| |

Rapeat Puolukkasämpylät

Rapeat Puolukkasämpylät

Terkkuja Lapista. Täällä ruska on upeimmillaan, maasto pullollaan muhkeita puolukoita ja ilma ihanan kirpeä. Kirpeän maukkaita ovat myös puolukat, joita voi tosiaan kerätä jalkojen juuresta heti mökin oven avattuaan. Me olemme syöneet puolukoita siis joka päivä aamujogurtissa, puurossa, sellaisenaan ja myös leivottuna rapeiden aamupalasämpylöiden sisään.

Leivon suosittuja jääkaappisämpylöitä aina kun olemme mökillä. Ei ole mitään parempaa kuin aloittaa aamu uunituoreilla sämpylöillä ja tummapaahtoisella kahvilla villasukat jalassa. Teen sämpylätaikinan aina soveltaen ja laitan sekaan milloin mitäkin; juustoa, siemeniä ja erilaisia jauhoja. Tällä kertaa heitin sekaan kupillisen puolukoita. Toimii! Aivan ihania näistä tuli ja onnistuin hurmaamaan aviomiehenkin tutulla rutiinilla (näin pienellä vaivalla). Jos mahdollista puolukat tekevät sämpylöistä vielä mehukkaampia.

Tämä rapeat puolukkasämpylät ei ole siis uusi ohje vaan tuunattu ohje edellisestä, enemmänkin tarjoiluvinkki ja ohjeistus siihen miten voit helpoilla pienillä jutuilla tuunata samaa ohjetta sesonkiin sopivaksi. Toivottavasti kokeilet.


Rapeat Puolukkasämpylät

Ohje (noin 10 sämpylää)

  • 7,5 dl vettä
  • puoli pussia kuivahiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl sämpyläjauhoja
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • kourallinen puolukoita
  • 1 rkl oliiviöljyä (voi jättää pois halutessa)
  1. Liuota suola haaleaan veteen isossa kulhossa.
  2. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
  3. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot desi kerrallaan ja sekoita isolla puuhaarukalla.
  4. Lisää lopuksi öljy ja puolukat. Kääntele sekaan puuhaarukalla varoen ettei puolukat rikkoudu.
    Valmiin taikinan tulee olla löysää, älä siis pelästy koostumusta tai laita liikaa jauhoja!
  5. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin kohoamaan.
  6. Kauho aamulla taikinaa suoraan kulhosta leivinpaperilla päällystetylle pellille isolla lusikalla.
  7. Heitä sämpylöiden päälle vähän jauhoja ja tee sämpylään viilto.
  8. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Vinkki! Puolita ohje ja tee pienempi satsi.

Vinkki! Voit käyttää myös pakastepuolukoita. Kääntele ne jäisinä taikinaan.

Rapeat Puolukkasämpylät
Rapeat Puolukkasämpylät

Syksyistä viikonjatkoa!

/Anni

Kaikki brunssi-reseptit löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *