• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanan Rapea Granola (G)

Brunssi· Gluteeniton· Puurot· Vegaaninen

17 tammi

Ihanan Rapea Granola (G)

Tammikuun täydellinen aamupala on koostunut kreikkalaisesta jogurtista, pakastetuista itse kerätyistä marjoista ja tästä fantastisen rapeasta ja herkullisesta granolasta ♥

Ihanan rapea granola (G) on lupauksien mukaan gluteeniton, kun valitset gluteenittomat kaurahiutaleet sen pohjaksi. Kauran lisäksi laitoin sekaan runsaasti rouhittuja pähkinöitä, ripauksen kanelia, vaniljaa ja suolaa. Rapeuden salaisuus on hunajan ja öljyn yhdistelmä, joka tekee myslistä paahteisen, sopivasti maukkaan ja ahh niin rouskuvan. Jos haluat granolastasi täysin vegaanisen voit korvata hunajan esimerkiksi vaahterasiirapilla. Se toimii ihan yhtä hyvin.

Jos minulla olisi ollut vielä itse kuivatettuja mansikoita säilössä (katso ohje tästä) olisin ehdottomasti käyttänyt niitä. Nyt tyydyin kaupan antimiin ja valitsin seuraksi myös kuivattua banaania. Kuivatut marjat ja hedelmät voit valita oman makusi mukaan tai jättää välistä. Granola on ilman niitäkin loistavaa. Mausteitakin voit käyttää juuri niin paljon kuin itse tykkäät. Tässä ohjeessa voi ja saa soveltaa!

Täällä alkaa tuo purkki näyttää uhkaavasti siltä, että joudun paahtamaan uuden erän. Kaupan myslejä ja granolaa en taida vähään aikaan hankkia, tai niin pitkään aikaan kun jaksan itse granolat paahdella. Tässä teille ihanan helppo viikonloppu-ohje! Yllätä lähimmäiset kotona ja tarjoile tätä herkkua jo huomenna!


Ihanan Rapea Granola (G)

Ohje

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 3 dl pähkinöitä rouhittuna
  • 1 tl (ceylonin)kanelia
  • 1 tl rouhittua vaniljaa (vaniljamyllystä – voit käyttää myös vaniljatangon siemeniä)
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 0,5 dl öljyä (kookos, kaura tms.)

VEGAANINEN: Käytä makeuttajana siirappia.

Lisäksi

  • 1-2 dl kuivattuja marjoja tai/ja hedelmiä

Vinkki! Katso täältä itse kuivatettujen mansikoiden ohje. 

  1. Mittaa kaurahiutaleet ja rouhitut pähkinät kulhoon.
  2. Lisää kaikki mausteet ja sekoita.
  3. Mittaa öljy ja hunaja pieneen kattilaan ja lämmitä kunnes ainekset ovat sekaisin.
  4. Lisää öljyseos kaura-pähkinäseokseen ja sekoita tasaiseksi.
  5. Levitä granola leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6. Paista granolaa uunin keskitasolla 150 asteessa noin 20 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä ja lisää kuivatut marjat/hedelmät sekaan ja nauti jogurtin kanssa.

Ihanan Rapea Granola (G)

Halutessasi voit korvata osan pähkinöistä myös erilaisilla siemenillä. Meillä vältetään tällä hetkellä siemeniä, joten päätin tehdä tästä pähkinäversion.

Ihanan Rapea Granola (G)

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Katso lisää brunssiherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

12 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Veligandu Island Resort & Spa – Malediivit osa 2
Seuraava artikkeli: Runebergin Kahvikakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. B sanoo

    5.1.2021 18:13

    Tulipa ihanaa granolaa! Laitoin 2 dl pähkinöitä ja hedelmiksi rusinoita ja kuivattuja omenoita. Iltapalan kruunu on mustikoiden ja jugurtin päällä itse tehty granola 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      5.1.2021 20:10

      Ihana kuulla! Meillä tehdään granolaa säännöllisesti <3

      Vastaa
  2. N sanoo

    30.4.2021 09:23

    Onko joku syy miksi hunaja ja öljy lämmitetään ensin kattilassa? Joskus oon tainnu tehdä ohjeella missä hunaja vaan laitetaan päälle?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      30.4.2021 14:09

      Itse teen näin, että saan tasaisen nesteen hunajasta ja öljystä, joka tarttuu myös tasaisesti muihin aineksiin.

      Vastaa
    • Marja sanoo

      22.1.2022 10:51

      Oispa ihana tehdä, vaan mitä siemenien ja pähkinöiden tilalle koska vakava allergia?

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        22.1.2022 14:11

        Rusinoita, kookos-lastuja, kuivattuja papuja (löytyy nykyään) muita leseitä ja muroja jne. 🙂

        Vastaa
  3. Jussi sanoo

    15.9.2021 14:38

    Granolan laitoin juuri uuniin. Tein granolaa isomman erän tällä kertaa, kun tuntuu olevan kokoajan lasipurkki tyhjä : ) 16 dl kaurahiutaleita ja 6 dl kokonaisia kuorittuja manteleita, mausteina kardemumma, vanilja ja Ceylonin kaneli. Kokeilen tällä kertaa kookossokeria hunajan korjaavana, ei välttämättä tule niin makeaa mutta toivon mukaan hyvää kuitenkin. Valmiin granolan päällä olen käyttänyt tuoreita tai pakastettuja marjoja.
    Oletko Anni valmiin granolan säilyttänyt jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
    Mukavaa syyspäivän jatkoa kaikille!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      15.9.2021 14:42

      Minulla granola on aina suljetussa lasipurkissa huoneen lämmössä ja hyvin säilyy 🙂 Ihania syyspäiviä sinne myös.

      Vastaa
  4. Taru sanoo

    6.12.2022 15:52

    Moikka,
    kuinka paljon tätä tulee tällä ohjeella desilitroissa tai minkä vetoinen purkki sinulla tulee täyteen? Ajattelin joululahjaksi tehdä niin olisi kiva tietää kuinka paljon 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.12.2022 06:25

      Moikka, noin 6-7 dl valmista granolaa tulee tällä ohjeella.

      Vastaa
  5. Sanna sanoo

    13.12.2022 15:57

    Hei! Ihana resepti. Miten hyvin tämä säilyy jos tekee joululahjaksi, että miten aikaisin sen kehtaisi tehdä? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.12.2022 08:57

      Heippa,

      granola säilyy ilmatiiviissä rasiassa useita viikkoja 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios