• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Sokeriton· Vauvanruoka

28 marras
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Kaupallinen yhteistyö Green Planet Astronauts

Jee! Suositut Green Planet Astronauts -soseet on saaneet uusia makuja! Uudet Baby soseet ovat suunniteltu kiinteiden aloittamiseen. Näppärissä korkillisissa välipalapusseissa myytävät luomusoseet sisältävät kasviksia 51% sekä hedelmää 49%. Soseet soveltuvat ensimauiksi 4 kk lähtien. Me maisteltiin porkkana-persikka-sosetta ja kesäkurpitsa-päärynä sosetta Onnin kanssa huulet pyöreinä! Nam, ei yhtään liian makeita, vaan loistavia ja maistuvia välipaloja, joissa on reilusti kasviksia mukana!

Tip tap! Meillä on ensi viikolla pienten herkuttelijoiden pikkujoulut, jonne Onni on kutsunut viisi ystäväänsä. Leivoimme tänään testikakun, joka meni heittämällä läpi Onnin makuraadista. Käy vaikka kurkkaamassa Instagramin puolella, miten autuaasti Onni maisteli ihanaa jouluisesti tuunattua taaperon porkkanakakkua. Hän ei viitsinyt edes kameraan vilkaista!

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Taaperon porkkanakakku on leivottu ilman lisättyä valkoista sokeria. Makeuttajana kakussa loistaa taateli, porkkanaraaste sekä Green Planet Astronauts porkkana-persikka-sose, joka myös mehevöittää taikinaa. Taikinaan heitin myös muutaman rusinan (Onni rakastaa niitä), mutta rusinat voi korvata myös ananasmurskalla. Tein kuorrutteen paksusta jogurtista ja makeutin senkin taatelisoseella.

Tätä ihanaa kakkua voi tarjoilla pikkuisille 10 kk eteenpäin maltillisia annoksia ja kakku on helposti myös tuunattavissa gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Voin kertoa, että kakku maistuu loistavasti myös aikuisille. Korvamerkitse tämä ohje, jos aiot keventää ensi vuoden alusta!

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

24 palaa

Ohje

  • noin 6 tuoretta taatelia ja tilkka vettä
  • 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
  • 1,5 dl kaurajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl piparkakkumaustetta tai ceyloninkanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 2 rkl pähkinärouhetta
  • 2 rkl rusinoita tai ananasmurskaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 pussi Green Planet Astronauts Baby Porkkana-Persikka-Sose
  • 0,75 dl auringonkukkaöljyä
  • 1 tippa vanilja-aromia tai vaniljatangon siemeniä
  • 1 dl porkkanaraastetta
  1. Poista taateleista kivet ja laita ne vesitilkan kanssa kattilaan. Keitä pehmeiksi ja soseuta haarukalla. Jätä jäähtymään.
  2. Vuoraa noin 28 x 18 cm vuoka leivinpaperilla.
  3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  4. Riko munat toiseen kulhoon, mittaa päälle porkkana-persikkasose, öljy ja vanilja-aromi. Lisää myös jäähtynyt taateliseos ja vispaa kaikki sekaisin.
  5. Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan käännellen munaseokseen.
  6. Lisää lopuksi porkkanaraaste käännellen sekaan.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuorrute

  • noin 6 tuoretta taatelia ja tilkka vettä
  • 2,5 dl paksua kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
  • 2 tl piparkakkumaustetta tai ceyloninkanelia
  1. Poista taateleista kivet ja laita ne vesitilkan kanssa kattilaan. Keitä pehmeiksi ja soseuta haarukalla.
  2. Mittaa jogurtti kulhoon ja lisää jäähtynyt taateliseos. Vatkaa nopeasti tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle.
  3. Sihtaa kakun päälle piparkakkumaustetta, leikkaa paloiksi ja tarjoile.

Vinkki! Käytin taikinassa ja kakun päällä piparkakkumaustetta, mutta ceyloninkaneli toimii myös loistavasti, jos piparimauste on liian tyjyä teidän pienokaiselle.

Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)

Ihania pienten pikkujouluja!

/Anni & Onni


Kaikki vauvojen- ja taaperoiden ohjeet löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Suolainen juustokakku viinirypälehillolla
Seuraava artikkeli: Piparkakkukalenteri & Vegaaninen piparitaikina »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Laura sanoo

    28.11.2021 16:47

    Moi! Meneekö ilman kuorrutetta +6kk?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2021 06:13

      Ei pitäisi olla ainesosissa mitää kiellettyä 6 kk + ikäisille taikinassa – laittaisin ehkä mausteita maltillisesti ja rusinoiden sijaan tuota ananasmurskaa, ettei ole ihan pienille isoja sattumia. Samoin pähkinät todella pienenä.

      Vastaa
  2. Pauliina sanoo

    29.11.2021 05:49

    Kuulostaa hyvältä! Miten kannattaisi korvata ohjeen kananmunat, kun ne eivät sovi?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      29.11.2021 06:19

      En ole tätä ohjetta vielä testannut ilman kananmunia. Aina kun kyse on näistä sokerittomista, niin hiukan vaikeampaa, koska munat tuovat taikinaan myös kuohkeutta, kuten sokerikin. Kokeilisin ehkä korvata munat tässä ohjeessa jollakin maitotuotteella – esim paksulla jogurtilla. Tai sitten perinteisesti banaanilla – tai niiden yhdistelmällä. 1 dl banaaniseosetta ja 0,5 dl jogurttia sekaisin ja munien tilalle taikinaan.

      Vastaa
  3. Pinja sanoo

    11.2.2022 22:29

    Voiko tähän käyttää kuivattuja taateleita ja paljonko niitä käytän?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.2.2022 09:23

      Saman verran, mutta joudut pehmennellä niitä hieman kauemmin 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta Pumpulin pehmeää 🍰 Elokuun makua 🫐 Omalta pihalta 🌱 

MUSTIKKAKAKKU

4 munan sokerikakkupohja

KOSTUTUS 

1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

VÄLIIN 

2 dl mustikkahilloa
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
kourallinen metsämustikoita 

PÄÄLLE

2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
rosmariinia

🫐🍰 #anninuunissa #mustikkakakku
Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Gli amori 🇮🇹🍝❤️🍷 Spiaggia Castello Malcesine.
When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitt When in Stockholm 👇🏻 Tukholmatärpit merkitty myös kuviin ❤️ kaikkialle näistä pääsee myös vauvan tai taaperon kanssa ja listalta tilattavissa pienille maistuvia annoksia. 

Vete Katten - Prinsesstårta tai skagen🥗
Kungsträdgården - Lasillinen puiden varjossa 🥂
Leivonta- ja ruokakirjat - Kirjakaupat 🍝
Arket - shoppailua 👗
Fabrique Stenugnsbakeri - pullat ja leipä 🥖
Gamla Stan - Kaffekoppen ☕️
Riche - Köttbullar & Toast Skagen 🍽
Junibacken - Lapsille 🧒🏼
Östermalms Saluhall - Lisa Elmqvist ❤️

#tukholma #matkavinkit #anninmatkat
Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei Vieläkö on hyviä kotimaisia mansikoita? 🍓 Ei haittaa vaikka ei olisi. Tämä juustokakku tehdään mansikkahillosta ja hyydytetään nopeasti pakastimessa ❤️ Linkki ohjeeseen profiilissa #anninuunissa 👆🏻
Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivot Buongiorno ☕️ Lomamuistoja muistellessa toivotan elokuun tervetulleeksi ja myös kaikki tulevat kivat kesäjutut. Vaikka kesäloma loppui kesä jatkuu. Ja itse asiassa meillä on vielä hieman lomaa tiedossa ennen syyskuun alkua. Ihanaa viikkoa kaikille 😘
Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle Niittykukat 🌼🌸💐 Kerätään tähän alle lista mistä voi käydä itse poimimassa👇🏻 Aloitan: 

HELSINKI - HALTIALA
Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 Ja taas se Viimeinen lomaviikko lopuillaan 🌿 

Ja taas se hiipii salakavalasti mieleen.. kesän loppu nimittäin. Muistan jo lapsuudesta miten ahdistuin reppu- ja penaalimainoksista. Ne muistuttivat ettei kesä ja loma ole ikuisia. Nyt ymmärrän ettei niiden tarvitsekaan olla, mutta kyllä se loman loppu tuo aina hiukan haikeutta mukanaan. 

Oi miten ihana loma meillä olikaan! Ihania muistoja tallennettu mieleen ja kameraan 🤍 Oikeastaan arkiset asiat sekä rutiinit kutkuttavat jo mielessä. Kaikkea kivaakin on vielä tiedossa ja kesää jäljellä. 

Miten siellä? Vieläkö lomailette? Vieläkö on kesää jäljellä? Haikailetteko kesän perään? 🌤
🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje 🍒 TAIVAALLINEN Kirsikka-Ricottakakku 🍒 Ohje linkitetty profiiliin ❤️
Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisu Kesän lumoavin yö 💛🧡💜 Toista mahdollisuutta ei ole vielä tullut valvoa kahdestaan puolille öin järven rannalla, pulahtaa lämpimään veteen, ihailla upeaa auringonlaskua ja nauttia luonnon äänistä sekä kauneudesta. Olen kiitollinen tästä heinäkuun alun hetkestä ja muistosta 🫶🏻 #thisisfinland #suomenkesä
🍦🫶🏻 La Dolce Vita Gelateria Malcesinen v 🍦🫶🏻

La Dolce Vita Gelateria Malcesinen vanhassa kaupungissa Gardalla ❤️
#gelato #wheninitaly
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios