• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Halloween Donitsit

Donitsit· Halloween

23 loka
Halloween Donitsit
Halloween Donitsit

Halloween Donitsit ovat hauskoja ja helppoja herkkuja Halloween-juhliin! Halloween valmistelut kannattaa aloittaa ajoissa ja mikä sen mukavampaa kuin testailla ja maistella uusia sesonkiherkkuja odotellen itse juhlapäivää. Innostuin tänä vuonna kurpitsasta oikein kunnolla. En ollut sitä aikaisemmin kokeillut ennen kuin viime viikonloppuna innostuin tekemään näitä pieniä kurpitsakakkuja. Näistä tuli meillä kotona niin suuri hitti, että kokeilin samaa taikinaa myös uunissa paistettaviin minidonitseihin. Kannatti! Nämä ovat aivan ihania, pehmeitä ja kuohkeita. Kuorruteeksi sopii parhaiten valkosuklaa, jota on helppo sulattaa, värjätä ja koristella.

Tehokas apulaiseni pyöritteli minulle sokerimassasta ja mustista sokerihelmistä silmiä, joilla koitin saada donitseista hurjan näköisiä, lopputulos oli enemmänkin söpö, mutta kuitenkin oikein Halloweeniin sopiva ja lasten mielestä hauska sekä hurmaava! Silmät ja silmälliset donitsit syötiin ensimmäisenä! Käy muuten kurkkaamassa viime vuotinen Halloween herkkuni tästä.

 


Halloween Donitsit

Ohje: (n. 50 kpl minidonitseja)

  • 2 munaa
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • 1,5 dl kasviöljyä
  • 200 g (puolikas tölkki) kurpitsapyreetä
  • 2,5 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,25 tl inkivääriä
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  2. Vatkaa munat, sokeri, öljy ja kurpitsapyree kevyesti keskenään, mutta niin että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla keskenään.
  3. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään toisessa kulhossa.
  4. Lisää jauhoseosta vähitellen munaseokseen.
  5. Kääntele taikina kunnolla sekaisin nuolimella ta puuhaarukalla
  6. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota joko ilman tai pyöreän tyllan kanssa taikina donitsivuoan koloihin.
  7. Paista donitseja uunin keskitasolla noin 7-8 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä hetken pellillä ja siirrä donitsit ritilälle jäähtymään.
  9. Paista samalla tavalla seuraava satsi.

Vinkki! Voit tehdä kurpitsapyreen myös itse. Nappaa ohje tästä.

Kuorrute:

  • valkosuklaata
  • tummaa suklaata
  • oranssia pastaväriä
  • nonparelleja
  • sokerihelmiä
  • syötäviä silmiä
  1. Sulata suklaat ja dippaa donitsit sulaan suklaaseen.
  2. Koristele nonparelleilla tai muilla koristeilla.
  3. Nosta donitsit ritilälle kuivumaan.
    Jos haluat suklaan jähmettyvän nopeasti, niin siirrä donitsit hetkeksi jääkaappiin.
  4. Donitsit voi säilyttää huoneen lämmössä suljetussa rasiassa tai leivoslaatikossa.
Halloween Donitsit
Halloween Donitsit
Halloween Donitsit

Katso lisää upeita Halloween-tuotteita verkkokaupastani.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Katso lisää Halloween-reseptejä täältä.

10 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Koristekurssi: petunioita, päivänkakkaroita ja lehtiä sokerimassasta
Seuraava artikkeli: Koristekurssien Huumaa »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Raita sanoo

    24.10.2015 17:31

    hih, hauskan näköisiä! <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2015 05:56

      Kiitos Anni 🙂 Silmillä saa leivonnaisista hauskoja!

      Vastaa
  2. ppau sanoo

    24.10.2015 18:01

    Kivan näköisiä donitseja! 🙂
    Toivottavasti tiedät ettei halloween ja pyhäinpäivä ole sama asia, niitä ei vietetä edes samana päivänä tai samojen asioiden kunniaksi. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.10.2015 06:06

      Kiitos, nämä olivat myös todella maukkaita 🙂 Toki tiedän, että halloween ja pyhäinpäivä eivät ole sama asia. Niitä kuitenkin juhlitaan samana viikonloppuna ja ne liittyvät vahvasti toisiinsa. Itseasiassa Halloween tulee sanoista All Hallows' Eve” eli pyhäinpäivän aatto. Tuosta postauksesta tosiaan saattoi saada väärän kuvan, joten muokkasin tekstiä, niin ettei väärinkäsityksiä synny!

      Vastaa
  3. Jack Bauer sanoo

    26.10.2015 18:24

    Onpas veikeän näköisiä donitseja. 😀 Olen harkinnut usein muffinssipellin ostoa, mutta vielä sellaista ei ole kaupasta mukaan tarttunut. Toiskohan se pukki, jos oikein nätisti toivoisi. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2015 08:44

      Siis jos sinulla ei donitsipeltiä vielä ole niin viimeistään pukinkonttiin on sellainen hankittava 😉 Tämä on niin helppo ja kätevä tarvike ekittiössä 🙂

      Vastaa
  4. Celebration Treats 4U sanoo

    30.10.2015 17:59

    Voi miten suloisia minidonitseja :). Minulla on normaalikokoinen donitsipelti, mutta ehkä tuollainen minidonitsipeltikin pitäisi hankkia. Kaikki minikokoinen on ihanaa leivonnaisissa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.10.2015 18:01

      Kiitos 🙂 Olen ihan rakastunut näihin minikokoisiin donitseihin itse 🙂 suosittelen hankkimaan kyseisen pellin. Pienissä leivonnaisissa on se hyvä, että jaksaa syödä monta 😉

      Vastaa
  5. Sanna sanoo

    28.10.2018 23:02

    Liikuttavan suloisia ? mistä moista kurpitsapyrettä saisi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.10.2018 07:43

      Suurimmista marketeista pitäisi löytyä tähän aikana vuodesta. Pyreen voi tehdä myös itse. Täällä ohje:

      https://www.anninuunissa.fi/kurpitsapiirakka-vaahtokarkeilla-ja-kinuskilla

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios