• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Siirappisen Ihanat Piparkakkupannukakut (Ve)

Brunssi· Joulu· Pannukakut ja letut· Vegaaninen· Yhteistyöt

5 joulu

Siirappisen Ihanat Piparkakkupannukakut (Ve)

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Piparkakkupannukakut tuovat joulutunnelmaa ja – makua keittiöön näin vuoden pimeimpänä aikana. Myös aamuisin on ihana hemmotella itseään sekä rakkaita, siksi piparipannukakut ovat jotain mitä ehdottomasti kannattaa kokeilla, vaikka Itsenäisyyspäivän brunssilla!

Sain Dansukkerilta testattavaksi uutta vaaleaa luomusiirappia, joka maistuu voitoffeelta, siis voilta ja toffeelta – ihanaa! Näin toffeen ystävänä rakastajana yhteistyö on enemmän kuin sopiva minulle. Tästä yhteistyöstä pääsi nauttimaan myös mieheni, joka mussutteli tyytyväisenä piparipannukakkuja aamupalaksi viime sunnuntaina.

Dansukkerin vaalea Luomusiirappi on pehmeän täyteläinen uutuus. Se soveltuu leivontaan, jälkiruokien maustamiseen, kuumien juomien makeuttamiseen ja miksi ei ruoanlaittoonkin. Tällä siirapilla voi leipoa myös vaaleat joulupiparit, joita näkyy myös tämän postauksen pannukakkujen koristeina. Käytin pieniä pipareita koristeena, mutta pannukakkujen koristeluun käy myös valmis piparimuru.

Siirappisen Ihanat Piparkakkupannukakut (Ve)

Haluaisin ajatella, että joulukuun vapaapäivät olisivat pyhitetty piparkakkupannukakuille, joulukorttien kirjoittamiselle, joulun odotukselle ja kaikelle ihanalle joulufiilistelylle. Totuus on kuitenkin se, että töitä ja kiirettä riittää aina 23.12. asti ja sitä ennen ei levätä. Onneksi työni on sellainen, että leivonta ja sen suunnittelu kuuluu osana työpäiviin, koska leipominen, kokkailu ja kaikenlainen jouluinen hemmottelu kuuluu tähän aikaan!

Tämä pannukakkuohje on helppo ja myös vegaaneille, maidottomille ja munattomille sopiva. Olen halunnut testata pitkään miten amerikkalaiset paksut pannukakut toimivat ilman kananmunaa. No toimivathan ne. Leivoin letut kauramaitoon ilman munia ja syödessä en olisi tätä asiaa uskonut.

Dansukkerin vaalea luomusiirappi yhdessä piparkakkumausteen kanssa tekee taikoja pannukakkutaikinalle. Kun lämpimän kasan pannukakkuja viimeistelee vielä vaalealla luomusiirapilla on kaikki melkein liian täydellistä. Vaalea luomusiirappi on kuin toffeeta juoksevassa muodossa. Juuri sopivaa pannukakkujen päälle kaadettuna!

Saimme tällä ohjeella kahdelle hengelle sopivan kasan uskomattoman meheviä pannukakkuja, joissa maistui toffee ja piparkakku. Tuplaa siis ohje isommalle porukalle.


Siirappisen Ihanat Piparkakkupannukakut (Ve)

Noin 15 pientä pannukakkua

Pannukakut

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 2-3 tl piparkakkumaustetta
  • 3 rkl Dansukker vaaleaa luomusiirappia
  • 3,5 dl soija- tai kauramaitoa
  • 1 rkl öljyä (myös paistamiseen)

Koristelu

  • 2 dl kaurakermaa vatkattuna
  • piparkakkumaustetta
  • piparkakkuja
  • Dansukker vaaleaa luomusiirappia
  1. Sekoita jauhot leivinjauheen ja mausteiden kanssa sekaisin.
  2. Sekoita keskenään maito, luomusiirappi ja öljy.
  3. Yhdistä jauho- sekä maitoseos ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kuumenna lettupannu tai paistinpannu.
  5. Lisää pannulle öljyä tai margariinia noin 0.5-1 tl per lettu ja kaada tai nosta kauhalla pannulle taikinaa.
  6. Paista pannukakkuja keskilämmöllä, kunnes niiden pinta alkaa hyytyä, käännä ja paista vielä hetki toiselta puolelta.
  7. Kasaa pannukakut keoksi kahdelle lautaselle.
  8. Valuta pannukakkukasan päälle luomusiirappia ja koristele kasa piparkakuilla sekä piparkakkumausteella maustetulla kaurakermalla.

Vinkki! Tarjoile pannukakut vielä hiukan lämpiminä! Pannukakut säilyvät hyvin muutaman päivän jääkaapissa. Lämmitä jääkaapissa säilytetyt pannukakut mikrossa ennen tarjoilua. 

Siirappisen Ihanat Piparkakkupannukakut (Ve)Siirappisen Ihanat Piparkakkupannukakut (Ve)Siirappisen Ihanat Piparkakkupannukakut (Ve)Siirappisen Ihanat Piparkakkupannukakut (Ve)

Löydät uuden Dansukkerin vaalean luomusiirapin nyt kaupoista!

Vielä lopuksi pieni paljastus

Leivontafilosofiaani kuuluu se, että resepteissäni käytän vehnäjauhoja, voita ja valkoista sokeria. Siksi minulla on ilo kertoa myös, että Dansukker eli Suomen Sokeri on keväällä ilmestyvän kirjani kumppani! Olen tehnyt Suomen Sokerin kanssa yhteistyötä blogiurani alusta asti enkä tietäisi parempaa kumppania kirjalle. Kiitos luottamuksesta Dansukker, on ollut upeaa leipoa kaunis kirja tuotteillanne!

♥ Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Inspiraatiota Itsenäisyyspäivän leivontaan!
Seuraava artikkeli: Suolaiset Joulutortturuusut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Jack Bauer sanoo

    9.12.2018 17:00

    Voi nams! En oo koskaan tehnyt oikeita amerikkalaistyylisiä pannareita. Nämä näyttää ihan täydellisiltä 😀

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.12.2018 18:19

      Miksi et!? Ne on niin ihania, nyt kokeilet näitä ehdottomasti! 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios