania soseutettuna (tai omena tai sesonkiin sopiva kurpitsa)
  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 dl pähkinöitä rouheena

Lisäksi

  • mustikoita
  • banaania
  • vaahterasiirappia
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.
  2. Sekoita keskenään mysli, kaurahiutaleet, siemenet, leivinjauhe ja mausteet.
  3. Lisää banaanisose, kauramaito ja vanilja. Sekoita ja anna turvota noin 10 minuuttia.
  4. Kaada ”taikina” uunivuokaan ja ripottele pähkinärouhe päälle,
  5. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Voit testata kypsyyden puutikulla, kuten kakkujenkin.
  6. Anna piirakan jäähtyä hetki, leikkaa paloiksi ja tarjoile banaanin, mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.

Vinkki! Lisää luksusta piirakkaasi lisäämällä taikinaan pari lusikallista fariinisokeria.

VAUVAN/TAAPERON VERSIO: Jätä suola ja siemenet pois ohjeesta, käytä alle vuoden ikäisille luomu kauramaitoa.

Helppo Myslipiirakka
Helppo Myslipiirakka

Ihanaa alkanutta viikkoa!

/Anni


Kaikki brunssiohjeet löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *