• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Tomaattikeitto basilikalla ja mascarponella

Arkiruoka· Kasvisruoka· Keitot· Vegaaninen

14 tammi
Tomaattikeitto basilikalla ja mascarponella

Kuinka ihminen voikaan olla onnellinen, saadessaan hävikkilaatikon kahdella eurolla? Meidän lähikaupassa hävikkilaatikot myydään loppuun jo ennen kahdeksaa aamulla. Siksi niitä ei sieltä yleensä löydä iltapäivällä. Käytiin Onnin kanssa hakemassa vaippoja matkalla Dagikseen ja bongattiin laatikko, jossa oli esimerkiksi reilu kilo luomutomaatteja. Katselin mehukkaita, täysin syömäkelpoisia tomaatteja kotona ja päätin tehdä niistä lounaskeiton. Voi onnea!

Tomaattikeitto on yksi meidän arkisuosikki, mutta harvoin tehdään sitä ihan alusta alkaen itse. Nyt tehtiin ja se kannatti. Ainoa inhottava osuus tomaattikeiton teossa oli tomaattien kalttaus, johon päätin ruveta. Kokemusta siitä millaista keittoa tulee ilman kalttausta ei ole. Keitto surautetaan sauvasekoittimella tasaiseksi, joten kuoret eivät jää inhottavaksi suuhun, vaikka et jaksaisikaan kaltata tomaattejasi.

Mascarpone tekee keitosta ihanan täyteläistä ja sopii paremmin kuin hyvin yhteen tomaatin kanssa. Vegaaniseen versioon voit käyttää kauratuorejuustoa tai lorauttaa kasvismaitoa. Helposti tuunattu siis kaikille sopivaksi. Muista lisätä suolaa oman makusi mukaan ja nautiskella keitto mielellään tuoreen leivän kanssa.


Tomaattikeitto basilikalla ja mascarponella

Ohje 4 hlö

  • noin 1 kg luomutomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tomaattipyrettä
  • 4-5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 100 g mascarponea
  • 1 rkl tuoretta basilikaa
  1. Aloita kalttaamalla tomaatit eli kuorimalla ne. Tee jokaiseen tomaattiin ristiviilto päälle. Nosta tomaatit isoon kattilaan. Laske päälle vesi, niin että tomaatit juuri peittyvät ja kiehauta, kunnes huomaat kuorien irtoavan. Kaada vesi pois ja valuta päälle kylmä vesi, jotta tomaatit jäähtyvät. Kuori ja paloittele tomaatit.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja kuullota sipulit. Lisää tomaatit (ja kaikki mehu, joka syntyi paloitellessa). Anna porista keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Lisää tomaattipyre, vesi, kasvisliemikuutio ja mausteet. Anna porista keskilämmöllä noin 20 minuuttia.
  4. Lisää mascarpone, sekoita ja surrauta kuuma keitto tasaiseksi.
  5. Tarjoile tuoreen leivän ja basilikan kanssa. Nauti!

VEGAANINEN: Korvaa mascarpone kaurapohjaisella tuorejuustolla tai lorauta keittoon noin 1 dl kasvikermaa.

Tomaattikeitto basilikalla ja mascarponella

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää arkiruokaohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Ihanan helpot Pitaleivät
Seuraava artikkeli: Dubai – Ras Al Khaimah – Matkalla taaperon kanssa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Minou sanoo

    22.1.2022 17:02

    Hyvän makuinen tomaattikeitto. Mietin juuri että mihin käyttäisin mascarponen loput. Äiti aina kalttasi tomaatit ja itsekin joskus teen niin. Esimerkiksi tähän keittoon. Tuntuu vähän arjen luksukselta tomaattikeitto jossa ei ole kuoren paloja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      23.1.2022 15:48

      Hienoa, tämä oli niin herkullista! 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios