lauantai 22. lokakuuta 2016

Toffeen makuiset Halloweenkeksit


En ole ikinä ollut mikään keksien leipoja, mutta tänä vuonna innostuin - nimittäin Halloweenkekseistä! Leivoin jo muutama viikko sitten ensimmäisen satsin: Pääkalloja sekä lepakoita ja tässä tulee toinen: kurpitsoja ja luurankoja. Keksit ovat helppo leipoa ja koristella. Lisäksi ne näyttävät hauskalta Halloweenpöydässä ja maistuvat herkulliselta. Leivonta-aromeilla voi loihtia erilaisia makuja keksitaikinaan. Kokeilin tällä kertaa Englantilaista toffeeta, joka toi mukavan pehmeyden ja aromin kekseihin. Lapset rakastavat näitä! 

Tarvitset nämä muotit keksien tekoon:



Toffeekeksit: (n. 30kpl)
100 g voita
2 dl tomusokeria
1 iso kananmuna
2 tl Englantilainen Toffee aromia 
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (1-2min).
Mittaa tällä välin muut aineet valmiiksi (kaikki jauhot samaan kulhoon).
Lisää tomusokeri dsi kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kuohkeaa ja vaaleaa.
Lisää kananmuna ja aromi ja jatka vatkaamista vielä noin 1-2 minuuttia.
Sihtaa vehnä-, peruna ja leivinjauheseos siivilän läpi kahdessa osassa taikinaan.
Vatkaa pienellä teholla, kunnes ainekset ovat hyvin sekaisin ja taikina on tasaista.
Kääri taikina kelmuun ja laitan jääkaappiin ainakin 3 tunniksi tai yön yli.
Kaulitse jääkaappikylmä taikina levyksi jauhoitetulla alustalla.
Ota kurpitsa-muotilla ja piparkakkumies-muotilla keksejä taikinasta.
Nosta keksit leivinpaperilla vuoratulla uunipellille esim. palettiveitsellä, jotta keksit pysyvät ehjinä.
Paista keksejä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 7 minuuttia - niin että keksit ovat kypsiä, mutta eivät ole ottaneet väriä kuin hiukan reunoista.
Jäähdytä keksit jäähdytysritilällä.

Vinkkejä: Halutessasi taputtele taikina litteäksi paketiksi kelmun sisälle jo jääkaappiin, niin helpoitat sen kaulimista. Kylmä taikina on helpointa kaulita - taikina pehmenee ja lämpenee nopeasti. Käytä jauhoja, mikä helpottaa huomattavasti kaulitsemista.

Koristelu:100 g oranssia sokerimassaa
Musta elintarvikekynä
Elintarvikeliima

Sitruunamehua + tomusokeria

Kaulitse sokerimassa ohueksi silikonisella alustalla.
Ota kurpitsamuotilla kurpitsoja massasta.
Sivele kurpitsakeksien päälle ohuelti elintarvikeliimaa siveltimellä ja nosta kurpitsat keksien päälle. Painele ja siloita sormella tarvittaessa. Tee viillot massaat palettiveitsellä ja värjää kurpitsan kanta mustalla elintarviketussilla.
Tee siruunamehusta ja tomusokerista jämäkkä tahna, laita se pursotinpussiin ja pursota luut piparkakkumieskeksien päälle.
Värjää elintarviketussilla suu ja sieraimet luurangolle.
Herkulliset keksit ovat valmiita juhliin!


Söpöjen myrkkyomenakeksien -resepti on tulossa vielä blogiin ja paljon paljon muutakin Halloweenherkkua. Pysykää kuulolla!

Katso myös vaniljaisten lepakko- ja pääkallokeksien ohje, jonka julkaisin jo aiemmin. 

Mukavaa viikon vaihdetta!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!