• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo

Nopeat ja helpot· Pannukakut ja letut· Yhteistyöt

6 syys
Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Ajoimme Onnin kanssa maalle ihastelemaan omenapuuta, jonka oksat roikkuvat painavina mehevistä omenoista. Pusulan tontin rajalla kasvaa myös pihlajaa ja olin pyytänyt äitiä ennakkoon katsomaan hyvän paikan, mistä voisimme kerätä marjoja talteen. Poimimme omenat sekä keräsimme pihlajanmarjat koreihin ja pystytimme keittiöön hillotehtaan. Omena-pihjalanmarjahillosta tuli niin herkullista, että söimme sitä heti kaksi pientä purkillista maistuvien minipannareiden päällä.

Pihlajanmarja on hapokas marja, jota käytetään ihan liian vähän! Myönnän, että käytin sitä itsekin keittiössä ensimmäisen kerran! Ja nyt en ollenkaan ymmärrä miksi? Oi mikä ihana aromi tuohon oranssinväriseen omenahilloon saatiinkaan tällä runsaskuituisella ja C-vitamiinipitoisella supermarjalla!

Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo

Katoimme äidin kanssa omenapuun alle pannukakku-välipalan Onnin nukkuessa. Voitto-kissa haistoi herkut ja tuli uteliaana seuraamaan kuvauksia ja herkkuhetkeämme. Koristelin annokset äidin pihalta löytyneillä leimunkukilla. Ahh millaista tunnelmaa voi luoda vielä syksylläkin ulos. Villapaidat meidän oli pakko pukea mekkojen päälle, jotta tarkenimme tuulenvireessä.

Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo

Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo

Pannaritaikina (noin 36-40 minipannukakkua)

  • 3 kananmunaa
  • 4 dl (kaura)maitoa
  • 2 rkl öljyä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl vaniljaa myllystä (tai 1 tangon siemenet)
  • 3 rkl Dansukker Vaalea Luomusiirappia
  1. Vispaa kananmunat ja maito kunnolla sekaisin. Lisää öljy.
  2. Vispaa suola ja jauhot sekaan.
  3. Mausta taikina vaniljalla ja siirapilla.
  4. Jätä taikina nousemaan ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  5. Jaa taikina voideltuun 24-paikkaiseen minimuffinssivuokaan ja paista pannukakkuja uunin keskitasolla noin 13-15 minuuttia, tai kunnes pannukakut ovat saaneet väriä ja nousseet.
  6. Tarjoile lämpimät pannukakut omena-pihlajanmarjahillon ja siirapin kanssa!

Vinkki! Tee minipannukakut 12-paikkaiselle muffinipellille halutessasi.

Omena-pihlajanmarjahillo

  • 700 g omenaa (10 dl)
  • 300 g pihlajanmarjoja (5 dl)
  • 0,5 dl vettä
  • 500 g Dansukker Hillosokeria (noin 5,5 dl)
  • ripaus kanelia
  1. Kuori ja paloittele omenat. Pese pihlajanmarjat ja jätä likoamaan hetkeksi.
  2. Mittaa omenat ja marjat isoon kattilaan veden kanssa ja keitä kunnes ne pehmenevät.
  3. Lisää hillosokeri höyryävään seokseen, sekoita ja jätä hillo porisemaan 15 minuutiksi.
  4. Kuori pinnalle muodostunut vaahto ja anna hillon jäähtyä hiukan.
  5. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin purkkeihin ja sulje kannet.
Omena-pihlajanmarjahillo

Pihlajanmarjat ovat kypsiä, kun ne ovat täysin punaisia. Niiden poiminta-aika on yleisesti elo-syykuussa. Pihlajanmarjat ovat happamia ja niissä on karvas maku, jonka takia ne tarvitsevat seurakseen sokeria. Ensimmäisten yöpakkasten jälkeen karvas maku hieman miedontuu. Marjan voimakas maku myös pehmenee, kun sitä yhdistetään hilloissa makeampiin marjoihin tai hedelmiin, kuten omenaan. Pihlajanmarjoja voi säilöä pakastamalla ja keittämällä mehuksi tai hilloksi.

Omena-pihlajanmarjahillo

Hillosokeri

Dansukkerin hillosokerilla tulee sopivan sakeaa ja hyvin säilyvää hilloa. Hillosokeri on taloussokerin tavoin tehty kotimaisista sokerijuurikkaista valmistetusta kidesokerista. Hillosokeri sisältää myös marjojen ja hedelmien omaa hyytelöivää ainetta pektiiniä, joka antaa hillolle sopivan kiinteän rakenteen. Hillosokerin sisältämä kaliumsorbaatti parantaa hillon säilyvyyttä. Jännä juttu, muuten, että kaliumsorbaattia on luonnostaan myös pihlajanmarjoissa.

Dansukkerin hillosokeria löytyy meiltä aina kaapista. Ikinä ei voi tietää milloin hillohimo syntyy, vaikka eniten hilloja tulee keiteltyä juuri syksyisin. Osa näistä purkeista päätyy myös pukinkonttiin.

Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo
Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo

Vaalea Luomusiirappi

Dansukker Vaalea Luomusiirappi on pehmeän täyteläinen, lempeästi voitoffeelta maistuva sokerisiirappi, joka on täydellistä juuri ohukaisten ja pannukakkujen kanssa. Luomusiirapilla voi myös maustaa taikinoita ja juomia. Itse laitan sitä välillä pakastemarjojen ja jogurtin päälle. Se toimii myös hyvänä lisänä kastikkeissa ja muussa ruoanlaitossa, kun makuja halutaan korostaa!

Tähän minipannariannokseen se sopii myös täydellisesti. Käytin siirappia taikinassa, enkä voinut vastustaa kiusausta kaataa sitä hiukan myös pannarikasojemme päälle. Miten ihanasti lempeä voitoffee leikkaa kirpeän hillon makua!

Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo
Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo
Minipannarit ja Omena-pihlajanmarjahillo

Ai, että syksy on ihanaa aikaa ja siitä alkaa kyllä nauttimaan kun myöntää kesän menneen. Ihania omenahetkiä!

/Anni


Lisää omenaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)
Seuraava artikkeli: Helppo Kinuski-Omenapiirakka »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios