• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Vauvan Joulupuuro & Luumusose (5kk+)

Perhe· Vauvanruoka

19 joulu
Vauvan Joulupuuro & Luumusose (5kk+)

Vauvan syöttäminen ja syömään opettaminen on kyllä ihan huikea juttu. Miten paljon iloa voikaan saada siitä, että saa antaa pienelle erilaisia makuelämyksiä joka päivä. Ne kaikki ilmeet, eleet ja äänet! Meidän pieni tarraa kädessäni olevaan lusikkaan jo kiinni ja vetää sitä suuhunsa. Maiskuttelu alkaa jo lusikan nähdessä.

Me aloitettiin maistelu heti kun meidän Papu täytti 4 kk. Pieniä lusikallisia itse tehtyjä soseita hedelmistä ja juureksista. Tähän mennessä ollaan ehditty maistaa jo porkkanaa, palsternakkaa, kukkakaalia, parsakaalia, perunaa, bataattia, lanttua, banaania, omenaa, päärynää, vesimelonia, hunajamelonia, persikkaa, luumua, mustikkaa, mansikkaa ja vadelmaa. Saatoin ehkä unohtaa jotain, mutta aika paljon yhden kuukauden aikana, vaikka ollaan myös toistettu samoja makuja useamman päivän ajan. Hän näyttää pitävän kaikesta.

Nyt kun meillä tulee 5 kk täyteen ja joulukin on jo ihan ovella halusin toteuttaa meidän koko perheelle yhteisen puurohetken. Viljat saa varovaisesti aloittaa 5 kk ikäisille vauvoille ja riisi on yksi turvallisimmista ensimmäisistä viljoista. Keitin siis padallisen riisipuuroa koko perheelle ja voi miten me kaikki nautittiin joulupuurosta yhdessä.

Keitin puuron kaveriksi myös kuivatuista luumuista sokerittoman luumusoseen (luumu on meillä ollut alusta asti yksi suosikki), joka maistuu myös sellaisenaan pienelle. Ihania puurohetkiä myös teille!

Vauvan Joulupuuro & Luumusose (5kk+)

Vauvan Joulupuuro & Luumusose (5kk+)

Ohje

  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 litra luomukauramaitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa riisi ja luomukauramaito uunivuokaan.
  3. Kypsennä puuroa uunin alaosassa noin 1,5 tuntia. Sekoita puolessa välissä ja lisää nestettä tarpeen mukaan.
  4. Kun puuro on valmista, ota vauvan annos sivuun, soseuta sitä hieman (pienille vauvoille) ja lisää äidinmaitoa, korviketta tai luomukauramaitoa. Nosta puuron päälle vielä luumusosetta (jos teet itse ohje löytyy alta) ja tarjoile lämmin puuro.
  5. Sekoita vanhempien puuroon oman maun mukaan suolaa ja tarjoile mieleisten lisukkeiden kanssa.

HUOM! Valitse kauramaito luomuna ja tarkista ettei maidossa ole lisättyjä vitamiineja (alle 1-vuotiaat). Täysin suolatonta kauramaitoa ei löydy, mutta suolan määrä yhdessä maisteluannoksessa jää niin pieneksi, että sillä ei ole ravitsemuksellisesti merkitystä. Voit halutessasi tehdä puuron myös veteen ja/tai äidinmaitoon/korvikkeeseen.

Luumusose

  • 200 g kuivattuja kivettömiä luumuja (luomu)
  • noin 2 dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  1. Mittaa vesi ja luumut kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia.
  2. Lisää sitruunamehu ja soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää halutessasi vettä, jos sose näyttää omaan makuusi liian paksulta.

Vinkki! Lisää ripaus suolaa, jos pelkästään aikuiset herkuttelee tai lapset ovat yli 1-vuotiaita.

Vauvan Joulupuuro & Luumusose (5kk+)
Vauvan Joulupuuro & Luumusose (5kk+)
Vauvan Joulupuuro & Luumusose (5kk+)

Jatkossa tallennan kaikki vauvan ruoka-ohjeet tänne. Toiveita vauvanruokiin saa esittää.

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Kaikki lisää jouluohjeita täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

5 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Rouskuvat Pähkinä-caramelkeksit (G)
Seuraava artikkeli: Syötävät lahjaideat x 20 ja pakkausvinkki »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Laura sanoo

    19.12.2020 15:00

    Hei! Tällä ohjeella taidan tehdä meidän 7kk vauvalle joulupuuron 😊

    Lanttua ei käsittääkseni suositella alle 1-vuotiaalle, vai onko suositus muuttunut nyt hiljattain?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.12.2020 06:38

      Hei, kiva kuulla 🙂 mukavia puurohetkiä sinne!

      Uusissa ohjeistuksissa lanttu ei ole enää kielletyissä 🙂 Esim. neuvolasta saatu ohjeistus ja elintarvikevirasto. Siksi uskallettiin maistattaa pieni määrä sitäkin näin joulun alla.

      Vastaa
      • Laura sanoo

        20.12.2020 07:41

        Me ollaan sitten turhaan väitelty sitä, olipa hyvä tietää! Mistä nämä uudet suositukset löytää, varmaan on muitakin mitkä on muuttunut?

        Vastaa
  2. Emmi sanoo

    1.4.2022 15:37

    Kuinka kauan tämä luumujuttu mahtaa säilyä? Mietin myös voisiko pakastaa annosmuotteihin?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      2.4.2022 13:29

      Kyllä se varmasti säilyy useamman päivän (kuten muutkin hedelmäsoseet). Voi pakastaa myös 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios