• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Salted Caramel Kakkupohja

Kakkupohjat· Kakut

20 loka
Salted Caramel Kakkupohja

Salted caramel, kinuski, karamelli, toffee, fudge, suolakaramelli.. mitä näitä nyt on? Ihania kaikki. Te tiedätte, että rakastan kinuskia kaikissa muodoissa. Sillä voi leipoa, maustaa ja koristella. Viime viikonloppuna leivoin kinuskisen kakkupohjan. Olen ennenkin yrittänyt vastaavaa, onnistumatta ihan täysin. Vasta tämä kakkupohja vei jalat alta. Salted caramel kakkupohja, se on mehevä, paahteinen, kostea ja kuohkea. Siinä maistuu ja tuoksuu suolakaramelli. Sitä ei tarvitse edes kostuttaa, kakun väliin sopii vain kreemi. Täydellistä.

Vilautin teille lopullista kakkua Instagramin puolella. Salted caramel kakkupohja sai seurakseen yhtä ihanan salted caramel kreemin, jonka ohjeen jaan teille seuraavaksi. Kreemin ohjetta seuraa ihanimman salted caramel kakun kokoamis- ja koristeluohje. Kannattaa pysyä siis kuulolla.

Olipa ihana pitkästä aikaa ottaa vastaan kunnon kakkuprojekti. Siksi päätin mehustella tällä ohjeella oikein kunnolla ja jakaa kaikki vaiheet ominaan teille. Tämä kakku matkasi 93-vuotiaan mummini syntymäpäivän kahvipöytään ja sai ainakin siellä erittäin hyvän vastaanoton.

Salted Caramel Kakkupohja

Salted Caramel Kakkupohja

Ohje

  • 225 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 isoa kananmunaa (M-koko)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 purkki (380 g) dulce de leche – valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 4,75 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl merisuolaa
  • 3 dl maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan KORKEA 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla (jos sinulla on vain matalia vuokia voit korottaa niitä leivinpaperilla tai paistaa kakun kahdessa samankokoisessa vuoassa).
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola, jätä sivuun.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää myös vanilja-aromi.
  4. Lisää karamellisoitu kondensoitu maito lusikallisina sekaan koko ajan vatkaten.
  5. Lisää maito ja jauhot vuorotellen sekaan hiljaa vatkaten, kunnes taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 1,5 h tai kunnes puutikkuun ei jää enää taikinaa.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta se ritilälle jäähtymään. Leikkaa kakku kolmeen osaan vasta kokonaan jäähtyneenä.

HUOM! Jos paistat kakun kahdessa vuoassa puolittuu paistoaika. Tarkkaile sitä ja testaa kypsyys puutikulla.

Vinkki! Leivo kakkupohja etukäteen ja pakasta se hyvin peiteltynä. Kakkupohja kannattaa muutenkin aina leipoa etukäteen, jotta se ehtii jäähtyä ja maku syventyä.

Salted Caramel Kakkupohja

Herkullista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

24 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Tahmean Mehevä Marmeladikakku
Seuraava artikkeli: Salted Caramel Kreemi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Katariina sanoo

    26.10.2021 12:30

    Ihanan kuuloinen ohje! Tuota dulce de lecheä ei taida olla olemassa laktoosittomana, toimisiko jos keittäisi itse kinuskista laktoosittoman version ja tekisi pohjan siihen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      26.10.2021 18:18

      Joo se on tosi harmi 🙁 Luulen, että onnistuu itse keittämällä, mutta valitettavasti en ole v ielä ehtinyt testata niin vastaukseni ei ole 100% varma.

      Vastaa
  2. Merja sanoo

    27.10.2021 10:25

    Jäin pohtimaan tuota ”kakun väliin sopii vain kreemi” – lausetta. Tekisi mieli kokeilla tätä pohjaa täytettynä esim. niin että kreemin alla olisi ohut kerros jotain hilloa (esim. karpalo), mutta onko joku syy miksi hillo ei sopisi? 🙂 Pohja menee testiin joka tapauksessa (näyttää niin hyvältä!), mutta mielelläni kuulen jos olet jo testannut erilaisia täytteitä ja joitain toimimattomiksi yhdistelmiksi todennut. Kiitos! 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2021 11:11

      En tarkoittanut ettei kakun väliin sovi mikään muu kuin kreemi, vaan että se on taivaallista ihan vaan kreemilläkin. Ja kannattaa aina muistaa, että makuasioita ovat nämä. Täällä minun vinkit kakun täyttöön ja koristeluun:

      https://www.anninuunissa.fi/salted-caramel-taytekakku/

      Vastaa
      • Merja sanoo

        27.10.2021 17:27

        Kiitos, näin arvelinkin, mutta oli pakko vielä varmistaa, ennen kuin alan testaamaan. 🙂 Mutta ehdottomasti menee testiin siis tämä, luultavasti jo tänä viikonloppuna!

        Vastaa
  3. Jaana Kemppainen sanoo

    27.10.2021 16:51

    Onnistuukohan gluteenittomana?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.10.2021 18:00

      Uskoisin, että onnistuu, mutta en ole vielä testannut itse´, joten vastaus ei ole 100% varma.

      Vastaa
  4. Eve sanoo

    31.10.2021 22:06

    Onnistuisikohan tehdä tämä noin 10 cm korkeaan halkaisijaltaan 26 cm vuokaan? Pitäisikö ohje kaksinkertaistaa? Ei löydy noin pientä vuokaa mikä ohjeessa on.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      1.11.2021 08:18

      Voit toki tehdä isompaan vuokaan, mutta silloin kakusta tulee matalampi. Tuplaamalla taikinan saat korkemman kakun, mutta paistoaika saattaa venyä todella pitkäksi.

      Vastaa
  5. Susanna sanoo

    11.11.2021 10:30

    Onko reseptissä käytetty L-koon munia? Pitäisikö M-kokoisia laittaa yksi enemmän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.11.2021 11:35

      M-koon munat käytössä tässä.

      Vastaa
  6. Maria sanoo

    12.11.2021 11:27

    Minulta löytyy halkaisijalta 16cm korkea kakkuvuoka, onkohan ohje liian iso siihen?

    Vastaa
  7. Maria sanoo

    12.11.2021 11:29

    Onko taikina liian iso halkaijaltaan 16cm korkeaan vuokaan?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.11.2021 13:11

      En tiedä vuokasi korkeutta, mutta saattaa olla ettei mahdu. Voithan paistaa loput kakkupohjasta vaikka muffinivuoassa ja vaan sen verran kun mahtuu tässä vuoassa. En lähtisi pienentämään ohjetta <3

      Vastaa
  8. Maria sanoo

    13.11.2021 12:04

    Kuinka paljon tämä pohja kohoaa uunissa/kuinka täyteen vuoan voi laittaa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.11.2021 15:18

      Tämä pohja ei kauheasti kohoa kun kyseessä raskaampi voikakkupohja. pari senttiä kuitenkin itse jättäisin aina kohoamisvaraa. Leivinpaperilla saa myös korkeutta vuokaan kun vuoan vuoraa.

      Vastaa
  9. Kaija sanoo

    20.1.2022 10:17

    Kakku uunissa :). Kommentit luin vasta nyt ja ihmettelen kun ohjeessa lukee että isoja kananmunia (=minun käsityksen mukaan L kokoa) mutta kommenteissa kerrot käyttäneesi M kokoa? Harmittaa nyt kun laitoin yleisen ohjeen mukaan 5 M kokoista, kun se vastaisi 4 L kokoista. toivottavasti ei mene ihan mönkään koko pohja.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.1.2022 11:29

      Moni ei tiedä kirjain kokoisten munien olemassaolosta, joten en ole merkinnyt kirjaimia ohjeeseen. Varmasti onnistuu myös L-koon munilla – niillä on hyvin pieni koko ero kuitenkin. Merkitsin väärinkäsitysten välttämiseksi koon M nyt ohjeeseen myös.

      Vastaa
      • Kaija sanoo

        20.1.2022 13:00

        Eihän ohjeisiin yleensä merkitäkään kirjaimia. Tuo isoja-sanan poisto riittää varmasti niin kaikki käyttävät keskikokoisia niin kuin tarkoituskin :).
        Päällisin puolin kakkuni näyttää hyvältä, toivotaan että makukin oikea :).

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          20.1.2022 13:11

          Toivottavasti kakkusi onnistuu yhtä hyvin kuin omani 🙂

          Vastaa
  10. Heidi sanoo

    17.3.2022 17:41

    Heippa,
    Onko pohjassa käyttämäsi vanilja aromi nestemäistä vai jotain muuta? Mahtava ohje ja aivan huippu tämä sinun blogi 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.3.2022 07:12

      Aromina käytän nestemäistä vaniljauutetta 🙂 Kiitos ihana!

      Vastaa
  11. Piia sanoo

    26.3.2022 14:04

    Mietin, että miksiköhän voi alkoi erottumaan taikinan teossa? Noudatin ohjeita tarkkaan. Vatkasin hyvin tehokkaasti, kaikki aineet huoneenlämpöisiä. Ainoastaan korvasin vehnäjauhon gluteenittomalla jauhoseoksella. Voikohan johtua siitä? Tosin kyllä taisi alkaa erottumaan jo siinä vaiheessa kun kinuski lisättiin.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.3.2022 07:10

      Hmmm, tosi hankala sanoa miksi taikina juoksettui – en usko, että jauhoilla on väliä. Kuulostaa enemmänkin siltä, että jokin aineista oli kylmää sitä lisätessä tai sitten liika vatkaus, Oliko kinuski kylmää/kuumaa? Teitkö sen itse vai käytitkö valmista? Mitä?

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi Keväinen Juustokranssi 🧀 joka sai koristeeksi oman pihan kirsikankukkia 🌸 

Te toivoitte suolaista naposteltavaa. Kesäversiota suositusta juustokranssista juhliin. Tämä oli ihana toteuttaa. Saatiin herkutella aikuisten kesken Onnin mentyä nukkumaan. Ihmeteltiin miksi ei useammin koota tällaista tarjotinta vain meille kahdelle 🤩 pieniä juhlallisuuksia voi tuoda myös arkeen 💕

Linkki ohjeeseen löytyy profiilista 👆🏻 #anninuunissa #juhlavinkit
Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja n Annoskokoiset voileipäkakut 🌸 niin ihania ja näyttäviä kesän juhliin! Ja tosi helppo koota helposti sekoitettavasta lohitahnasta sekä leipäpaloista👌🏻Hävikkiviipaleista voi paistaa krutongit salaatin päälle. 

Lisää kuvia ja tarkemmat ohjeet näihin kakkusiin löytyy Rosee postauksesta, joka on tehty yhteistyössä @viinimaa kanssa. Linkki profiilissa 🥂
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi 🎂 Kevään ja kesän juhlareseptiikka saa jatkoa tällä upealla täysin vegaanisella sitruuna-kinuskitäytekakulla, joka on leivottu Dansukkerin luomusokereilla 🍋

Sitruuna ja kinuski ne yhteen sopii! No te tiedätte, se on mun suosikki makuyhdistelmä. Nyt voin todeta, että tämä combo toimii myös vegaanisessa kakussa 👏🏻

Vegaanista kreemiä ei erottaisi perinteisestä 🥣 Ja vegaaninen kinuski syntyy yhtä helposti kuin perinteinen, (luomu)fariinisokeriin keitettynä tietenkin. Se on hiukan läpikuultavampaa, mutta sopii myös kakkuvalumiksi loistavasti. Vegaanista kinuskia täytyy vaan jaksaa keittää tarpeeksi kauan. Muistathan myös odottaa, että kinuski jäähtyy kunnolla ennen sen valuttamista 💛 Ylistän myös munatonta sitruunan kuorella maustettua kakkupohjaa, joka on herkullisen mehevä!

Kurkkaa upean kakun ohje blogista, linkki löytyy tutusta paikasta 👆🏻 #anninuunissa #keväänjuhlat #vegaaninenleivonta #luomusokeria
Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hemp Kaupallinen yhteistyö @leivojakoristele 🍰 Hempeässä Ruby-suklaakakussa maistuu kaakao, Ruby-suklaa, vadelma ja vanilja. 

Nyt käännetään katseet kohti kevään juhlia! 🌸 Juhlakakkujen leipominen on aina hiukan työläämpi projekti kotikeittiössä. Siksi suunnittelin teille ihanan ohjeen, jossa voitte oikaista kakkupohjan, täytteen ja kreemin kanssa 👏🏻

Kaakaolla ja vaniljalla maustettu kakkupohja syntyy ilman sähkövatkaimia yhdessä vuoassa. Kakun väliin tehdään myös helppo suklaatäyte ihanasta Dr. Oetkerin Ruby leivontasuklaasta ja pakkaskuivatusta vadelmasta, jonka ansiosta kakku ei voi vettyä liikaa! Tämä täyte on silkkisen pehmeää ja hyytyy ilman liivatetta 🥣

Dr. Oetkerin uusi Base for Buttercream jauheseos helpottaa taas usein haastavaksi koetun voikreemin tekoa. Nyt sinun ei tarvitse kuin pehmittää voi huoneenlämpöiseksi ja vatkata se kuohkeaksi kuorrutejauheseoksen kanssa muutamassa minuutissa. Voit värjätä voikreemiä ja maustaa sitä aromeilla. Voit tehdä myös raikkaampaa tuorejuustokreemiä tällä jauheseoksella. Ohjeet löydät paketin kyljestä 🎂

Kaikki tuotteet tämän ihanan kakun koristeluun ja maustamiseen löytyvät Dr.Oetkerin valikoimista. Katso stoorien puolelta video kakun kuorrutuksesta ja koko kakun ohje blogin puolelta. Linkin löydät profiilista! ☝🏻

#leivojakoristele #anninuunissa #keväänjuhlat
Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveit Kyselin teiltä stoorien puolella sisältötoiveita kevään juhlakauteen liittyen 🌸 Toivoitte: 

1. Vegaanisia ohjeita (tulossa ihana juhlakakku)
2. Ohjeita gluteenittomaan leivontaan (postauslinkki profiilissa)
3. Pieniä suolaisia herkkuja (tulossa loppuviikosta)
4. Voileipäkakkuja (tulossa ja vanhat linkitetty stooriin)
5. Ohjeita leivonnaisten pakastukseen (linkki stooreissa)
6. Sokerittomia ohjeita (löytyy, linkki stooreissa)

Melkein kaikkia näitä aiheita olen käsitellyt blogissani jo ennestään. Koska niitä kysellään joka kevät 💋 Linkitin stoorien puolelle sivut mistä voitte käydä lukaisemassa vinkkejä 👆🏻ja tallensin kaikki myös kohokohtiin. 

Lisäksi kyselitte kakkujen kerma- ja kreemipursotuksista. Tässä pikaohjeita:

Ehkä tärkeintä on käyttää tukevaa pursotinpussia ja laadukasta terästyllaa. Lopputuloksen kannalta tämä on merkittävä asia 🎂 Kermaksi valitsen itse vispin, koska sen koostumus on oikein vispattuna jämäkkä. Käytän myös välillä kerman jämäköittämiseen mascarponea, rahkaa tai vaniljakreemijauhetta. Kasvipohjaiset vispit ovat väriltään valkoisempia, vatkautuvat hyvin ja kestävät hellettäkin paremmin. Suosittelen testaamaan. Näillä vinkeillä pääset jo pitkälle huolitellun lopputuloksen kanssa 👌🏻

Kuvassa malleja eri tyllillä tehdyistä pursotuksista. Kuvan kerma on värjätty tipalla pinkkiä geeliväriä, joka sopii paremmin leivontaan kuin nestemäiset värit, jotka saattavat juoksettaa kreemit, kermat tai taikinan 💕

Hei tähän alle saa kysellä lisää 👇🏻 #anninuunissa
Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat p Ihana viikonloppu takana 💛 perjantain parhaat palat tässä. Viimeinkin käytiin testaamassa @way_bakery Banaanikakku ja mantelicroissant 🤤 olivat niin ihania, että unohdin sen laskiais🥐 mitä ei enää saanut.
”Puolet elämän iloista on löydettävissä pik ”Puolet elämän iloista
on löydettävissä pikkuasioista,
ohimennen siepatuista”. - O.S. Marden

Tämä oli ihana muistutus arjen kauneudesta 🌸 Ensi viikolla on tulossa niin paljon kakku- viini- ja juhlavinkkejä että 🔥
Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplill Mistä haaveilen just nyt? Unelmien lounas kuplilla: Kolme suosikkia samalla pöydällä 🤍 Räksallad, toast skagen & princess tårta Tukholmassa 🍰 Ainiin ja 🥂Mistä sä haaveilet?
Mango & Passion 💛🧡 Voi miten tätä kakkua Mango & Passion 💛🧡

Voi miten tätä kakkua on kyselty ja miten alkoi harmittaa kun moni kirjoitti, että olisi halunnut sen leipoa äitienpäiväksi. 

Olin juhlimassa äitienpäivää ennakkoon oman äitini luona ja piilouduin aamulla makkariin käsittelemään kuvia ja viimeistelemään reseptiä. Näin muutaman päivän myöhässä, mutta tarpeeksi ajoissa kevään juhlia ajatellen julkaisen teille ihanan mango-passionkakun ohjeen.

Ohje löytyy blogista ☝🏻 hyödyllisten ohjeiden kera: miten täyttää korkea kakku, miten kreemittää kakku ja mitä ottaa huomioon kukkien käytössä kakun koristelussa 👌🏻 #anninuunissa
Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyn Äiti. Äidiksi tulemisen myötä olemme lähentyneet oman äitini kanssa. Äitiyden ja äidin merkitys on kasvanut elämässäni, kun äitiyden voi jakaa oman äidin kanssa. Kiitos rakkaudesta, tuesta ja läsnäolosta, jota olet jakanut Onnille ja minulle. Upeinta äitienpäivää kaikille äideille, äitiydestä haaveileville, äidiksi itsensä tunteville ja ihan kaikille, joita tämä päivä koskettaa ❤️
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios