keskiviikko 3. elokuuta 2016

Sitruuna-Sokerikakkupohja



Leivoin viikonloppuna sitruunaisen täytekakun, jonka kakkupohjaan halusin kivasti myös sitruunan makua. Kyseessä oli kaksikerroksinen kakku, jonka tein 7 kananmunasta jaettuna kahteen alumiiniseen vuokaan, joiden halkasijat olivat ylempi 15cm ja alempi 22.5cm. Kakun taikinapohja on perinteinen sokerikakkupohja, jonka leivon aina lasitekniikalla. Taikinan maustoin sitruunankuorella ja ihanalla aidolla sitruunajauheella, johon olen ihan koukussa! Aitoja hedelmäjauheita löytyy kaupastani viidessä eri maussa: sitruuna, appelsiini, vadelma, mustaherukka ja mansikka. Näillä jauheilla saa makua kakkupohjiin, kreemeihin, mousseihin ja muihin taikinoihin. Käytin vadelman makuista myös koristeluun kun tein taannoin vadelmatartaletteja.  Jauheet ovat oleen todella suosittuja myös siitä sysytä, että ne eivät sisällä keinotekoisia värejä tai makuaineita.



Ohje:
7 kananmunaa
sokeria
1 tl vaniljasokeria
Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhoa
1 sitruunan kuori
2-3 rkl sitruunajauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

2. Mittaa kanamunat, sokerit ja jauhot samankokoisiin laseihin, niin että kaikkia aineksia on saman verran. 

3. Mittaa sitruunajauhe lopuksi jauhojen sekaan ja sekoita. 

4. Kaada munat ja sokerit monitoimikoneeseen tai vatkaa käsivatkaimella noin 10 minuuttia, kunnes munasokerivaahto on vaaleaa ja kuohkeaa. 

5. Sillä aikaa, kun munat ja sokeri vaahtoavat voitele kakkuvuoka hyvin voilla tai vuokaspraylla

6. Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi ja kääntele varovasti nuolijalla vaahtoon.  Raasta sitruunan kuori taikinaan ja kääntele varovasti. 

7. Kun taikina on tasaista kaada se kahteen voideltuun alumiiniseen kakkuvuokaan kumpaankin saman verran eli noin puoleen väliin  15cm ja 22.5cm.  Jos teet taikinat erikseen, niin pienempään 3 munan taikinan ja isompaan 4 munan taikina. 

8. Paista kakkuja uunin alatasolla 175 asteessa pienempää noin 30-35 minuuttia ja isompaa 40 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla - uuneissa on eroja! Kun taikinaa ei tartu tikkuun on kakku kypsä. Pienempi kakku on aikasemmin valmista, joten ota se ensimmäisenä ulos uunista. 

9. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoassa ja kippaa se sitten jäähdytysritilälle.


Lue lisää vinkkejä sokerikakkupohjan leipomiseen täältä.  Pian tulossa koko sitruunakakun ohje ja kuvat blogiin! Siihen asti toivotan teille:

Aurinkoista viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!