• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Salted Caramel Kakkupohja

Kakkupohjat· Kakut

20 loka
Salted Caramel Kakkupohja

Salted caramel, kinuski, karamelli, toffee, fudge, suolakaramelli.. mitä näitä nyt on? Ihania kaikki. Te tiedätte, että rakastan kinuskia kaikissa muodoissa. Sillä voi leipoa, maustaa ja koristella. Viime viikonloppuna leivoin kinuskisen kakkupohjan. Olen ennenkin yrittänyt vastaavaa, onnistumatta ihan täysin. Vasta tämä kakkupohja vei jalat alta. Salted caramel kakkupohja, se on mehevä, paahteinen, kostea ja kuohkea. Siinä maistuu ja tuoksuu suolakaramelli. Sitä ei tarvitse edes kostuttaa, kakun väliin sopii vain kreemi. Täydellistä.

Vilautin teille lopullista kakkua Instagramin puolella. Salted caramel kakkupohja sai seurakseen yhtä ihanan salted caramel kreemin, jonka ohjeen jaan teille seuraavaksi. Kreemin ohjetta seuraa ihanimman salted caramel kakun kokoamis- ja koristeluohje. Kannattaa pysyä siis kuulolla.

Olipa ihana pitkästä aikaa ottaa vastaan kunnon kakkuprojekti. Siksi päätin mehustella tällä ohjeella oikein kunnolla ja jakaa kaikki vaiheet ominaan teille. Tämä kakku matkasi 93-vuotiaan mummini syntymäpäivän kahvipöytään ja sai ainakin siellä erittäin hyvän vastaanoton.

Salted Caramel Kakkupohja

Salted Caramel Kakkupohja

Ohje

  • 225 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 isoa kananmunaa (M-koko)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 purkki (380 g) dulce de leche – valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 4,75 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl merisuolaa
  • 3 dl maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan KORKEA 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla (jos sinulla on vain matalia vuokia voit korottaa niitä leivinpaperilla tai paistaa kakun kahdessa samankokoisessa vuoassa).
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola, jätä sivuun.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää myös vanilja-aromi.
  4. Lisää karamellisoitu kondensoitu maito lusikallisina sekaan koko ajan vatkaten.
  5. Lisää maito ja jauhot vuorotellen sekaan hiljaa vatkaten, kunnes taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 1,5 h tai kunnes puutikkuun ei jää enää taikinaa.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta se ritilälle jäähtymään. Leikkaa kakku kolmeen osaan vasta kokonaan jäähtyneenä.

HUOM! Jos paistat kakun kahdessa vuoassa puolittuu paistoaika. Tarkkaile sitä ja testaa kypsyys puutikulla.

Vinkki! Leivo kakkupohja etukäteen ja pakasta se hyvin peiteltynä. Kakkupohja kannattaa muutenkin aina leipoa etukäteen, jotta se ehtii jäähtyä ja maku syventyä.

Salted Caramel Kakkupohja

Herkullista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

26 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Seuraava artikkeli: Salted Caramel Kreemi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Katariina sanoo

    26.10.2021 12:30

    Ihanan kuuloinen ohje! Tuota dulce de lecheä ei taida olla olemassa laktoosittomana, toimisiko jos keittäisi itse kinuskista laktoosittoman version ja tekisi pohjan siihen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2021 18:18

      Joo se on tosi harmi 🙁 Luulen, että onnistuu itse keittämällä, mutta valitettavasti en ole v ielä ehtinyt testata niin vastaukseni ei ole 100% varma.

      Vastaa
  2. Merja sanoo

    27.10.2021 10:25

    Jäin pohtimaan tuota ”kakun väliin sopii vain kreemi” – lausetta. Tekisi mieli kokeilla tätä pohjaa täytettynä esim. niin että kreemin alla olisi ohut kerros jotain hilloa (esim. karpalo), mutta onko joku syy miksi hillo ei sopisi? 🙂 Pohja menee testiin joka tapauksessa (näyttää niin hyvältä!), mutta mielelläni kuulen jos olet jo testannut erilaisia täytteitä ja joitain toimimattomiksi yhdistelmiksi todennut. Kiitos! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2021 11:11

      En tarkoittanut ettei kakun väliin sovi mikään muu kuin kreemi, vaan että se on taivaallista ihan vaan kreemilläkin. Ja kannattaa aina muistaa, että makuasioita ovat nämä. Täällä minun vinkit kakun täyttöön ja koristeluun:

      https://www.anninuunissa.fi/salted-caramel-taytekakku/

      Vastaa
      • Merja sanoo

        27.10.2021 17:27

        Kiitos, näin arvelinkin, mutta oli pakko vielä varmistaa, ennen kuin alan testaamaan. 🙂 Mutta ehdottomasti menee testiin siis tämä, luultavasti jo tänä viikonloppuna!

        Vastaa
  3. Jaana Kemppainen sanoo

    27.10.2021 16:51

    Onnistuukohan gluteenittomana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2021 18:00

      Uskoisin, että onnistuu, mutta en ole vielä testannut itse´, joten vastaus ei ole 100% varma.

      Vastaa
  4. Eve sanoo

    31.10.2021 22:06

    Onnistuisikohan tehdä tämä noin 10 cm korkeaan halkaisijaltaan 26 cm vuokaan? Pitäisikö ohje kaksinkertaistaa? Ei löydy noin pientä vuokaa mikä ohjeessa on.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.11.2021 08:18

      Voit toki tehdä isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi. Tuplaamalla taikinan saat korkemman kakun, mutta paistoaika saattaa venyä todella pitkäksi.

      Vastaa
  5. Susanna sanoo

    11.11.2021 10:30

    Onko reseptissä käytetty L-koon munia? Pitäisikö M-kokoisia laittaa yksi enemmän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2021 11:35

      M-koon munat käytössä tässä.

      Vastaa
  6. Maria sanoo

    12.11.2021 11:27

    Minulta löytyy halkaisijalta 16cm korkea kakkuvuoka, onkohan ohje liian iso siihen?

    Vastaa
  7. Maria sanoo

    12.11.2021 11:29

    Onko taikina liian iso halkaijaltaan 16cm korkeaan vuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.11.2021 13:11

      En tiedä vuokasi korkeutta, mutta saattaa olla ettei mahdu. Voithan paistaa loput kakkupohjasta vaikka muffinivuoassa ja vaan sen verran kun mahtuu tässä vuoassa. En lähtisi pienentämään ohjetta <3

      Vastaa
  8. Maria sanoo

    13.11.2021 12:04

    Kuinka paljon tämä pohja kohoaa uunissa/kuinka täyteen vuoan voi laittaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2021 15:18

      Tämä pohja ei kauheasti kohoa kun kyseessä raskaampi voikakkupohja. pari senttiä kuitenkin itse jättäisin aina kohoamisvaraa. Leivinpaperilla saa myös korkeutta vuokaan kun vuoan vuoraa.

      Vastaa
  9. Kaija sanoo

    20.1.2022 10:17

    Kakku uunissa :). Kommentit luin vasta nyt ja ihmettelen kun ohjeessa lukee että isoja kananmunia (=minun käsityksen mukaan L kokoa) mutta kommenteissa kerrot käyttäneesi M kokoa? Harmittaa nyt kun laitoin yleisen ohjeen mukaan 5 M kokoista, kun se vastaisi 4 L kokoista. toivottavasti ei mene ihan mönkään koko pohja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2022 11:29

      Moni ei tiedä kirjain kokoisten munien olemassaolosta, joten en ole merkinnyt kirjaimia ohjeeseen. Varmasti onnistuu myös L-koon munilla – niillä on hyvin pieni koko ero kuitenkin. Merkitsin väärinkäsitysten välttämiseksi koon M nyt ohjeeseen myös.

      Vastaa
      • Kaija sanoo

        20.1.2022 13:00

        Eihän ohjeisiin yleensä merkitäkään kirjaimia. Tuo isoja-sanan poisto riittää varmasti niin kaikki käyttävät keskikokoisia niin kuin tarkoituskin :).
        Päällisin puolin kakkuni näyttää hyvältä, toivotaan että makukin oikea :).

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          20.1.2022 13:11

          Toivottavasti kakkusi onnistuu yhtä hyvin kuin omani 🙂

          Vastaa
  10. Heidi sanoo

    17.3.2022 17:41

    Heippa,
    Onko pohjassa käyttämäsi vanilja aromi nestemäistä vai jotain muuta? Mahtava ohje ja aivan huippu tämä sinun blogi 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.3.2022 07:12

      Aromina käytän nestemäistä vaniljauutetta 🙂 Kiitos ihana!

      Vastaa
  11. Piia sanoo

    26.3.2022 14:04

    Mietin, että miksiköhän voi alkoi erottumaan taikinan teossa? Noudatin ohjeita tarkkaan. Vatkasin hyvin tehokkaasti, kaikki aineet huoneenlämpöisiä. Ainoastaan korvasin vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella. Voikohan johtua siitä? Tosin kyllä taisi alkaa erottumaan jo siinä vaiheessa kun kinuski lisättiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2022 07:10

      Hmmm, tosi hankala sanoa miksi taikina juoksettui – en usko, että jauhoilla on väliä. Kuulostaa enemmänkin siltä, että jokin aineista oli kylmää sitä lisätessä tai sitten liika vatkaus, Oliko kinuski kylmää/kuumaa? Teitkö sen itse vai käytitkö valmista? Mitä?

      Vastaa
  12. Satu sanoo

    10.11.2022 14:49

    Onko paistolämpötila kiertoilma- vai tavalliselle uunille? Olen aika kokematon leipuri, joten en tiedä kumpaa toimintoa leivonnassa yleensä kannattaisi käyttää… Tämä salted caramel todella houkuttaa, ehkä uskaltaudun kokeilemaan.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.11.2022 14:59

      Ilmoitan aina erikseen jos käytän kiertoilmaa – koska sitä ei kaikilla ole en sitä juuri koskaan käytä 🙂 Uunien tehot vaihtelee ja siksi ohjeissa paistoajat ovat muutenkin viitteellisiä. Tämä on ihanaa, mutta myönnän ohjeen olevan vaativa. Oikeat välineet ja se että lukee kunnolla ohjeen auttaa eteenpäin. Aina huoneenlämpöiset raaka-aineet myös.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios