Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)
Kaupallinen yhteistyö Green Planet Astronauts
Jee! Suositut Green Planet Astronauts -soseet on saaneet uusia makuja! Uudet Baby soseet ovat suunniteltu kiinteiden aloittamiseen. Näppärissä korkillisissa välipalapusseissa myytävät luomusoseet sisältävät kasviksia 51% sekä hedelmää 49%. Soseet soveltuvat ensimauiksi 4 kk lähtien. Me maisteltiin porkkana-persikka-sosetta ja kesäkurpitsa-päärynä sosetta Onnin kanssa huulet pyöreinä! Nam, ei yhtään liian makeita, vaan loistavia ja maistuvia välipaloja, joissa on reilusti kasviksia mukana!
Tip tap! Meillä on ensi viikolla pienten herkuttelijoiden pikkujoulut, jonne Onni on kutsunut viisi ystäväänsä. Leivoimme tänään testikakun, joka meni heittämällä läpi Onnin makuraadista. Käy vaikka kurkkaamassa Instagramin puolella, miten autuaasti Onni maisteli ihanaa jouluisesti tuunattua taaperon porkkanakakkua. Hän ei viitsinyt edes kameraan vilkaista!
Taaperon porkkanakakku on leivottu ilman lisättyä valkoista sokeria. Makeuttajana kakussa loistaa taateli, porkkanaraaste sekä Green Planet Astronauts porkkana-persikka-sose, joka myös mehevöittää taikinaa. Taikinaan heitin myös muutaman rusinan (Onni rakastaa niitä), mutta rusinat voi korvata myös ananasmurskalla. Tein kuorrutteen paksusta jogurtista ja makeutin senkin taatelisoseella.
Tätä ihanaa kakkua voi tarjoilla pikkuisille 10 kk eteenpäin maltillisia annoksia ja kakku on helposti myös tuunattavissa gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Voin kertoa, että kakku maistuu loistavasti myös aikuisille. Korvamerkitse tämä ohje, jos aiot keventää ensi vuoden alusta!
Taaperon Porkkanakakku (10 kk +)
24 palaa
Ohje
- noin 6 tuoretta taatelia ja tilkka vettä
- 1,5 dl täysjyvävehnäjauhoa
- 1,5 dl kaurajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl piparkakkumaustetta tai ceyloninkanelia
- 0,5 tl kardemummaa
- 2 rkl pähkinärouhetta
- 2 rkl rusinoita tai ananasmurskaa
- 2 kananmunaa
- 1 pussi Green Planet Astronauts Baby Porkkana-Persikka-Sose
- 0,75 dl auringonkukkaöljyä
- 1 tippa vanilja-aromia tai vaniljatangon siemeniä
- 1 dl porkkanaraastetta
- Poista taateleista kivet ja laita ne vesitilkan kanssa kattilaan. Keitä pehmeiksi ja soseuta haarukalla. Jätä jäähtymään.
- Vuoraa noin 28 x 18 cm vuoka leivinpaperilla.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Riko munat toiseen kulhoon, mittaa päälle porkkana-persikkasose, öljy ja vanilja-aromi. Lisää myös jäähtynyt taateliseos ja vispaa kaikki sekaisin.
- Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan käännellen munaseokseen.
- Lisää lopuksi porkkanaraaste käännellen sekaan.
- Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrute
- noin 6 tuoretta taatelia ja tilkka vettä
- 2,5 dl paksua kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
- 2 tl piparkakkumaustetta tai ceyloninkanelia
- Poista taateleista kivet ja laita ne vesitilkan kanssa kattilaan. Keitä pehmeiksi ja soseuta haarukalla.
- Mittaa jogurtti kulhoon ja lisää jäähtynyt taateliseos. Vatkaa nopeasti tasaiseksi ja levitä jäähtyneen kakun päälle.
- Sihtaa kakun päälle piparkakkumaustetta, leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Vinkki! Käytin taikinassa ja kakun päällä piparkakkumaustetta, mutta ceyloninkaneli toimii myös loistavasti, jos piparimauste on liian tyjyä teidän pienokaiselle.
Ihania pienten pikkujouluja!
/Anni & Onni
Kaikki vauvojen- ja taaperoiden ohjeet löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Moi! Meneekö ilman kuorrutetta +6kk?
Ei pitäisi olla ainesosissa mitää kiellettyä 6 kk + ikäisille taikinassa – laittaisin ehkä mausteita maltillisesti ja rusinoiden sijaan tuota ananasmurskaa, ettei ole ihan pienille isoja sattumia. Samoin pähkinät todella pienenä.
Kuulostaa hyvältä! Miten kannattaisi korvata ohjeen kananmunat, kun ne eivät sovi?
En ole tätä ohjetta vielä testannut ilman kananmunia. Aina kun kyse on näistä sokerittomista, niin hiukan vaikeampaa, koska munat tuovat taikinaan myös kuohkeutta, kuten sokerikin. Kokeilisin ehkä korvata munat tässä ohjeessa jollakin maitotuotteella – esim paksulla jogurtilla. Tai sitten perinteisesti banaanilla – tai niiden yhdistelmällä. 1 dl banaaniseosetta ja 0,5 dl jogurttia sekaisin ja munien tilalle taikinaan.
Voiko tähän käyttää kuivattuja taateleita ja paljonko niitä käytän?
Saman verran, mutta joudut pehmennellä niitä hieman kauemmin 🙂
Hei! Voiko porkkanakakkua pakastaa? (vailla kuorrutetta, kuorrutus tuskin kestää pakastusta?)
Moikka, voi pakastaa. Alla lisää tietoa pakastuksesta:
https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/