• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Rapeat Puolukkasämpylät

Leivät· Mökkiohjeet· Sämpylät

23 syys
Rapeat Puolukkasämpylät

Terkkuja Lapista. Täällä ruska on upeimmillaan, maasto pullollaan muhkeita puolukoita ja ilma ihanan kirpeä. Kirpeän maukkaita ovat myös puolukat, joita voi tosiaan kerätä jalkojen juuresta heti mökin oven avattuaan. Me olemme syöneet puolukoita siis joka päivä aamujogurtissa, puurossa, sellaisenaan ja myös leivottuna rapeiden aamupalasämpylöiden sisään.

Leivon suosittuja jääkaappisämpylöitä aina kun olemme mökillä. Ei ole mitään parempaa kuin aloittaa aamu uunituoreilla sämpylöillä ja tummapaahtoisella kahvilla villasukat jalassa. Teen sämpylätaikinan aina soveltaen ja laitan sekaan milloin mitäkin; juustoa, siemeniä ja erilaisia jauhoja. Tällä kertaa heitin sekaan kupillisen puolukoita. Toimii! Aivan ihania näistä tuli ja onnistuin hurmaamaan aviomiehenkin tutulla rutiinilla (näin pienellä vaivalla). Jos mahdollista puolukat tekevät sämpylöistä vielä mehukkaampia.

Tämä rapeat puolukkasämpylät ei ole siis uusi ohje vaan tuunattu ohje edellisestä, enemmänkin tarjoiluvinkki ja ohjeistus siihen miten voit helpoilla pienillä jutuilla tuunata samaa ohjetta sesonkiin sopivaksi. Toivottavasti kokeilet.


Rapeat Puolukkasämpylät

Ohje (noin 10 sämpylää)

  • 7,5 dl vettä
  • puoli pussia kuivahiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 4 dl sämpyläjauhoja
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • kourallinen puolukoita
  • 1 rkl oliiviöljyä (voi jättää pois halutessa)
  1. Liuota suola haaleaan veteen isossa kulhossa.
  2. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
  3. Lisää kaurahiutaleet ja jauhot desi kerrallaan ja sekoita isolla puuhaarukalla.
  4. Lisää lopuksi öljy ja puolukat. Kääntele sekaan puuhaarukalla varoen ettei puolukat rikkoudu.
    Valmiin taikinan tulee olla löysää, älä siis pelästy koostumusta tai laita liikaa jauhoja!
  5. Peitä kulho kelmulla ja nosta yöksi jääkaappiin kohoamaan.
  6. Kauho aamulla taikinaa suoraan kulhosta leivinpaperilla päällystetylle pellille isolla lusikalla.
  7. Heitä sämpylöiden päälle vähän jauhoja ja tee sämpylään viilto.
  8. Paista sämpylöitä 225-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.

Vinkki! Puolita ohje ja tee pienempi satsi.

Vinkki! Voit käyttää myös pakastepuolukoita. Kääntele ne jäisinä taikinaan.

Rapeat Puolukkasämpylät
Rapeat Puolukkasämpylät

Syksyistä viikonjatkoa!

/Anni


Kaikki brunssi-reseptit löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Croissantvanukas omenalla ja karhunvatukoilla
Seuraava artikkeli: Lapin Ruska (yöjunalla vauvan kanssa) »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios