Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Rakastan kinuskia, tiedätte sen!

Kirpeä punaherukka ja pehmeän makea kinuski – se on paras makuyhdistelmä jota tiedän. Ja juuri siitä syystä tänäkin vuonna nautin kinuski-punaherukkakakkua syntymäpäivänäni! Erona tämän vuoden kakussa on se, että tämä kakku on Nobake eli hyydytetty juustokakku ja tein sen itse. Kokeilin ensimmäistä kertaa myös valutettua kinuski-ganachea juustokakun päälle. Toimii oikein hyvin kun kakun pakastaa ennen kinuskin valuttamista.

Tein kakun tein 22-23cm korkeaan irtopohjavuokaan*, johon se mahtui juuri täydellisesti saman korkuisen reunakalvon kanssa. Vinkki! Parasta tässä korkeassa irtopohjavuoassa* on muuten se, että se on jämäkkä ja uunissa paistetut  juustokakut eivät valuta rasvaa uunin pohjalle vuoassa olevan kätevän reunan ansiosta!


Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Noin 8-10 hlö

Pohja

  • 150 g  kaurakeksejä (tai muita keksejä esim. digestive)
  • 50 g voita
  1. Murskaa keksit esimerkiksi blenderissä ja sulata voi kattilassa. Yhdistä.
  2. Pinnoita 22 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle* leivinpaperi ja painele keksimassa pohjalle.
  3. Asettele reunakalvo* vuoan reunoille keksipohjan päälle. Liimaa reunakalvo kiinni vuokaan suihkauttamalla vuokasprayta ”liimaksi” vuoan reunaan.

Kinuskitäyte

  • 5 liivatelehteä
  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 dl kinuskia
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 rkl kiehuvaa vettä
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vatkaa kevyesti yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja kinuski.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  4. Purista liivatteet ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan.
  5. Lisää liivateet ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-seokseen.
  6. Kääntele lopuksi kerma massaan huolellisesti.
  7. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä vuoka jääkaappiin punaherukkatäytteen valmistuksen ajaksi.

Punaherukkatäyte

  • 5 liivatelehteä
  • 5 dl punaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vispikermaa
  • 100 g maitorahkaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Paseeraa punaherukat eli painele siivilän läpi, niin että kuoret jäävät siivilään.
  3. Vatkaa kevyesti yhteen rahka, tuorejuusto, sokeri ja paseerattu herukkaliemi.
  4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  5. Sekoita liotetut liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä.
  6. Lisää liivateet ohuena nauhana vatkaten tuorejuustoseokseen.
  7. Kääntele lopuksi kerma massaan huolellisesti.
  8. Kaada seos kinuskitäytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

 

Kinuski (ganache)

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kuohukerma
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa.
  5. Annan kinuskin jäähtyä hetki ja valuttele kakun reunoille.

Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen.

EDIT. 7.2.2018. Liivate saattaa sulattaa kinuskin kakun päältä (yö jääkaapissa), joten suosittelen ganachen laittamista tarjoilupäivänä.

Kinuskin valuttaminen kakulle

Pakasta hyydykekakku aina ennen kinuski-ganachen valuttamista reunoille, jotta se valuu kakun päälle kauniisti, kun ne ovat kovat ja terävät. Voit pakastaa kakun ennen valuttamista kevyesti (noin 30 min – 1 tunti) tai kokonaan (yön yli) kuten minä tein (tällöin pakasta kakku heti kun teet sen eli hyydytä kakku suoraan pakastimeen).

Jos valutat kaiken kinuskin kakun päälle, niin valuta ensin reunoille valumat ja lisää kinuskia kakun keskelle tasoittamalla kuumalla palettiveitsellä. Koristele kakku marjoin, tikuin yms. Laita kakku jääkaappiin sulamaan rauhassa, kun olet sen koristellut. HUOM! Koska kakku on pakastettu on se kylmä ja kinuski jämähtää pintaan nopeasti. Ole siis vikkelä. Tästä syystä valuttaisin myös reunat ensin, jotta valumista tulee kauniit. 

Koristeet

  • punaherukoita
  • mansikoita
  • pensasmustikoita
  • pinkkejä nonparelleja
  • (Miss Etoilen) kakkutikkuja
  • pastellisia kakkukynttilöitä
  1. Halkaise mansikat ja asettele kakun päälle mustikoiden kanssa.
  2. Ripottele nonparelleja kinuskin päälle.
  3. Asettele kynttilät ja kakkutikut kakun päälle.
Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku

Herkullisia hetkiä!

/Anni

Myös näillä sopii

Herkutella

43 Kommenttia

  1. Onko tuo täytteen kinuski tehty samalla ohjeella kuin tuo kakun päälle tuleva? Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty, halkaisija?

  2. Onko tuo täytteen kinuski tehty samalla ohjeella kuin tuo kakun päälle tuleva? Minkä kokoiseen vuokaan kakku on tehty, halkaisija?

    1. Moi Maria, kakku on tehty halkaisijaltaan 22cm vuokaan 🙂 Voit käyttää täytteessä itsekeitettyä ohjeen mukaan tai valmista kinuskia 🙂 Mukavaa leivontaa!

  3. Anonyymi sanoo:

    Yritin tätä tehdä, mutta kinuskitäyte maistui vain pelkälle maitorahkalle, en tiedä mikä meni pieleen:(

    1. Hei, ompa outoa. Mitä rahkaa laitoit? Ja mittasithan varmasti myös 2 dl kermaa, ja 200 g tuorejuustoa? Ei kyllä pitäisi maistua pelkältä rahkalta. Jos et pidä rahkasta sen voi korvata tuotejuustolla ja kermalla 🙂

  4. Aivan superherkullisen näköinen kakku. Loistava koristelu!!!

  5. Mielettömän herkullisen näköinen kakku ja todella kauniit kuvat! Onnea synttärisankarille näin jälkikäteen! <3

    1. Kiitos Suklaapossu 🙂 Tämä kakku oli kyllä just täydellinen omille synttäreille! <3

  6. Myöhästyneet synttärionnittelut täältäkin! 🙂 Kinuski on vähän kuin valkosuklaa, sopii kaikkien kanssa makupariksi 🙂

    1. Kiitos 🙂 Hei hyvin sanottu – niin se on, mutta vielä ehkä vähän parempaa kuin valkosuklaa 😉 Oikeesti söin kattilasta lusikalla ylimmääräiset kinuskit 😀

  7. Anonyymi sanoo:

    Jos pakastan kakun kinuskin valuttamista varten,voiko kakkua enään pakastaa myöhemmin uudelleen? 🙂

    1. Hei, en pakastaisi uudestaan kakkua, jos ei ole välttämätöntä. Jos tekee etukäteen kakun niin tekisin pakkaseen ja koristelin juuri juhlia ennen 🙂

  8. Anonyymi sanoo:

    Hei, Kauanko tämän kakun sulattaminen kestää ja säilyykö rakenne ?

    1. Hei, kiitos kommentista 🙂 En suosittelesi pakastusta missään nimessä, jos se vaikuttaisi koostumukseen. Kun kakun sulattaa hitaasti jääkaapissa ohjeiden mukaan, (tähän menee muutama tunti) niin kakku pysyy herkullisena. Jos kakkua tarjoillaan esim. iltapäivällä, ottaisin sen sulamaan aamulla. Voit toki hyydyttää kakun normaalisti jääkaapissa ja tehdä ennen ganachen valutusta pikapakastuksen (30 min). Mukavaa päivää!

  9. mari sanoo:

    Voiko pikapakastuksen tehdä jos käytän pakastemarjoja?
    Vielä kun löytyy viimevuotisia. En mielelläni pakasta jo kerran sulatettua.
    Tähän päälle kävisi varmasti myös vatkattu kinuski, se kun on niin ihanaa! Ja säästyisi pakastusvaiheelta. Kun haluaisin kuitenkin myös päälle kinuskin.

    Mari

  10. Hei Mari, voit käyttää pakastemarjoja. Kaikki leipomotkin käyttävät marjoja pakasteesta ja leipomoissa hyydykekakut pakastetaan melkein poikkeuksetta 🙂 Uudelleen pakastaminen ei haittaa tässä kun punaherkuoista tehdään pyree. Resepti ei toisaalta tarvitse pakastusta – valutettu kinuskiganache onnistuu kuitenkin parhaiten pakastetun kakun päälle 🙂

  11. Jenna sanoo:

    Mitenköhän tämä onnistuu jossei ole korkeareunaista vuokaa eikä reunakalvoa? ? Pitääkö jotenki pienentää osioita?

    1. Hei Jenna,

      Kakusta tulee noin 10cm korkea. Mittaa vuokasi ja tarpeen mukaan puolita ohjeen kerrokset. En tiedä vuokasi kokoa ja on vaikea arvioida kokeilematta, mutta jos vuokasi on suurinpiirtein halkaisijaltaan saman kokoinen ja korkeudeltaan 5-6 cm niin puolitus on varmaan hyvä 🙂 Mukavaa leivontaa!

  12. Anna sanoo:

    Ihanan näköinen kakku, tätä meinasin kokeilla viikonlopun juhliin! Onko vinkkiä millä voisi korvata reunakalvon ettei kakku jäisi reunoihin kiinni kuten niin kovin usein käy ?. Auttaako öljyäminen tms? Kelmun kanssa en aio tapella ja siitä jää ”ryppyinen” jälki joka tapauksessa.

    1. Kiitos Anna! Käytän itse aina reunakalvoa. Seuraavia keinoja olen kuullut käytettävän:

      – reunojen voitelu + tomusokeri
      – leivinparilla suojaus

      Mukavaa viikkoa! 🙂

  13. Janette sanoo:

    Mikähän mulla meni mönkään kun kinuski valahti reunoilta 🙁 tein kinuskin ohjeen mukaisesti ja vesilasitestin. Alkuun pysyi nätisti mutta yön aikana kaikki kinuski oli valahtanut lautaselle. Kakun otin pakastimesta.

    1. Hei Janette, meillä syötiin kakku samana päivänä kun valutin kinuskin ja koristelin kakun. Luulen, että liivate on sulattnut sinun kakussa kinuskin yön aikana kakun pinnalta ja se on valunut pois. Näin saattaa käydä joskus. Eli kannattaa valuttaa juustokakun päälle kinuski vasta tarjoilupäivänä. Lisäänkin tämän reseptiin vastaisuuden varalle 🙂

  14. Henriikka sanoo:

    Miten kauan sanoisit että yön yli pakastettu kakku sulaa tarjoilua varten? Montako tuntia tarvitsee? Olen suunnitellut leipovani kakun edellisenä iltana ja pakastimeen yön ajaksi? Säilyykö kinuski valutus hyvänä jos nostan kakun aamulla pakastimesta, valutan kinuskin ja siirrän jääkaappiin sulamaan. Vieraita olisi tulossa puolen päivän tienoilla niin siksi kyselen tarkkaa sulamisaikaa. Toiseksi vielä että pystyykö vuokasprayn korvaamaan jollain muulla reunakalvon kiinnityksessä vai onko pakollista käyttää mitään?

    1. Moikka Henriikka,

      En ole kellottanut ikinä kakun sulamista valitettavasti. Tekisin sinuna niin, että ottaisin todella ajoissa (n. 6-7 aikaan) kakun pakastimessa tekisin valumat ja laittaisin jääkaappiin sulamaan. Nostaisin ennen tarjoilua vielä huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen. Mukavia juhlia!

      1. Henriikka sanoo:

        Kiitos pikaisesta vastauksesta. Kysyin vielä aiemmin vuokasprayn käytöstä ja korvattavuudesta. ?

        1. Unohtui vastata viimeiseen 🙂 Reunakalvon voi kiinnittää myös voilla/margariinilla tms. Ei ole pakollinen toimenpide, mutta minua ainakin helpottaa huomattavasti kun reunakalvo pysyy kiinni vuoan reunoilla.

  15. Eveliina sanoo:

    Sopisiko tuo kinuskikerros sellaisenaan täytekakun väliin mousseksi?

  16. Anna sanoo:

    Hei!
    Ajattelin tehdä kakun ystäväni juhliin, mutta vaihtaisin punaherukan vadelmaan. Varmaan onnistuu ja on toimiva makupari? 🙂 Mietin vain sitä, että voiko varsinaiset marjat vaihtaa valmiiseen soseeseen (esim. Bonne) ja jos voi, niin mikä olisi hyvä desimäärä? 🙂

    1. Moikka, voit käyttää tottakai vadelmaa ja valmista pyreetä. Laittaisin luultavasti 3 dl 🙂

  17. Heli sanoo:

    Olen tekemässä tuota valumakinuskia aivan toisenlaiseen kakkuun. Jos teen nytten kinuskit valmiiksi ja huomenna valutan kakun päälle.. eli kinuski olisi yön yli jääkaapissa.. jähmettyykö kinuski liikaa jääkaapissa vai voisiko onnistua valumat?

    1. Kinuski jähmettyy kylmässä, mutta sen saa lämmittämällä juoksevaksi taas. Voit tehdä sen ennakkoon ja lämmittää esim mikrossa uudestaan 🙂

  18. Anzu sanoo:

    Millaisen vinkin antaisit kun tekisin samaisen kinuskivaluman erilaiseen kakkuun. Kakku on täytekakku, eli nakukakku…

  19. Erika sanoo:

    Hei, kuinka paksuksi täytteen kinuski pitää keittää ? Pitääkö se jäähdyttää ennenkuin laittaa sen täytteeseen ? 🙂

    1. Käytin valmista kinuskia, joka on tehty ennakkoon – halutessaan voi myös käyttää valmista kinuskia. Jos teet kinuskin itse niin ehdottomasti pitää jäähdyttää etukäteen, muuten täyte leikkaa.

  20. Anu Korkkula sanoo:

    Hei, voiko kakun tehdä pakkaseen muutama päivä ennen juhlia ja ottaa ajoissa sulamaan jollei ole tekemässä tuota kinuskivalumaa? Siis kestääkö kakku hyvin pakastamisen vai muuttuuko rakenne jos se on pakkasessa parikin päivää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *