• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vegaaniset Laskiaispullat

Laskiainen· Pullat· Vegaaninen

23 tammi

Vegaaniset Laskiaispullat

Yllätin itseni ja varsinkin mieheni näillä superherkullisilla täysin vegaanisilla laskiaispullilla. Pullataikina onnistui täydellisesti kauramaidolla ja maidottomalla margariinilla. Pullataikinaa tehdessä jännitti eniten. Olen nimittäin tottunut laittamaan taikinaan aina kananmunaa ja voita. Söin yhden pullan suoraan uunista ja se oli pehmeä, maukas ja mehevä. Täydellinen. Lisäsin taikinaan myös hieman vaniljaa, koska se toimii aina. Sen lisäksi, että nämä pullat sopivat vegaaneille niitä voivat huoletta herkutella myös maito- ja kananmuna-allergiset!

Tästä lähtien jätän kananmunan pois myös peruspullataikinasta. Pullista tulee pehmeämpiä. Tämän olin kuullut aikaisemminkin, mutta vasta nyt uskon väitteen. Pullat pysyivät pehmeinä jääkaappisäilytyksesta huolimatta noin 3 päivän ajan!

Olen aikaisemmin tehnyt kaurakermasta kinuskia ja se oli oikein onnistunutta. Kaurakermaa vatkatessa jännitti toisen kerran. Mietin tuleeko vaahdosta tarpeeksi jämäkkää ja kuohkeaa. No kyllä tuli ja itse asiassa, jos ei olisi tiennyt pullaa syödessä mitä syö, ei eroa olisi välttämättä tavalliseen huomannut. Kaurakerman maun löytää pullasta kuitenkin, jos on tietoinen sen sisällöstä. Maku on hyvin miellyttävä, hiukan samantyylinen kuin kasvirasvakermoissa yleensä. Kaurakerma on myös kauniin valkoista.

Tämän vuoden laskiaispullaresepti on siis tässä – ei fuusioleivontaa tällä kertaa. Viime vuosina on tullut tehtyä laskiaispullawrappeja, laskiaspullakakkua ja – hodareita. Tänä vuonna siirryin taas perinteisiin pulliin huomioon ottaen erityisruokavaliot, joita olette toivoneet. Tutustu aikaisempien vuosien laskiaispullaresepteihin täällä.


Vegaaniset Laskiaispullat

Maidoton ja munaton pullataikina (n. 8-10 kpl):

  • 2,5 dl kauramaitoa (tai muu kasvimaito)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0.5 tl vaniljarouhetta (myllystä tai siemeniä tangosta)
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g maidotonta margariinia (sunnuntai)
  • raesokeria
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen kauramaitoon.
  2. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekä vanilja sekoittaen taikinaan.
  3. Lisää jauhoja ensin 1 dl ja vispaa nesteeseen. Lisää toinen ja vispaa.
  4. Lisää loput jauhot hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen margariini vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Kaada taikina kulhosta jauhoitetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
  9. Jaa taikina ensin kahteen osaan ja taas pienempiin osiin. Pyörittele ja muotoile sinunlaisiasi pullia (8-10 kpl).
  10. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota liinan alla vielä 30 minuuttia.
  11. Voitele pullat kauramaidolla ja ripottele päälle raesokeria.
  12. Paista pullia uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pullan pinta on kauniin värinen.
  13. Jäähdytä pullat ritilällä liinalla peitettyinä.
  14. Leikkaa pullasta hattu pois. Laita pullan keskelle hillonappi ja pursota kerma reunoille. Laita hattu päälle.
  15. Koristele pullat tomusokerilla sirottelemalla sokeri hattujen päälle.

Täyte:

  • 2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • 2 tl tomusokeria
  • mansikka- tai vadelmahilloa
  1. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla halutessasi.
  2. Laita kerma pursotinpussiin tähtityllan kanssa.
  3. Nosta pullan keskelle iso nokare hilloa ja pursota kerma hillon ympärille (ja hieman päälle).
  4. Tarjoile pullat heti – tai herkuttele myöhemmin (valmiit pullat säilyvät mehevinä jääkaapissa 1-3 päivää)!

Vinkki! Kaurakerma, kuten tavallinenkin vatkautuu parhaiten kylmänä. 

Vinkki! Käytin täytteenä itsetehtyä mansikkahilloa, ohjeen löydät tästä. 

Vegaaniset Laskiaispullat

Vegaaniset Laskiaispullat

Vegaaniset Laskiaispullat


Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Thaimaa – Ao Nang: Saaria, herkkuja ja ananaksia
Seuraava artikkeli: Kandeeratut Appelsiinit »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anni sanoo

    23.1.2018 09:32

    Moikka,
    Kiitos ihasta reseptistä! Kysyisin vielä, että mitä kaurakermaa olet käyttänyt täytteessä? Entäpä minkä merkkistä kauramaitoa pullataikinassa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2018 10:03

      Moi Anni,

      Käytin taikinassa ihan Rainbown kauramaitoa. Kaurakermaksi valikoitui Plantin kauravispi (2 dl punainen purkki), joka osoittautui todella hyväksi vaahtoutuvuudeltaan ja piti myös muotonsa. Ihanaa viikkoa!

      Vastaa
  2. - sanoo

    25.1.2018 21:18

    Hei! Kiva, kun jaksat päivittää blogia ja instagramia. Kuvasi ovat erittäin kauniita. Olisi kuitenkin kiva saada monipuolisuutta resepteihin. Suurin osa ohjeista on kakuista, marengeista ja pullista. Esim. suolaisten leivonnaisten ohjeita olisi mukava saada. Tai jos itse tykkäät enemmän leipoa makeita juttuja, niin olisi kiva saada siihenkin puoleen vaihtelua. Matkakertomuksista iso plussa, ne ovat erittäin mieleistä luettavaa! 🙂 Ihanaa kevään odotusta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.1.2018 06:37

      Hei, kiitos paljon kommentista, palautteesta ja toiveista 🙂

      Kiinnittän huomiota nyt jatkossa, että tänne tulisi enemmän myös suolaisia ohjeita. Niitä on ollut lähiaikoina kyllä vähemmän. Matkailupostauksia tulee edelleen 🙂 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  3. Tiia sanoo

    26.1.2018 12:44

    Olen tehnyt jo pitkään pullat ilman kananmunaa ja maitoa lapsen allergian takia. Kauramaidon voi hyvin korvata vedellä tai vesi-kaurakermaseoksella. Jotkut käyttävät myös kookosmaitoa, joka lisää kuohkeutta. Itse tykkään voitelemattoman pullan ulkonäöstä, mutta jos pintaan haluaa kiiltoa ilman kananmunaa, toimii soijapohjaisen vaniljakastikkeen ja veden seos loistavasti. Maistuu myös paremmalta kuin kananmunalla voideltu.

    Meillä laskiaispullien ykköstäyte on soijapohjainen vispikerma, mihin lisätään sulatettua tummaa suklaata! Oman maun mukaan sekaan sopii hillo tai marsipaani.

    Vastaa
  4. Anni sanoo

    26.1.2018 12:50

    Hei Tiia! Kiva kuulla sinun tapasi tehdä maidottomia ja munattomia pullia. Olen kasvimaidoista tykästynyt itse kauraan, joten se meillä useimmiten käytössä. Pitääkin koittaa myös kookoksella. Mahtava vinkki myös tuo suklaa 😛 Nam! Hyvää viikonloppua!

    Vastaa
  5. Sanna sanoo

    11.2.2018 13:34

    Meillä on jo pitkään leivottu kauramaitoon ja maidottomia rasvoja löytyy. Sokerin sijaan käytän kookossokeria, toimii hyvin ja erityisen hyvin, jos tekee kierrepullia, jonka täyttää kookossokerin, kanelin ja kasvisrasvan yhdistelmällä. Kannattaa kokeilla! =)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.2.2018 17:19

      Hei tosi hyviä vinkkejä! Minulla onkin kookossokeria kaapissa, pitää kokeilla pian vinkkiäsi! 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios