Sokerittomat Banoffee Pannukakut
Kaupallinen yhteistyö Barebells
Ihanat ihanat sokerittomat banoffee pannukakut on makeutettu taatelikinuskilla, banaanilla ja fudgen makuisella proteiinijuomalla. Pannukakkutaikinan salaisuus on Barebells Milkshake Fudge, joka on ihanaa sellaisenaan, mutta sopii myös mainiosti kevyempään leivontaan! Olen innoissani saadessani suunnitella tänä vuonna Barebells Bakers -tiimissä kevyempiä ja myös sokerittomia herkkuja heidän tuotteillaan!
Tulette näkemään tänä vuonna täällä blogissa ja Instagramin puolella enemmän reseptiikkaa, jotka sopivat arjen pieniin nautintoihin tai vaihtoehtona sokerisille herkuille juhlissa. Barebells tuotteet valmistetaan Euroopassa ja ne sisältävät proteiinia ilman lisättyä sokeria. Niitä voi nautiskella myös sellaisenaan välipalaksi.
Olen aina kuulunut niihin välipalatyyppeihin, jotka valitsevat laukkuunsa proteiinipatukan tai -juoman. Enkä ole kuitenkaan ennen ajatellut, että voisin leipoa ja tehdä niistä myös muita herkkuja, joten tämä brändilähettiläisyys sopii minulle täydellisesti. Saan haastaa itseäni ja tuoda myös teille uuden sokerittoman resepti-kategorian. Plussana kaikkeen tähän on Barebells brändin ihana 50-luvulta inspiraation saanut vaaleanpunainen tunnelma!
Banoffee on alunperin englantilainen jälkiruoka, jossa maistuu banaani, kinuski ja kerma. Minun pannukakkuversiossa kinuskin roolia näyttelee taateleista ja kaurajuomasta sekoitettu taatelikinuski, joka on muuten jumalaista! Kerman tilalle valitsin kauravispiä ja banaaneita kypsyttelin keittiönpöydällä pari päivää ennen pannukakkujen paistoa. Pääosassa on kuitenkin nuo ihanat pannarit, joissa maistuu FUDGE!
Ystävänpäivää vietetään jo ensi viikolla ja siksi päätin paistaa sydämen muotoisia pannukakkuja rakkaalleni, joka muuten ahmi kaksi annosta kerralla. Hän ihmetteli ääneen, että miten voi olla totta ettei näissä herkuissa ole ollenkaan valkoista sokeria? Näistä pannareista tuli hitti.
Sokerittomat Banoffee Pannukakut
Pannukakkutaikina
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa
- 2 dl Barebells Milkshake Fudgea
- 1 kananmuna
- 1 rkl kookosöljyä (tai rypsiöljyä) ja lisää paistamiseen
- Sekoita jauhot ja suola keskenään.
- Vispaa kananmuna toisessa kulhossa milkshaken kanssa.
- Lisää jauhot vispaamalla kananmunaseokseen.
- Lisää lopuksi öljy taikinaan ja ota lisää paistoa varten. Anna taikinan levätä hetki.
- Paista pannukakkuja kuumalla öljytyllä pannulla molemmin puolin noin pari minuuttia.
- Tee pieniä tai isoja pannukakkuja tai muotilla pieniä sydämiä, kuten minä tein.
Taatelikinuski
- 10 taatelia
- 0,5 dl kauramaitoa
- Mittaa taatelit ja kauramaito blenderiin ja surauta tasaiseksi.
- Tadaa taatelikinuski on heti valmista!
Lisäksi
- 1 dl kauravispiä
- 2 banaania
- 1 Barebells Banana Core -patukka
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja viipaloi banaanit.
- Rouhi core-patukka rouheeksi.
Kokoa
- Jos paistoit pieniä pannukakkuja, kokoa ne kerroksittain kaikilla täytteillä ja työnnä hammastikku keskeltä läpi, jotta pannukakkutornit pysyvät pystyssä.
- Ripottele rouhittua core patukkaa pannukakkutornien päälle.
- Tarjoile pannukakut vielä hieman lämpiminä rakkaallesi!
Ihanaa sekä herkullista viikonloppua!
– Anni
Arkiruokavinkit kokoan tänne.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa
Myös näillä sopii
Herkutella
Raikas Puolukka-Semifreddo eli Puolukkajäädyke
Comojärvi – Rakastu Italiaan (airbnb näköalalla)
Peruna-Lehtikaalisalaatti
Odotettu Geisha-Juustokakku (liivatteeton)