• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Blogin Syntymäpäivät – Korkea Täytekakku Luonnonkukilla

Kreemikakut· Täytekakut

15 syys

Korkea Täytekakku Luonnonkukilla

Korkea Täytekakku Luonnonkukilla on gluteeniton ja maidoton kakku, jolla on korkeutta yli 20 cm. Tämä kakku on itseasiassa korkein kakku, jonka olen koskaan leiponut  ja symboloikoon tuo korkeus nyt bloggaajauraani, joka on kestänyt tasan neljä vuotta! Tällä kakulla juhlitaan siis blogin syntymäpäiväjuhlia ja juhlat blogini ehdottomasti ansaitsee!

Neljä vuotta sitten avasin epävarmoin fiiliksin blogini Bloggerissa. Painoin nappia ja julkaisin ensimmäisen reseptini jännittyneenä, mutta onnellisena ja uuden harrastuksen into silmissä kiiluen. Äiti soitti heti perään ja kiitti reseptistä. Vihdoinkin minulla oli paikka minne tallentaa ja jakaa reseptini muiden käyttöön!

Ensimmäisestä reseptistä lähtien olen julkaissut jokaisen seuraavan reseptin yhtä innokkaana. Jokainen resepti on huolella ja intohimolla mietitty, leivottu ja kuvattu. En olisi helpolla uskonut, että blogi työllistää minut tänä päivänä myös yrittäjänä ja pyöritän blogin ohessa verkkokauppaa! Matka harrastelijasta ammattibloggaajaksi on ollut palkitseva ja upea matka, joka on tuonut kohdalleni mahtavia tuttavuuksia, yhteistöitä ja myös ystäviä!

Tänä syksynä jatkan matkaani myös itsenäisenä bloggaajana, kun jätin Foodlover -yhteisö taakseni. Kesäkuussa päivitin blogini alustan ja laitoin myös blogin ulkoasun kokonaan uusiksi. Olen todella tyytyväinen (rakastunut) raikkaaseen ja toimivaan lopputulokseen! Toivon, että myös te lukijat olette tykänneet uudesta ulkoasusta ja pystytte paremmin navigoimaan uudella sivustolla kategorioiden avulla?

Mennään tähän kakkureseptiin välillä. Mietiskelen bloggaamista vielä vähän lisää postauksen lopussa 🙂


Korkea Täytekakku Luonnonkukilla

Kakkupohja:

2 x 15 cm  PME-vuokaan leivottu suklaakakkupohja.

Kakkupohjan tein Say it With A Cake kirjan gluteenittoman suklaakakkupohjan ohjeella pienin muutoksin. Löydät ohjeen tästä.

Kakun välissä on mustikkahillo ja maidoton marenkikreemi (ohje alla).

Kostutus:

  • 1 dl kauramaitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita keskenään pienessä kulhossa. Jätä sivuun.

Maidoton Marenkikreemi: 

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl sokeria (250 g)
  • 200 g margariinia
  • 3 rkl hunajaa
  • pastavärejä (valinnainen)
  1. Mittaa valkuaiset teräskulhoon kattilan päälle, jonka pohjalla on hiukan kiehuvaa vettä – kulhon pohja ei saa osua veteen. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisten sekaan ja vatkaa marenkia niin kauan, kunnes se on noin 60 asteista ja sokerikiteet ovat sulaneet kokonaan.
  2. Siirrä marenki monitoimikoneeseen ja jatka vatkaamista, niin kauan kunnes marenki on kädenlämpöistä (38 asteista). Tähän menee noin 5-10 minuuttia. Voit vatkata myös käsivatkaimella.
  3. Aloita lisäämään hieman pehmennyt margariini, joka on vielä hiukan viileää. Lisää margariini pienissä paloissa yksi kerrallaan ja vatkaa kreemiä miedolla teholla. Huom! Jos marenki on vielä liian lämmintä, margariini sulaa ja kreemi menee pilalle, joten ole huolellinen.
  4. Jatka vatkaamista, kunnes kreemin koostumus on tasaista. Jossain vaiheessa kreemi voi alkaa näyttää kokkareiselta, se kuuluu asiaan. Jatkamalla vatkaamista koostumus tasaantuu. Valmis kreemi on pehmeää ja sileää. Vatkaus kestää noin 10 minuuttia. Lisää hunaja kreemin sekaan vatkauksen loppupuolella. Maista ja lisää halutessasi lisää.
  5. Värjää kreemi halutessasi pastaväreillä.
  6. Levitä kreemi kakun päälle palettiveitsellä.

Kakun kokoaminen:

  1. Leikkaa kummatkin kakkupohjat kahteen kerrokseen (tasoita kohonnut osa, jos tarpeen).
  2. Aseta alimmainen kakkupohja 15 cm kakkualustan päälle ja kostuta kevyesti.
  3. Pursota marenkikreemiä kakkupohjan reunoille.
  4. Sivele kerros mustikkahilloa kakun päälle kreemin sisälle.
  5. Pursota marenkikreemiä hillon päälle keskelle.
  6. Toista sama, kunnes koko kakku on kokonaan koottu.
  7. Työnnä kaksi kakkuputkea kakun keskeltä alas asti tukemaan kakkua ja pitämään se koossa.
  8. Laita kakku tekeytymään jääkaappiin noin tunniksi.
  9. Levitä kerros marenkikreemiä kakun päälle ja käytä kakku taas jääkaapissa, jotta kreemi kovettuu.
  10. Levitä toinen kerros kreemiä kakun pintaan, jotta saat tasaisen pinnan kakkuun.
  11. Tasoita kakun pinta aina palettiveitsellä tai tukevalla raapalla.

Vinkki! Pursota kreemi reunoille ennen hilloa, että hillo ja kreemi pysyvät paremmin kakun sisällä liukumatta pois. Leikkaa kakkuputket sopivan pituisiksi ennen niiden työstämistä kakun sisälle. kakun pinnasta saa tasaisen ja viimeistellyn tukevan raapan avulla! 

Koristeet:

  • myrkyttömiä luonnonkukkia (neilikoita, harsokukkaa jne.)
  • pensasmustikoita
  • pakastekuivattuja vadelmia
  1. Suojaa kukkien leikkauspinnat kukkaputkilla ja työnnä kakun sisälle varovasti.
  2. Asettele mustikoita ja kuivattua vadelmaa kukkien viereen.

Vinkki! Pienemmät kukat voit suojata myös palalla foliota. Voit pestä ja käyttää kukkaputket uudestaan! 


Korkea Täytekakku Luonnonkukilla

Korkea Täytekakku Luonnonkukilla

Blogin ensiaskeleet lähtivät käyntiin kännykällä räpsityistä kuvista rakkaudella leivontaan! Tuolta arkistoista löytyykin edelleen aika hmmm sympaattisia postauksia, joita on tarkoitus pikkuhiljaa päivitellä. Reseptit pysyvät samoina, mutta kuvat olisi tarkoitus päivittää nykyhetkeen sopiviksi. Työkalut ammattimaiseen bloggaamiseen ovat kehittyneet neljässä vuodessa huimasti ja nykyään melkein jokainen uusi avautuva blogi on jo timanttia alusta asti. Katson kuitenkin ylpeänä matkaani bloggaajana, ja tästä matkasta kehitys todellakin näkyy! Vai mitä mieltä olette?

Blogiani värittävät nykyään myös herkulliset matkapostaukset, joita rakastan kirjoittaa ja jakaa teille. Matkapostauksien kautta pääsen itse aina uudestaan matkalleni itse varsinkin kuvien kautta, toivottavasti ajattelette samoin. Matkailu on todella lähellä sydäntäni ja olen saanut teiltä paljon positiivista palautetta herkkumatkoista. Tänä syksynä/alkutalvena matkustan muun muassa Lontooseen ja Pariisiin!

Otan aina mielelläni vastaan palautetta sisällön suhteen. On ihan parasta nähdä teidän tuotoksianne resepteistäni! Kiitos muuten kaikille, jotka ovat jakaneet kakkujaan ja muita herkkuja Instagramissa #anninuunissa @anninuunissa. Palaute motivoi ja inspiroi aina! Puuttuuko siis jotain? Onko jokin turhaa? Mitä reseptiä kaipaisit?

Kiitos kaikille vanhoille lukijoille, jotka olette pysyneet matkassani mukana jopa aina alusta asti. Tervetuloa mukaan myös uudet lukijat!  Matka jatkuu herkkujen merkeissä tästä eteenpäin innokkaana ja edelleen uutta oppien. Gluteeniton ja vegaaninen leivonta ovat ainakin sellaisia, mihin kiinnitän jatkossa enemmän huomiota. Leivonnan maailma on laaja eikä leivottavat kyllä lopu leipomalla. Leivotaan siis jatkossakin ja opitaan yhdessä!

♥ Anni

Ihanaa viikonloppua!

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä
Seuraava artikkeli: Suklainen Gluteeniton Kakkupohja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari sanoo

    15.9.2017 11:19

    Onnea ihana Anni ja mainio Annin uunissa! Täältä ja Instagram-tililtäsi on hyvä aina ammentaa inspiraatiota omiin leivonnaisiin.
    Onnea tulevaan ja ollaan kuulolla <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      16.9.2017 08:54

      Kiitos ihana Sari 🙂 Pysytään kuulalla ja seurallaan toistemme touhuja Instagramissa! Herkullista viikonloppua!

      Vastaa
  2. Suklaasuu sanoo

    17.9.2017 16:11

    Onnea onnea! Pitäisi jo päästä leipomaan tätä gluteenitonta kakkua ? Milloinkahan ehtisit jakaa kakkupohjan ohjeen ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.9.2017 16:40

      Hei Suklaasuu 🙂 Kiitos! Ensi viikolla tulee ohje blogiin lupaan!

      Vastaa
  3. Katri Hannele sanoo

    19.9.2017 13:43

    Onnea Anni! Ja hei VAUDE toi kakku! Oon ihan satunnainen harrastelijaleipuri itse, ja haaveilen siitä, että joskus osaisin tehdä täydellisen naked caken tai sitten tällaisen korkean yksilön tosi tasaisilla reunoilla. Toi reunojen tasaaminen on mulle mysteeri, mutta kaipa se vaatii vaan harjoitusta eikä niin, että leivon vain silloin, kun on jonkun synttärit 🙂 Kiitos inspiksestä!

    Vastaa
    • Anni sanoo

      19.9.2017 15:05

      Hei Katri Hannele,

      tekemällä eli siis leipomalla oppii kyllä kaiken. Kun aloin tehdä tätä kakkua huokaisin itsekseni ”jes niin helppo, kun ei tarvitse pursottaa tai tehdä itse koristeita” 🙂 Ihan totta tällainen kakku on mielestäni todella paljon helpompi kuin valumakakut tai sokerimassakakut.

      Yksi tärkein työväline tasaisiin reunoihin on palettiveitsi tai raappa. Ilman niitä ei saa tasaista jälkeä. Pyörivä kakkualusta on myös hyvä väline, kun kakkua voi pyörittää ja katsoa tarkemmin mikä kulma tarvitsee vielä hiomista. Ennen tätä on tietenkin oltava hyvä kakkuvuoka ja resepti, jolla saa tasaisen ja kestävän kakun. Sokerikakkupohja ei käy näin korkean kakun pohjaksi.

      Mukavaa syksyä ja kiitos myös onnitteluistasi!

      Vastaa
  4. Jonna sanoo

    17.8.2020 20:05

    Hei!
    Onko tämä 20cm korkea kakku leikattavissa yhdessä vai kahdessa osassa? 🙂 Ts. onko siellä välissä joku alusta, että palan korkeus on aina esim 10cm.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.8.2020 07:16

      Heippa,

      leikkaisin kakun kahdessa osassa. Halutessaan kakun voi jakaa kakkualustalla keskeltä, kuten itsekin tuumit. Itse en aina viitsi tehdä niin, mutta esimerkiksi leipomoissa näin korkeat kakut yleensä tuetaan tikuilla ja tuo alusta löytyy välistä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios