• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Hääkakkuni – vaikea valinta tai sitten ei?

Häähumua

2 touko

Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei?

Mitäs luulette, kuinka paljon olen pohtinut ja suunnitellut omaa hääkakkuani? Vastaus saattaa olla monelle yllätys. Nimittäin lopulta valinta oli todella helppo ja suunnitteluun ei käytetty juuri ollenkaan aikaa.

Vähän taustaa. Vietämme häitämme ensi kesänä Italiassa ja se aiheuttaa jonkun verran haasteita hääjärjestelyille. Kieli, välimatka ja ehkä muutenkin rennompi italialainen asenne järjestelyiden suhteen on ollut jotain mihin on pitänyt sopeutua. Toisaalta se on ollut positiivista. Olemme itsekin rentoutuneet järjestelyiden suhteen ja rento meininki oli meille toive ihan alusta asti. Luulen, että kakun suunnittelu olisi ollut vaikeampaa, jos häät olisivat Suomessa. Itse en olisi kakkua tehnyt, mutta kuka sitten!? Tunnen monia uskomattoman lahjakkaita kakkutaitureita ja veikkaan, että valinta sekä suunnittelu olisi mennyt täällä ihan överiksi.

Vietämme pieniä häitä, joihon paikalle on kutsuttu ainoastaan perhe ja läheisimmät ystävät. Pienet häät oli toiveemme alusta asti. Matkustelu on intohimomme ja idea ulkomailla vietettävistä häistä syntyi jo pari vuotta sitten Santorinilla. Viime syksynä päätimme lopultakin toteuttaa unelmamme. Sen jälkeen päätöksiä ja valintoja on tehty liukuhihnalta. Välillä olen miettinyt olisiko pitänyt pysähtyä ja pohtia valintoja pidempään ja nauttia suunnittelusta enemmän. Hyviä ja parempia vaihtoehtoja löytyy kuitenkin (nykyään) loputtomasti. Olemme luottaneet siihen ensimmäiseen fiilikseen ja usein se on se oikea.


Hääkakkuni – vaikea valinta tai sitten ei?

Aluksi olin itseasiassa ajatellut lennättää kakun Suomesta osissa (kakkupohjat, koristeet ja välineet) sekä tekijän tottakai. Haaveilin, että tekijä kokoaisi kakun paikan päällä ja voisin varmistaa, että kakusta tulisi juuri oikeanlainen. Tämä haastava ja kallis vaihtoehto unohtui, kun aloimme suunnitella häiden budjettia ihan tosissaan. Aika kalliiksi olisi tullut Suomesta lennätetty kakku ja tekijä (hah kaikkea sitä suunnittelee).

Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei?

Rauhoituin hieman hääpaikan valinnan jälkeen. Ruoka sekä kakku tulevat hääpaikan keittiöstä. Hääpaikkamme kokki sekä kondiittori on paikallisesti tunnettu ja arvostettu. Pystyn luottamaan siihen, että saamme varmasti maukkaan ja kauniin kakun paikan päältä.

Kävimme juhlapaikalla maaliskuussa suunnittelemassa menun. Tapasimme silloin myös kondiittorin. Lyhyen tapaamisen aikana pyörittelimme muutamaa makua mielessä ääneen. Toinen mauista on minun ehdoton suosikkini ja toinen sulhasen. Kerroimme haluavamme jotain simppeliä, mutta herkullista. Raikkaus ja keveys olivat myös tärkeitä tekijöitä kakun suhteen. Kondiittori käväisi keittiön puolella ja toi meille tarjottimella tuulihattuja, joissa makuparimme olivat maistettavissa molemmat. Päätös syntyi siinä ja heti.

Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei?

Kakun ulkonäköä olin miettinyt jonkun verran. Ilman suunnittelua tiesin, että sen täytyy olla kerroskakku. Valkoinen kreemikakku, jota koristavat aidot kukat ja jotain vihreää. Oliivinoksalla on suuri rooli häidemme teemassa. Se näkyy kutsuissa, muissa printeissä, kattauksessa ja minun kampauksessani. Tästä syystä halusin kakkuun myös oliivinoksaa. Itse asiassa näillä ajatuksilla kakun ulkonäkö oli jo puoliksi päätetty.

Kuinka paljon suunnittelin siis kakkua? Mielestäni en juuri ollenkaan. Ehkä juju onkin siinä, että tiesin valmiiksi aika hyvin mitä haluan. Nyt pitää vain luottaa siihen, että italialainen kondiittori on ymmärtänyt ajatukseni. Kaikkeen ei voi itse vaikuttaa ja kun en itse tee kakkua siitä on turha stressata. Sen tiedän varmasti, että kakusta tulee herkullinen!

Tässä on hieman inspiraatiokuvia kakuista. Ei kuitenkaan sitä kuvaa mitä kondiittorille näytin. Lopullinen kakku tulee olemaan yllätys minulle ja teille. Voitte olla varmoja, että kuulette kakusta vielä ♥

Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei? Hääkakkuni - vaikea valinta tai sitten ei?

Haluaisitko lukea lisää hääjärjestelyistämme? Mistä erityisesti?

Jätä kommenttia postaukseen. Kirjoittelen mielelläni lisää häistä, jos näille postauksille on kysyntää.

Kuvat: Shutterstock


Aurinkoista viikkoa!

Seuraathan herkkujani ja muita juttuja myös

 Instagramissa ja Facebookissa?

14 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Vastustamaton Passionsima
Seuraava artikkeli: Ananasmousse (korkean kakun täytteeksi) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Sari sanoo

    2.5.2018 09:46

    Kiva lukea näitä hääaiheisia potauksia. Uskon, että saatte aivan mahtavan päivän jota muistella lopun ikäänne.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2018 10:33

      Moi Sari, kiitos kommentista 🙂 Ihana kuulla, että näitä häääjuttuja on kiva lukea. Lisää siis tulossa!

      Vastaa
  2. Maikki sanoo

    2.5.2018 13:16

    Kiinnostaa! Koristelu, kakku sekä muu syötävä. Ja millaiselta se paikka näyttää, voin vaan kuvitella että upealta kun Italiasta on kyse

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.5.2018 13:18

      Jee mahtavaa! Kirjoittelen lisää järjestelysitä ja siteen häiden jälkeen toki myös toteutuneista häistä <3

      Vastaa
      • Te sanoo

        3.5.2018 06:35

        Lisää ehdottomasti.

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          3.5.2018 06:55

          🙂

          Vastaa
  3. Ilona sanoo

    3.5.2018 09:55

    Kuulostaapa idylliseltä! <3 Ulkomailla häiden järjestämisessä on varmasti omat haasteensa, mutta se juuri tekee kaikesta entistä ikimuistoisempaa 🙂 Tsemppiä järjestelyihin ja mielellään minäkin luen lisää hääpostauksia, varsinkin tarjoiluihin liittyen!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2018 10:08

      Näin mekin ajattelemme 🙂 Hääpaikkamme on aivan täydellinen. Kirjoittelen siitä lisää vielä myöhemmin. Jossain määrin pääsemme myös vähemmällä kun koristeluista ja muusta voi aika paljon nipistää, koska kukkaan ei niitä huomaisi upeita maisemia katsellessa. Tai näin ainakin oletamme! Kiitos!

      Vastaa
  4. Pinjaatta sanoo

    3.5.2018 09:57

    Mielenkiintoinen postaus! Kakusta tulee varmasti upea ☺️ Jäin jo miettimään makuparejanne.. Kaikki hääaiheinen kiinnostaa (lisää hääpaikastanne, mekon valinta, kampaus, printit..) vaikka omista häistä jo pari vuotta onkin, taidan olla parantumaton sen suhteen, kuinka kiinnostavia hääjutut on 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2018 10:09

      Hihi en kerro makupareja vielä 🙂 Mutta ne selviävät kyllä myöhemmin. Ihanaa kuulla, että hääjutut kiinnostavat, vaikka omista on jo aikaa! Toivon, että itsekin jaksan vielä häiden jälkeen fiilsitellä näitä juttuja <3 Kirjoittelen mielelläni lisää!

      Vastaa
  5. Kia Kivisilta sanoo

    3.5.2018 15:19

    Hei ihana postaus!
    Olisin halunnut kysyä noista teidän häistä, että missä päin Italiaa te häät järjestätte? Onko teillä jo jotain vinkkejä? Olemme menossa avopuolison ikanssa myös naimisiin Italiassa (Todennäköisesti luoteis-Italiassa), koska avopuolisoni on italialainen. Itse kuitenkin näin naisena stressaan aiheesta enemmän, koska tietoa tuntuu löytyvän kovin vähän mistään lähteestä… Meillä siis häihin vielä kolme vuotta, joten suunnitelmat ovat vielä ideoiden tasolla.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.5.2018 15:27

      Hei Kia,

      Oi ihanaa italilainen mies ja häät Italiassa <3 Onnea teille! Tulen kirjoittamaan häistämme lisää tänne. Voit lukea hääpaikastamme hiukan linkistä alla. Vastaan mielelläni kysymyksiin siihen tahtiin kun paljastan häistämme yksityiskohtia ja varsinkin häiden jälkeen voin mielelläni auttaa sinua 🙂

      https://www.anninuunissa.fi/matkalla-taas-elamani-tarkein-ihminen/

      Vastaa
  6. Meri sanoo

    6.5.2018 10:15

    Kiinnostaa kaikki 🙂
    Luen kyllä niihin kaikki tekstit vaikken Kommentoi 🙂

    Ihania juttuja kirjoitat ja upeita kuvia.
    Ihastelee kuinka taitava olet, upeita leivontajuttuja, upeita kuvia ja hyvä kirjoittamaan <3

    Meri

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      6.5.2018 10:27

      Ihana palaute Meri, kiitos paljon 🙂 En koe olevani kummoinen kirjoittaja, mutta nyt ehkä vähän enemmän sain luottamusta. Miten hyvä mieli tulikaan kommentistasi!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios