• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Suklaiset Mokkamarengit

Marengit

17 tammi

Suklaiset Mokkamarengit

Vihdoin, vuoden ensimmäinen uusi herkkuohje on tässä! Suklaisia mokkamarenkeja leipoessani muistin kuinka olen leivontaa kaivannut!

Minulla on ollut lievästi sanottuna hieman käynnistymisvaikeuksia ikimuistoisen häämatkan jälkeen. Jetlag painaa edelleen päälle ja kasaantunut työmäärä ahdistaa. Vaikka kevät on täynnä ihania asioita ja takana on upea vuosi niin jotenkin tuntuu tyhjältä. Sitä painoi sata lasissa vuoden loppuun asti ilman, että aikaa jäi edes ajatteluun. Tällä viikolla on ollut aikaa taas ajatella ja nyt en tiedä mistä aloittaisin. Tuntuu että tätä on muuallakin liikkeellä? Onko se sitä, että aloittaminen on aina vaikeinta? Myös uuden vuoden aloittaminen?

Reissupostaus ei ole ihan heti tulossa ulos. Sen verran ilmassa on ”post holiday blues” -tunteita etten pysty vielä käymään kuvia ja matkaamme läpi. Pian nämä fiilikset varmasti voitetaan. Tiedän, että teistä moni odottaa jo matkatarinaani. Lupaan, että se on tulossa kuitenkin.

Olin onnellinen päästessäni taas leipomaan. Näissä marengeissa kuitenkin oikaisin hiukan. Käytin Squires Kitchenin valmista marenkijauhetta, joka vatkataan veteen ja pursotetaan suoraan pellille. Jos haluat kokeilla mokkamarenkejani voit tehdä ne alusta asti itse myös tällä marenkiohjeella. Kahvin makua saat marenkeihin lisäämällä marenkimassaan kahvi-aromia tai kahvijauhetta (sellaista valmista veteensekoitettavaa – ei siis kahvipuruja).

Kokeilin ensimmäistä kertaa myös tuota uutta kranssityllaa, jolla voi pursottaa kauniita kranssin mallisia marenkeja. Mielestäni kaikki 40 marenkiani eivät olleet ihan tasalaatuisia, joten pitää harjoitella pursotuksia vielä jonkun verran. Marengit ovat herkullisia ja nättejä sellaisenaankin, mutta päätin dipata mokkamarengit vielä suklaaseen ja ripotella päälle pähkinärouhetta. Nyt ne hipovat täydellisyyttä!


Suklaiset Mokkamarengit

Noin 40 marenkia

Ohje

  • 1 paketti SK:n Marenki Mix
  • 1,15 dl vettä
  1. Kaada marenki mix jauhe monitoimikoneeseen ja lisää huoneenlämpöinen vesi.
  2. Vatkaa seosta noin 5 minuuttia täydellä teholla, kunnes vaahto muodostaa huippuja.
  3. Aseta kranssitylla pursotinpussiin ja lisää marenkimassa.
  4. Pursottele leivinpaperilla vuoratulle pellille marenkeja (yhteensä 2 peltiä ja 40 marenkia).
  5. Paista marenkeja 100-asteisessa uunissa reilu 60 minuuttia – kunnes marenki irtoaa leivinpaperista nostamalla kevyesti.

Koristelu

  • noin 50 g tummaa suklaata
  • pähkinärouhetta
  1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
  2. Dippaa marengin toinen pää suklaaseen ja ripottele päälle pähkinärouhetta tai muita koristeita.
  3. Anna marenkien kuivua ja tarjoile sekä nauti.

Vinkki! Marengit säilyvät ilmatiiviissä rasiassa useamman viikon. Ilman suklaata vielä pidempään. 

Suklaiset Mokkamarengit Suklaiset Mokkamarengit Suklaiset Mokkamarengit

Ihanaa loppuviikkoa! ♥


Katso lisää marenkeja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Rapea Mango-Vadelma Granola
Seuraava artikkeli: Perinteiset Runebergintortut »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Lea sanoo

    17.1.2019 08:12

    Wau, juuri se mitä olen hakenut – näitä teen tyttömme rippijuhliin kesällä! Ilman suklaata kuitenkin kun on heinäkuu…tyttö on mokkafani.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.1.2019 08:19

      Mahtavaa! Ovat ihania ilman suklaatakin <3

      Vastaa
  2. Sari/Saaranlautasella sanoo

    17.1.2019 15:56

    OOOh, mä rakastan marenkeja, oon varmaan monta kertaa ennekin sitä täällä toitottanut ja siihen kun lisätään maku mokka, olen niin myyty.
    No pari viikkoa vielä, sitten mä repäisen, ai niin ja täytyy varmaan tilata tuo tylla.
    Ihanaa kun oot takaisin <3

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.1.2019 16:18

      Oi eli lisää mokka-faneja jee <3

      Ihana katsella sun kevennettyjä ohjeita, mutta ihana nähdä mitä parin viikon päästä tapahtuu 🙂 Kiitos Sari <3

      Vastaa
  3. Heli/Beachhousekitchen sanoo

    20.1.2019 21:24

    On kyllä täydellisen kauniita – ihana tuo suklaalisä! Marenki vaan on niin koukuttavaa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.1.2019 07:28

      Marenki on todella koukuttavaa <3 Ja suklaan kanssa oli kyllä taivaallista 🙂 Kiitos Heli!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios