|

Ihana Rauma – Vinkkejä herkuttelijoille

Ihana Rauma - Vinkkejä herkuttelijoille

Olen jakanut kotimaan matkailuvinkkejä enemmän Instagramin puolella. Viimeksi juhannuksen aikoihin Suonenjoen, Mikkelin ja Tahkon suunnalta. Puhelimen ja kameran rulla pursuilee ihania kesämuistoja myös viime kesältä. Kyselin teiltä kiinnostaisiko teitä lukea ja inspiroitua kotimaan matkailusta myös blogin puolella ja pitäisikö näistä ihanista kotimaan matkavinkeistä muistuttaa? Vastasitte KYLLÄ! Kaivelin heti arkistoja ja aloitetaan ihanasta Raumasta, jolla on ihan oma paikka sydämessäni.

Meillä tulee vierailtua Raumalla melkein joka kesä. Ystävälläni ja hänen perheellään on kaksi mökkiä Raumalla ja tästä syystä olen saanut viettää kesälomia siellä nuoruudesta asti. Paikka on rakas monesta syystä. Mieleen ovat painuneet erityisesti nuoruuden juhannukset (Raumanmeren juhannus), muurinpohjaletut, yöuinnit, mölkkyturnaukset, upeat auringonlaskut ja saunavihdat. Kaksi vuotta sitten kuvasin kirjani kesäosuuden Rauman mökillä. Moni kuva kirjassanikin siis muistuttaa tästä tärkeästä paikasta. Oi Rauman mökki, taas on niin ikävä!

Viime heinäkuussa vietimme reilun viikon Rauman mökillä. Kävimme tekemässä myös pienen päiväkierroksen Vanhaan Raumaan. Tiesitkö muuten, että Vanha Rauma on UNESCO:n maailmanperintökohde? Ja, että se on myös pohjoismaiden laajin yhtenäisenä säilynyt puukaupunkialue? Rakastan historiallisia puutaloja, kartanoita ja vanhoja kaupunkeja. Ei ihme, että myös Vanha Rauma on mielestäni niin ihana! Se on täynnä tunnelmaa, siellä asutaan, eletään ja nautiskellaan. Vanha Rauma on täynnä ihania putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Tässä postauksessa suosittelen teille muutamia.


Ihana Rauma – Vinkkejä herkuttelijoille

Ravintola Kalatori

Kotisivut

Aurinkoinen terassi Vanhan Rauman sydämessä. Tätä ravintolaa moni paikallinen suositteli meille lounaspaikaksi. Kävimme herkuttelemassa päivittäin vaihtuvalta lounaslistalta nieriää ja katkarapuleipää. Lounaslistalla löytyy aina kaksi pääruokaa ja jälkiruoka. Tarjolla on kalaruokien lisäksi muun muassa risottoja ja liha-annoksia.

Muita huomioita: kattava viinilista, mukava palvelu, neljän- ja kuuden ruokalajin maistelumenut alkoivat kiinnostaa. Ravintola panostaa lähituottajien tuoreisiin raaka-aineisiin ja valmistaa kaiken paikan päällä omassa keittiössään. Nam, voin suositella lämpimästi!

Ihana Rauma - Vinkkejä herkuttelijoille

Wanhan Rauman Kaffebar

Kotisivut

Menimme nauttimaan jälkiruoan ja kahvit ja Wanhan Rauman Kaffebariin. Tämäkin helmi sijaitsee Vanhan Rauman sydämessä, kauniissa puutalossa. Niin ihana, niin ihana! Pidän erityisesti juuri tällaisista paikoista. Vanhanaikainen vitriini täynnä herkkuja, kuluneet eri paria olevat tuolit, isot ikkunat, pitsiä pöydillä, yksityiskohtia, joita ihastella loputtomasti ja isot kupit kahvia.

Tämän kahvilavinkin sain seuraajaltani Instagramin puolella. Tunnette minut niin hyvin, että osaatte jo suositella minulle paikkoja joissa vierailla. Iso ja lämmin suositus Kaffebarista myös minulta kaikille muille.

Ihana Rauma - Vinkkejä herkuttelijoille

Minulle marenkia, kermaa ja mansikoita totta kai. Muut maistelivat munkkirinkilöitä. Hyviä olivat nekin. Kaffebarissa voit syödä myös lounasta. Heillä on maistuva salaattibaari. Meitä ihastutti myös pihaterassi ja monipuolinen valikoima kakkupaloja!

Ihana Rauma - Vinkkejä herkuttelijoille

Kontion Kahvilat (& leipomo)

Kotisivut

Kävimme herkuttelemassa jo 1970-luvulla perustetussa, edelleen perheomistuksessa olevassa, Kontion Konditoria-Kahvilassa menomatkalla mökille. Söimme palat suolaista piirakkaa ja kahvin kanssa maistelimme voisilmäpullaa ja omenapiirakkaa vaniljakastikkeella. Olisi kyllä tehnyt mieli tilata ihanasta vitriinistä vaikka mitä muuta. Bebeleivokset, kakkupalat ja muut ihanuudet jäivät seuraavaan kertaan.

Perinteistä tunnelmaa, aitoja makuja ja niitä meidän suomalaisten suosikkeja. Suosittelen piipahtamaan Vanhan Rauman kahvilassa tai leipomon kahvilassa Karjalankadulla.

Ihana Rauma - Vinkkejä herkuttelijoille

Villa Tallbo

Kotisivut

Kaunis Villa Tallbo sijaitsee Rauman keskustan läheisyydessä. Poikkesimme ihastelemaan kaunista rakennusta ja sen pihapiiriä matkalla mökille. Tämän kohteen löysimme itse ja halusin ehdottomasti tulla ihastelemaan sitä. Kävimme myös ravintolan sisällä nuuhkimassa lounaan aromeja. Emme jääneet tällä kertaa syömään, koska mökillä odotti ystävät ja yhteinen illallinen. Tänne palaamme varmasti.

Upeassa Villa Tallbossa on à la carten lisäksi tarjolla arkipäivisin lounasta ja viikonloppuisin monipuolinen pitopöytä. Täällä järjestetään myös juhlia. Jos rakastat vanhoja rakennuksia ja historian huminaa huokuvia paikkoja, niin tämä on sinulle!

Villa Tallbo on tulosta vuosisadan vaihteen purjelaivakauden kukoistuksesta Raumalla. Talon rakennutti laivanvarustaja Gabriel Granlundin perikunta suvun kesäasunnoksi. Villa Tallbo on kokoluokkansa ainoa säilynyt muisto vuosisadanvaihteen raumalaisesta huvilakulttuurista. Huvilan suunnitteli arkkitehti Yrjö Blomstedt ja se valmistui vuonna 1901.

Ihana Rauma - Vinkkejä herkuttelijoille

Lisää ravintola- ja kahvilavinkkejä löydät Rauman matkailusivuilta täältä.

Tässä vielä muutama suosituksen saanut, johon emme itse ehtineet viime reissulla:

Ihana Rauma - Vinkkejä herkuttelijoille
Ihana Rauma - Vinkkejä herkuttelijoille

Ihania mökkihetkiä ja upeita kotimaan elämyksiä toivotellen!

/Anni


Lisää kotimaan vinkkejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *