• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Sokeriton· Vauvanruoka

28 marras
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Kaupallinen yhteistyö Green Planet Astronauts

Jee! Suositut Green Planet Astronauts -soseet on saaneet uusia makuja! Uudet Baby soseet ovat suunniteltu kiinteiden aloittamiseen. Näppärissä korkillisissa välipalapusseissa myytävät luomusoseet sisältävät kasviksia 51% sekä hedelmää 49%. Soseet soveltuvat ensimauiksi 4 kk lähtien. Me maisteltiin porkkana-persikka-sosetta ja kesäkurpitsa-päärynä sosetta Onnin kanssa huulet pyöreinä! Nam, ei yhtään liian makeita, vaan loistavia ja maistuvia välipaloja, joissa on reilusti kasviksia mukana!

Tip tap! Meillä on ensi viikolla pienten herkuttelijoiden pikkujoulut, jonne Onni on kutsunut viisi ystäväänsä. Leivoimme tänään testikakun, joka meni heittämällä läpi Onnin makuraadista. Käy vaikka kurkkaamassa Instagramin puolella, miten autuaasti Onni maisteli ihanaa jouluisesti tuunattua taaperon porkkanakakkua. Hän ei viitsinyt edes kameraan vilkaista!

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Taaperon porkkanakakku on leivottu ilman lisättyä valkoista sokeria. Makeuttajana kakussa loistaa taateli, porkkanaraaste sekä Green Planet Astronauts porkkana-persikka-sose, joka myös mehevöittää taikinaa. Taikinaan heitin myös muutaman rusinan (Onni rakastaa niitä), mutta rusinat voi korvata myös ananasmurskalla. Tein kuorrutteen paksusta jogurtista ja makeutin senkin taatelisoseella.

Tätä ihanaa kakkua voi tarjoilla pikkuisille 10 kk eteenpäin maltillisia annoksia ja kakku on helposti myös tuunattavissa gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Voin kertoa, että kakku maistuu loistavasti myös aikuisille. Korvamerkitse tämä ohje, jos aiot keventää ensi vuoden alusta!

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

24 palaa

Ohje

  • noin 6 tuoretta taatelia ja tilkka vettä
  • 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 1,5 dl kaurajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta tai ceyloninkanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 rkl pähkinärouhetta
  • 2 rkl rusinoita tai ananasmurskaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 pussi Green Planet Astronauts Baby Porkkana-Persikka-Sose
  • 0,75 dl auringonkukkaöljyä
  • 1 tippa vanilja-aromia tai vaniljatangon siemeniä
  • 1 dl porkkanaraastetta
  1. Poista taateleista kivet ja laita ne vesitilkan kanssa kattilaan. Keitä pehmeiksi ja soseuta haarukalla. Jätä jäähtymään.
  2. Vuoraa noin 28 x 18 cm vuoka leivinpaperilla.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  4. Riko munat toiseen kulhoon, mittaa päälle porkkana-persikkasose, öljy ja vanilja-aromi. Lisää myös jäähtynyt taateliseos ja vispaa kaikki sekaisin.
  5. Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan käännellen munaseokseen.
  6. Lisää lopuksi porkkanaraaste käännellen sekaan.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrute

  • noin 6 tuoretta taatelia ja tilkka vettä
  • 2,5 dl paksua kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
  • 2 tl piparkakkumaustetta tai ceyloninkanelia
  1. Poista taateleista kivet ja laita ne vesitilkan kanssa kattilaan. Keitä pehmeiksi ja soseuta haarukalla.
  2. Mittaa jogurtti kulhoon ja lisää jäähtynyt taateliseos. Vatkaa nopeasti tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle.
  3. Sihtaa kakun päälle piparkakkumaustetta, leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Vinkki! Käytin taikinassa ja kakun päällä piparkakkumaustetta, mutta ceyloninkaneli toimii myös loistavasti, jos piparimauste on liian tyjyä teidän pienokaiselle.

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Ihania pienten pikkujouluja!

/Anni & Onni


Kaikki vauvojen- ja taaperoiden ohjeet löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suolainen juustokakku viinirypälehillolla
Seuraava artikkeli: Piparkakkukalenteri & Vegaaninen piparitaikina »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Laura sanoo

    28.11.2021 16:47

    Moi! Meneekö ilman kuorrutetta +6kk?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2021 06:13

      Ei pitäisi olla ainesosissa mitää kiellettyä 6 kk + ikäisille taikinassa – laittaisin ehkä mausteita maltillisesti ja rusinoiden sijaan tuota ananasmurskaa, ettei ole ihan pienille isoja sattumia. Samoin pähkinät todella pienenä.

      Vastaa
  2. Pauliina sanoo

    29.11.2021 05:49

    Kuulostaa hyvältä! Miten kannattaisi korvata ohjeen kananmunat, kun ne eivät sovi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2021 06:19

      En ole tätä ohjetta vielä testannut ilman kananmunia. Aina kun kyse on näistä sokerittomista, niin hiukan vaikeampaa, koska munat tuovat taikinaan myös kuohkeutta, kuten sokerikin. Kokeilisin ehkä korvata munat tässä ohjeessa jollakin maitotuotteella – esim paksulla jogurtilla. Tai sitten perinteisesti banaanilla – tai niiden yhdistelmällä. 1 dl banaaniseosetta ja 0,5 dl jogurttia sekaisin ja munien tilalle taikinaan.

      Vastaa
  3. Pinja sanoo

    11.2.2022 22:29

    Voiko tähän käyttää kuivattuja taateleita ja paljonko niitä käytän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.2.2022 09:23

      Saman verran, mutta joudut pehmennellä niitä hieman kauemmin 🙂

      Vastaa
  4. Minna sanoo

    27.1.2023 23:36

    Hei! Voiko porkkanakakkua pakastaa? (vailla kuorrutetta, kuorrutus tuskin kestää pakastusta?)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      28.1.2023 08:38

      Moikka, voi pakastaa. Alla lisää tietoa pakastuksesta:

      https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios