• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Arkiruokavinkki: Täytetyt Kana-avocadojuurileivät

Arkiruoka· Hemmottelua· Leivät

13 maalis

Arkiruokavinkki: Täytetyt Kana-avocadojuurileivät

Leipä. Se on suuri intohimoni ja ehkä myös yksi paheistani. Muutama viikko sitten ahmin jälkiuunileipää kaksin käsin, pelkkää voita ja ihanaa ihanaa tuoretta ruisleipää, jota täytyi pureskella oikein kunnolla. Se oli fantastista, mutta tunsin leipäsyöpöttelyn vatsassani seuraavana päivänä ja voin huonosti. Välillä tuntuu siltä, että nopeita välipaloja (suolaisia) on vaikea toteuttaa ilman leipää ja lisukkeita. Itse ainakin kaipaan välipalojen olevan pureskeltavia ja mielellään suolaisia. Leipää ei kuitenkaan tule puputtaa liikaa tai vatsanväänteet yllättävät. Meillä on kahden palan sääntö kotona. Kaksi palaa leipää päivässä, ne voi syödä kun haluaa: aamulla, lounaalla tai iltapalalla. Lipsumme tästä säännöstä melko usein.

Sitten löysin juurileivän. Leivän, joka ei aiheuta vatsanväänteitä, koska on ei sisällä teollista lisättyä hiivaa. Leipä, joka on niin herkullista, että kaupan leivät jäävät kauppaan. Meillä syötiin juurileipää myös arkiruokana viime viikolla. Voi luoja miten ihania nämä täytetyt kana-avocadojuurileivät olivatkaan! Kahden palan sääntö on peruttu!

Arkiruokavinkki: Täytetyt Kana-avocadojuurileivät

Tein (perus)juurileivästä täytettyjä ”sandwich” tyylisiä herkkuleipiä. Leipien väliin laitoin marinoitua sipulia, avocadoa, kanaa, tuorejuustoa ja pinaattia. Kun leipä on leivottu valmiiksi, menee näiden arkiruokaherkkujen tekoon alle puoli tuntia. Herkuttelimme mehevät leivät illalliseksi salaatin kanssa ja emme saaneet vatsanväänteitäkään. Kana-avocadoleivät sopivat loistavasti myös brunssille tai piknik-lounaaksi. Ai että miten ihanaa vai mitä?


Arkiruokavinkki: Täytetyt Kana-avocadojuurileivät

Jos teet leivät itse, löydät juurileivän ohjeen täältä.

Tarvitset (2 täytettyä leipää)

  • puolikas juurileipä
  • 2 avocadoa
  • 2-3 rkl marinoitua punasipulia (ohje tästä)
  • 4-6 viipaletta aurinkokuivattua tomaattia
  • 100 g baby pinaattia
  • 2-3 rkl ruohosipulituorejuustoa
  • 100 g kanan rintafilettä (kypsennettynä)
  • grillitikkuja
  1. Leikkaa leipä siivuiksi (6 siivua).
  2. Pilko avocadoa alimmaiselle viipaleelle, asettele päälle punasipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja baby pinaattia.
  3. Aseta päälle seuraava viipale, jonka olet voidellut tuorejuustolla, asettele juuston päälle kanat, lisää sipulia ja pinaattia.
  4. Leikkaa grillitikut kahtia ja paina leipiin, jotta ne pysyvät kasassa.
  5. Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kanssa.

Vinkki! Tee leivät hyvissä ajoin ja anna niiden mehustua ja maustua jääkaapissa! 

Vinkki! Käytin leipien välissä valmista kanafilettä. Voi myös paistaa rintafileet leipien väliin. 

Arkiruokavinkki: Täytetyt Kana-avocadojuurileivät

Arkiruokavinkki: Täytetyt Kana-avocadojuurileivät

Ihanaa viikkoa!

♥ Anni


Lisää arkiruokavinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Syntymäpäiväkakku: Trio-Kakku
Seuraava artikkeli: NYC Bucket List – Magnolia Bakery »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Heli sanoo

    17.3.2019 16:41

    Oih mikä sänkkäri, ei varmastikaan makua puutu. Minäkin eläisin leivällä, mutta jotta vatsa voi ”tasahyvin” , joka päivä ei voi syödä tai pitää valita just se oikea laatu. Tänään tehdään sunnuntain kunniaksi kalkkuna-paprikatoasteja, ihanaa viikonlopun jatkoa!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.3.2019 07:23

      Kiitos Heli, se on just näin täälläkin <3 Ihanaa uutta viikkoa!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios