• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Churro-Donitsit

Donitsit· Juhlat· Vappu· Yhteistyöt

26 huhti
Churro-Donitsit

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Moni jäi odottelemaan perjantain liven jälkeen churro-donitsien ohjetta. Tässä se vihdoin on!

Ennen liveä kyselin Instagramin puolella, mitä helppoa ja nopeaa haluaisitte leipoa ananassiman kaveriksi. Eniten toivottiin churroja. En ihmettele, ne ovatkin niin ihania! Livessä emme kuitenkaan ehtineet leipoa mitään työlästä, joten muutin churrot uunidonitseiksi. Taikina on hyvin samanlainen kuin perinteinen, joka yleensä pursotetaan öljyyn. Löydät aidon churro-ohjeeni täältä.

Churro-Donitsit

Kuten öljyssä paistetut churrot ovat nämäkin herkut churro-donitsit parhaimmillaan uunituoreina. Jopa vähän lämpiminä. Helppo suklaadippi kruunaa donitsien kanssa simahetken.


Churro-Donitsit

(6, 12 tai 24 kpl riippuen donitsipeltisi koosta)

Ohje

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl Dansukker taloussokeria
  • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl (kasvi)maitoa
  • 0,5 dl öljyä
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita kananmuna, maito ja öljy toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä seokset ja kääntele taikina tasaiseksi.
  5. Voitele donitsipelti ja laita taikina pursotinpussiin.
  6. Pursota taikinaa donitsipellin koloihin ja paista donitseja uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  7. Nosta pelti uunista ja nosta donitsit ritilälle jäähtymään.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen ja lisää 1 tl psylliumia taikinaan.

Lisäksi

  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 2 tl kanelia
  • 50 g voita sulana
  1. Sekoita kaneli ja sokeri keskenään.
  2. Penslaa lämpimät donitsit voilla.
  3. Pyörittele voidellut donitsit kanelisokerissa.
  4. Tarjoile suklaadipin kanssa.

Suklaadippi

  • 200 g tummaa suklaata (50%)
  • 2 dl kuohukermaa
  • (1 tl voita)
  1. Kiehauta kerma pienessä kattilassa.
  2. Rouhi suklaa pieneksi, laita kulhoon ja kaada kuuma kerma päälle.
  3. Sekoita suklaa-kermaseos tasaiseksi kun se on seissyt noin 10 minuuttia.
  4. Lisää halutessasi 1 tl voita sekaan antamaan kiiltoa dipille.

Vinkki! Munkkien ja donitsien sokerikuorrutukseen suosittelen aina Dansukkerin siro erikoishienoa sokeria, joka tarttuu paremmin leivonnaisen pintaan ja jättää sen siistiksi pienten sokerikiteiden ansiosta.

Churro-Donitsit

Ihanaa viikkoa!

/Anni


Lisää vappuohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Raikas Ananassima
Seuraava artikkeli: Vauvan Vappudonitsit (6 kk+) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Emmi sanoo

    26.4.2021 18:54

    Moikka! Olisiko vinkkejä miten toimia jos on vain muffinssipelti käytössä? Kiitos jo etukäteen 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2021 05:39

      Täältä vinkit uunidonitsien paistoon ilman donitsipeltiä:

      https://www.anninuunissa.fi/uunidonitsit-ilman-donitsipeltia/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios