• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Farnham – Kakkuja ja muita ihanuuksia!

Herkkumatkat· Lontoo

16 huhti

Farnham - Kakkuja ja muita ihanuuksia!

Farnham – Kakkuja ja muita ihanuuksia!

Matkustin maaliskuun puolessa välissä ihanaan idylliseen brittikaupunkiin Farnhamiin. Kyseessä oli enemmänkin työmatka, mutta tässä kaupungissa riitti ihailtavaa myös työasioiden ulkopuolella. Paikalliset naureskelivat huokailuille todeten ”Yes indeed, our town is very British”.

 

Farnham on kuin brittiläinen satukylä vain reilu puoli tuntia Lontoosta. Kaupunki on täynnä ihastuttavia pieniä Yrjön aikaisia katuja ja taloja – oikeasti ihmetytti miten kaupunki on saatu säilymään niin perinteisenä. Saimme itsekin asua herttaisessa brittitalossa Julien ja Steven luona. Airbnb sekä Bed & Breakfast paikat tuovat mielestäni tietynlaista aitoa tunnelmaa matkusteluun ja siksi valitsen välillä jomman kumman vaihtoehdon yöpymiseen. Paikallisia pubeja, herkullisia kahviloita, loistavia ravintoloita, kauniita puistoja löytyy kylästä enemmän kuin viikonlopun aikana kerkiää tutustua. Oikea linnakin pikkukaupungista löytyy nimittän: Farnham Castle. Maaliskuun puolessa välissä kevät oli jo pitkällä, kukat kukkivat ja terassit olivat auki. Tämä oli aivan ihanaa, kun Suomessa samaan aikaan hanget peittivät maata.

 

 

Vierailin viikonlopun aikana Annual Wedding Cake Showroom -näytöksessä. En ole kakkunäytöksissä paljon vieraillut ja fiilikset lopputtomasta upeasta kakkupaljoudesta voivat johtua siitä. Mutta täällä kakkuja oli lisää, lisää ja lisää. Toinen tositaan upeampia ja korkeampia. Messuilla oli paljon pariskuntia valikoimassa sitä juuri oikeaa kakkua hääjuhliinsa. Tietenkin paljon itsenilaisia kakkufriikkejä näkyi 😉 Kakkutaitelijat olivat paikan päällä tavattavissa ja haastateltavissa. Kyllä täytyy ihastella tuota brittiläisten kakkutaitelijoiden ammattitaitoa. En löytänyt yhtään tyyliä, joka upeiden kakkujen seosta olisi puuttunut. Nappailin näytöksessä myös kuvia selvistä kevään trendeistä, joista kirjoittelin teille jo aiemmin.  Lue postaus täältä.

 

 

Tässä vielä muutama kakku, jotka eivät olleet osa hääkakkushowta. Hääkakkunäytöksen yhteydessä oli mahdollista tutustua Squires Kitchenin tuotteisiin ja niillä tehtyihin luomuksiin. Hampurilaiskakku oli erityisen hauska ja mitä tykkäätte hellasta, jonka päällä pienet cookiet jäähtyvät?

 

 

Upeita kakkumaalauksia näkyi paljon. Huomasitko, että kokeilin itsekin kakkumaalaamista ja otin laadukkaat elintarvikemaalit myyntiin? Maalattuun helmililjakakkuun voit tutustua täällä ja mahtaviin elintarvikemaaleihin täällä.

 

 

Näytöksen kakuissa koristavat kukat olivat UPEITA! Tällaista jälkeä saa ainoastaan kukkamassoilla, jotka voi työstää ohuen ohuiksi. Langoitettuihin kukkiin suosittelen myös kurssia. Kävin itse kurssin tänä keväänä. Tein kurssilla tämän langoitetun ruusun.

 

Alapuolella kuva kakuista, jotka on kuorrutettu SK:n kaulintamassalla ja koristeltu ihanilla pastellin sävyisillä Royal Icing kuorrutteilla. Ihastuin  näihin kakkuihin täysin. Ne ovat jotenkin juuri minun tyylisiä. Tästä syystä otin Royal Icing kuorrutteet myös myyntiin. Löydät ne verkkokaupan uutuuksista.

 

 

Pääsin vierailemaan Squires Kitchenin söpössä myymälässä ja heidän kansainvälisessä koulussa, jossa pidetään lukuisia erilaisia leivontakursseja. Kurssit ovat hyvin suosittuja ja arvostettuja. Pääsin kurkkimaan luokkahuoneeseen, joka oli täynnä leivontaan hurahtaneita naisia oppimassa sokerimassahahmojen saloja. Kursseja Squires Kitchenin koulussa pitävät lahjakkaat kakkutaitelijat.  Jonain päivänä aion opiskella jotain tuolla koulussa. Muistattehan olen leivontakursseihin hurahtanut – uuden opin lisäksi ne antavat niin paljon enemmänkin!

 

Farnham - Kakkuja ja muita ihanuuksia!

 

Kaupan ikkunalle oli leivottu näytille ihania keväisiä kakkuja ja kuppikakkuja. Miten söpö tuo pyöräkakku voi olla? Kaupan sisällä oli myös ”mini”museo leivonnan historiasta. Tyllat ovat näyttäneet aika samalta aiemminkin. Englannin hovissa on aikoinaan leivottu upeita kakkuja aatelisille ja sieltä on lähtenyt moni resepti eteenpäin meidän nykyleipureidenkin taskuun.

 

 

Kävimme ennen illallista loistavassa cocktail-paikassa nauttimassa terassin ulkoilmasta sekä iltapäivän auringosta. The Botanist tarjoilee myös ruokaa, mutta me keskityimme tällä kertaa nautiskelemaan runsaan cocktail-listan antimista. Suosittelen maistamaan jotain lukuisista Mojitoista, kuvassa näkyvä Pear & Kiwi Crust ei ollut paha sekään. Listalta löytyy myös runsaasti alkoholittomia versioita.

 

Väliin muutama huonosti onnistunut ruokakuva, mutta vaan sen takia, että voin antaa ravintolasuosituksen. Ravintola Cote Brasserie Farnhamin keskustassa oli loistava palvelultaan, ruokalistaltaan ja tunnelmaltaan. Syön harvoin kunnon pihviä, mutta jos se olisi aina tällaista ja näin hyvien lisukkeiden kanssa tarjoiltua, niin varmasti söisin useammin.

 

 

Vielä ennen kotiinpaluuta ajoimme Windsoriin ihastelemaan upeaa kuningatar Elisabethin virka-asuntonakin toimivaa linnaa. Pysähdyksen ensisijainen tarkoitus oli kuitenkin nauttia ihana alkuperäinen  Traditional Afternoon Tea linnan lähettyvillä. Lue lisää kello viiden teestä täältä.  Teehetki oli ahh niin herkullinen ja ihastuttava, juuri niinkuin toivoinkin.

 


Lisää herkkumatka-postauksia löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Banaanimoussella Täytetyt Suklaamunat eli Töhnämunat
Seuraava artikkeli: Tumma Sokerikakkupohja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    17.4.2017 12:06

    Voi miten ihania kakkuja ,onko ne okeesti oikeita ?
    Kauniin keväistä on ollut lomallasi.
    T:Tytti

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.4.2017 14:26

      Hei Tytti 🙂 Kiitos kommentista. Näyttelyssä olleet kakut ovat tehty kaikki syötävistä materiaaleista (koristeet yms värit), mutta luulen kakkujen sisällä olleen styroksia ihan säilyvyyden kannalta ja ettei kakut olisi sulaneet näytöspöydälle 😉 Tällaisia siis kuitenkin tehdään ihan kokonaan oikeista raaka-aineista ja todellakin syötäväksisyötäväksi. Briteissä on hyvin suosittua ostaa kakku häihin kakkutaitelijalta, joka tällaisia ihanuuksia loihtii.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tän Ihan hullua, kesä just alkoi ja me kuvattiin tänään syksyä lautasella 🍠🍐Ihania vegaanisia leivontajuttuja tulossa 👌🏻suolaisena ja makeana. 

Nyt juhannusta suunnittelemaan! Mitä herkkua ilman ei keskikesää voi juhlia? 🌸🌿
Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhliv Upeinta juhlapäivää jokaiselle tänään juhlivalle 🥂🌸 ja skool kesälle!
Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin bl Oi raparperi! 🌱 Ihanaa kun leivotte. Kokosin blogin puolelle 10 herkullisinta ohjettani! 💕 

Heti kun ollaan taas kotona, leivon omista raparpereistani uuden piirakan, joka on poltellut mielessä! #raparperinaika
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios