• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Appelsiini-suklaajuustokakku

Juustokakut· Pääsiäinen

28 maalis
Appelsiini-suklaajuustokakku

Tällä kertaa tuli tehtyä puolivahingossa jotain todella hyvää! Meille tuli vuorostaan vieraita eilen ja päätin leipoa oikein kunnolla, montaa eri sorttia, kun kerrankin oli enemmän syöjiä kuin vain me kaksi. Yksi leivotuista herkuista oli tämä suussa sulava kahden suklaan appelsiini-suklaajuustokakku. Kaapista nimittäin löytyi sopivasti appelsiinisuklaata, valkosuklaata ja Dr.Oetkerin uutta appelsiininkuoriraastetta. Kakun päälle löysivät tiensä Varsovasta ostetut sitrusmarmeladit ja kauniit nonparellit. Ahh sanattomaksi vetää, niin hyvää, pehmeää, kuohkeaa ja raikasta tämä kakku on. Tämä appelsiini-suklaajuustokakku sopii muuten loistavasti myös pääsiäispöytään!


Appelsiini-suklaajuustokakku

Noin 12 hlö

Pohja:

  • 50g voita
  • 175g keksimurua (Fazer 1 pussi tai jauha itse)
  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Lisää keksimuru ja sekoita tasaiseksi.
  3. Painele keksimuru noin 18-20 cm irtopohjavuokaan.
  4. Asettele reunakalvo vuokaan.

Kerros 1:

  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g tummaa appelsiinilla maustettua suklaata 70%
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g appelsiinirahkaa
  • 4 rkl tomusokeria
  • 2 liivatelehteä + tilkka sitruunamehua
  1. Vatkaa kerma ja laita sivuun.
  2. Sulata suklaa mikrossa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5min).
  3. Mittaa tuorejuusto, sokeri ja rahka kulhoon ja vatkaa sekaisin.
  4. Lisää sula suklaa ja vatkaa.
  5. Liota liivatteet kuumennettuun sitruunamehuun ja kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten.
  6. Vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto.
  7. Kaada täyte vuokaan ja laita kakku jääkaappiin 1-2 tunniksi.

Kerros 2: 

  • 2 dl vispikermaa
  • 300 g tuorejuustoa
  • 100g valkosuklaata
  • 1 tl appelsiininkuoriraastetta (Dr. Oetker)
  • 1-2 rkl appelsiinimehua
  • 3-4 rkl tomusokeria
  • 2 liivatelehteä + tilkka appelsiininmehua
  • 1 tippa oranssia pasta/geeliväriä
  1. Vatkaa kerma ja laita sivuun.
  2. Sulata suklaa mikrossa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (n. 5min).
  3. Mittaa tuorejuusto, tomusokeri, appelsiininkuoriraaste ja mehu kulhoon ja vatkaa sekaisin.
  4. Liota liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun ja kaada liivate ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten.
  5. Vatkaa lopuksi sekaan kermavaahto ja väri haluessasi.
  6. Kaada täyte vuokaan ensimmäisen kerroksen päälle.
  7. Muotoile pinta esimerkiksi lusikalla tasaiseksi ja laita kakku jääkaappiin 1-2 tunniksi.
Koristeet:
  • Marmeladeja
  • nonparelleja ja sokerihelmiä
  1. Irrota kakku irtopohjavuoasta, koristele ja tarjoile!
Appelsiini-suklaajuustokakku
Appelsiini-suklaajuustokakku

Lisää Pääsiäisherkkuja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

15 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Raikas Rahkapiirakka (sitruuna+vadelma)
Seuraava artikkeli: Täydelliset Syntymäpäivät – Minun Sviittibileet »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Taru sanoo

    28.3.2016 09:28

    Oi, tosi ihanan näköinen! 😀 Nuo marmeladit onkin kauniita koristeita!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.3.2016 17:46

      Kiitos Taru 🙂 Näytti olevan teilläkin appelsiinia pääsiäisherkuissa 😉 Se kyllä toimii!

      Vastaa
  2. Anne / annekatariina sanoo

    29.3.2016 03:18

    Kaunis kakku! Mitähän kukkia nuo pienet valkoiset on? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.3.2016 03:36

      Hei Anne!

      Kiitos, kukat ovat täältä:

      https://store5419020.ecwid.com/#!/Kukkaset/c/10485035/offset=0&sort=normal

      Eli kyseessä syötävä kukka (rautayrtti). Käytän näitä paljon koristeluun 🙂

      Vastaa
  3. Jenna sanoo

    6.3.2019 10:24

    Moikka! Mistä nuo marmeladit koristeeksi on hankittu?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.3.2019 10:22

      Ne taisi olla tuliaisia ulkomailta 🙂 pahoittelen en osaa siis tarkemmin sanoa mistä löytää.

      Vastaa
  4. Heidi Cielontkowski sanoo

    10.5.2019 15:11

    Kuinka monelle kakku on?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.5.2019 22:30

      Kakku on noin 12 henkilölle 🙂

      Vastaa
  5. Iida sanoo

    29.5.2019 20:58

    Juuri tekemässä tätä kakkua mummini 80v juhliin! Näyttää ihanalta. Toisen täytteen kohdalla vain ei lue milloin valkosuklaa pitäisi lisätä! Itse lisäsin sen tuorejuustoseokseen ennen liivatetta 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.5.2019 21:16

      Kiitos Iida! Voi ei se on jäänyt puuttumaan ohjeesta. Juuri tuossa sinun järjestyksessä se tuleekin laittaa 🙂

      Vastaa
  6. Essi sanoo

    25.8.2020 18:39

    Moikka! Pysyisikö kakku koossa, jos 1,5 kertaistaistaisin ohjeen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.8.2020 08:32

      Moikka, isompaan vuokaan tehtynä pysyy kun kakku on matalampi 🙂

      Vastaa
  7. Katri sanoo

    23.12.2021 20:08

    Dr Oetkerin appelsiinikuoriraastetta ei löydy mistään. Voiko sen korvata esim tuoreen appelsiinin kuoriraasteella?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.12.2021 07:13

      Voit! Tulee varmasti vielä parempi 🙂

      Vastaa
      • Katri sanoo

        24.12.2021 14:46

        Kiitos nopeasta vastauksesta! Laittaisitko saman määrän?

        Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios