| |

Whole Foods – Central Park – Paras Burgeri

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Sopiiko, että palataan taas pikaisesti New Yorkiin? Tässä on nimittäin juuri sopivasti aikaa kirjotella mietteitä yhdestä täydellisestä päivästä suosikkikaupungissani, samalla kun suolaiset muffinssit paistuvat uunissa meheviksi ja maukkaiksi. Kyllä tulossa on ihana suolainen herkkuvinkki (vaikka vappupiknikille ♥). Koska? No ihan muutaman päivän sisällä.

Kerroin jo aiemmin teille, ettei meillä ollut mitään kovin tarkkoja päiväsuunnitelmia viime reissullamme. Olimme kuitenkin listanneet ylös tiettyjä suosikkipaikkojamme ja tekemistä New Yorkissa:

 • Central Park
 • Whole Foods Market
 • Täydellinen pikaburgeri
 • Broadway
 • Brooklyn Bridge
 • NBA koripallo-ottelu
 • Shoppailu
 • Brunssi (kirjoitan tästä myöhemmin)
 • Ikoniset Maisemat (auringonlasku)
 • Magnolia Bakery (kirjoitan lisää myöhemmin)

Tarkoituksena oli päästä fiilistelemään siis omat yhteiset suosikit lyhyellä 5 päivän matkallamme. Suosittelen muuten päiväohjelman tekoa, jos olet ensimmäistä kertaa New Yorkissa, nimittäin kaupungin syke ja vaikuttavuus saattaa sekoittaa pään. Edes viikon matkalla ei yksinkertaisesti kaikkea kerkeä tehdä tai nähdä eikä tarvitsekaan. New Yorkiin kannattaa aina tulla uudestaan! Itse ainakin rakastan välillä pysähtyä nauttimaan maisemista, ruoasta, viinistä, yleisestä fiiliksestä, säästä ja kaupungista, enkä juosta paikasta paikkaan pää kolmantena jalkana. Matkoilla parasta on juuri tuo fiilistely ja se että nauttii kaikesta näkemästään, kokemastaan ja maistamastaan.


Whole Foods – Central Park – Paras Burgeri

Yksi reissupäivämme rakentui seuraavasti: aamiainen ja kaikkien ihanien herkkujen fiilistely Whole Foods Marketissa ja sen jälkeen lenkki Central Parkissa. Ihanaa on muuten myös ottaa eväät mukaan Whole Foodsista ja mennä piknikille puistoon. Näin teimme viime kerralla. Nyt oli valitettavasti vielä liian kylmä.

Lenkin jälkeen mussutimme burgereita ”lounaaksi”. New Yorkissa on niin paljon maistettavaa, että tuntui kuin söisimme koko ajan. Illalla menimme katsomaan koripalloa, joka oli itse asiassa koko reissun idea. Nähdä Lauri Markkanen pelaamassa, mutta valitettavasti hän loukkaantui pari päivää ennen reissuamme, emmekä päässeet kannustamaan Lauria Madison Square Gardeniin.

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Central Parkin kupeessa sijaitseva Columbus Circel ostoskeskuksen Whole Foodsin sisääntulo tulvi kevätkukista. Löysin näin aikasin keväällä (maaliskuussa) jo pioneita ja hortensiaakin. Ihanaa.

Whole Foods Market on kulinaristin paratiisi. Itse voisin viettää siellä helposti koko päivän. Kierrellen ja ihastellen kaupan tarjontaa ja kaunista esillepanoa. Kasvis- ja hedelmäosasto on niin kauniisti rakennettu, että itkettää. Löydät sieltä ihan kaiken ja vähän enemmän. Tällä kertaa keskityimme nälkäisinä enemmän Take Away -osastoon ja valinnan vaikeus oli taattu. Vaihtoehtoja on niin paljon, että vaikka paikalle saapuisi suunnitelman kanssa, menee pää sekaisin. Whole Foodsissa voit valita terveellisiä vaihtoehtoja ja sitten niitä vähemmän terveellisiä. Se on varma, että kaikille on jotakin!

Whole Foods - Central Park - Paras BurgeriWhole Foods - Central Park - Paras BurgeriWhole Foods - Central Park - Paras BurgeriWhole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Tässä oli vain muutama räpsy kaupan sisältä. Jos matkaat New Yorkiin niin piipahda Whole Foodsissa vaikka ihan vaan ihastelemassa. Ainiin! Kassojen lähettyvillä on lehtiosasto, josta itse nappasin mukaan leivonnan erikoislehtiä. Kannattaa tutustua siis myös lehtitarjontaan, jos tykkäät inspiroitua kauden resepteistä.

Jatkoimme matkaa Central Parkiin. Ihana kevät oli jo havaittavissa. Krookukset kukkivat ja maa vihersi. Puut olivat edelleen lehdettömiä, mutta puisto oli silti kaunis. Jäin kuitenkin haaveilemaan kukkivista puista ja unelmani olisi tulla New Yorkiin vielä parhaan kevätsesongin aikana!

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Keskellä puistoa, pilvenpiirtäjien suojasta löytyi jääpuisto/luistinrata ja paljon onnellisia luistelijoita.

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Kaikilla on omat suosikkinsa, mutta NYC:issä pitää ehdottomasti maistaa  Shake Shackin (meidän suosikki) burgereita. Juomaksi raikas lemonade.

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Koripallopeli oli pettymyksestä huolimatta viihdyttävä. NBA:n matsit ovat aina todella viihdyttäviä, fiilis on korkealla ja tunnelma vie mukanaan. Suosittelen ehdottomasti koripallomatseja, vaikka et muuten olisi penkkiurheilusta kiinnostunut. Se on jotain mikä pitää kokea: musiikki, hyvin toteutettu ohjelma ja katsomossa herkuttelu (sinne saa viedä kaikkea cocktaileista hodareihin!).

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Whole Foods - Central Park - Paras Burgeri

Toivottavasti sait tästä postauksesta inspiraatiota! Vastaan mielelläni, jos jokin jäi askarruttamaan.


Aurinkoista viikkoa!

Lisää herkkujamatkoja löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

 1. Tuukka sanoo:

  Mitä tarkoittaa pettymyksestä huolimatta viihdyttävä. Itsellä juuri työn alla lippujen varaus Msg;iin marraskuussa pelattavaan koripallo otteluun. 🙂

  1. Lainaan suoraan postauksen tekstiäni ”Illalla menimme katsomaan koripalloa, joka oli itse asiassa koko reissun idea. Nähdä Lauri Markkanen pelaamassa, mutta valitettavasti hän loukkaantui pari päivää ennen reissuamme, emmekä päässeet kannustamaan Lauria Madison Square Gardeniin.” Eli olimme pettyneitä vain siitä syystä, että emme nähneet Lauria. Olisimme menneet peliä katsomaan muutenkin. Ne ovat aina viihdyttäviä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *