• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Herkullinen Gluteeniton Pataleipä

Gluteeniton· Leivät· Pataleipä

22 elo

Herkullinen Gluteeniton Pataleipä

Herkullinen Gluteeniton Pataleipä valmistuu yhtä vaivattomasti kuin perinteinen rapeakuorinen pataleipä. Ja uskokaa tai älkää gluteenittomaankin leipään tulee rapea pinta ja leipä on lisäksi aromikasta ja herkullista!

Itselläni on jo pitkään ollut listalla leipoa pataleipää gluteenittomasti, mutta vasta nyt sain aikaiseksi (koska saimme yövieraaksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavan ystävän). Koska meillä syödään kotona vehnää, en ole nähnyt tarpeelliseksi leipoa suosikkileipääni gluteenittomana. Suoraan sanottuna olen myös hiukan pelännyt leivän onnistumista ja lopullista koostumusta sekä makua. Näitä ennakkoluuloja tulee nyt rikottua yhä enemmän ja enemmän testailtaessa uusia juttuja. Edelleenkin se perinteinen on paras, mutta leivon ehdottomasti vielä uudestaankin tätä gluteenitonta versiota.

Gluteenittoman pataleivän voi leipoa monilla eri jauhoilla. Käytin itse Sunnuntain gluteenittomia jauhoja, riisijauhoja ja pellavansiemeniä, koska niitä löytyi heti kaapista. Taikinasta tuli hyvin vaaleaa, mutta se sai kyllä väriä pintaan uunissa. Veera (The Queen of Delicious) on leiponut herkullisen gluteenittoman pataleivän tattarijauhoista, riisijauhoista ja kaurahiutaleista. Tutustu Veeran reseptiin täällä. Veeran blogista löydät muuten paljon muitakin gluteenittomia herkkuja ja sokerittomia leivonnaisia! Huh niissä minulla olisikin opeteltavaa!

Noniin nyt taikinat tekeytymään. Tällä reseptillä sinäkin onnistut varmasti!


Herkullinen Gluteeniton Pataleipä

Ohje:

  • 3 dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntai)
  • 3 dl karkeita riisijauhoja
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • hyppysellinen (vajaa 1 tl) kuivahiivaa
  • 0.5 tl psyllium
  • 0.5 tl ksantaami
  • 1-2 tl merisuolaa
  • 3.5 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  1. Sekoita jauhot, siemenet, suola, psyllium, ksantaami ja kuivahiiva isossa kulhossa keskenään.
  2. Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi ja lisää se jauhoseokseen. Älä vaivaa taikinaa – sekoita vaan esimerkiksi spatulalla nopeasti. Peitä kulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-24 tunniksi (mitä pidempään kohotat taikinaa, sitä maukkaampaa leipää tulee).
  3. Ennen paistoa kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Älä vaivaa edelleenkään taikinaa, mutta kääntele se palloksi. Peitä taikinapallo liinalla ja anna kohota vielä 30 minuuttia.
  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita 2-3 litran pata kylmään uuniin.
  5. Ota kuuma pata uunista ja voitele sen pohja ja reunat öljyllä. Nosta nyt taikina kuumaan pataan, tee viillot leivän pintaan ja ripottele halutessasi siemeniä ja jauhoa leivän päälle. Laita kansi päälle ja paista leipää 30 minuttia uunissa keskitasolla.
  6. Ota kansi pois 30 minuutin jälkeen ja paista leipää ilman kantta vielä 15 minuuttia.
  7. Ota pata uunista ja kumoa leipä hetken kuluttua jäähdytysritilälle jäähtymään.

Huom! Jäähdytysritilä on rapeuden kannalta hyödyllinen väline. Ritilällä leipä jäähtyy tasaisesti myös alapuolelta. Jäähdytin kerran leipää padassa, leipä hikoili ja siksi rapeus leivästä katosi. Vältä siis jäähdyttämästä padassa äläkä peitä lämmintä leipää liinalla. Jos et omista pataa, niin voit paistaa leivän myös kannellisessa kattilassa!

Vinkki! Vaihda jauhot mieleisiisi gluteenittomiin jauhoihin kuten: tattarijauhot, kaurahiutaleet etc.! 

Herkullinen Gluteeniton Pataleipä

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso kaikki Pataleipä-reseptini TÄÄLTÄ.

6 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Silkinpehmeä Suklaakreemi (täyte ja kuorrutus)
Seuraava artikkeli: Maalaisromantiikkaa – Töyrylän Kartano »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Miia sanoo

    2.12.2018 18:46

    Hei!
    Sekoitin juuri ainekset ja jätin taikinan kohoamaan. Tein ohjeen mukaan, enkä lisännyt öljyä taikinaan, mutta alkoi epäilyttämään eli onhan ohjeen öljy vain padan voitelua varten?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.12.2018 08:04

      Hei Miia, öljy ei ole pakollinen. Osa ei käytä sitä – itse tykkään kun se tekee pohjasta rapean ja aromikkaan. Miten leipäsi onnistui?

      Vastaa
      • Miis sanoo

        3.12.2018 19:09

        Eli olisiko öljy pitänyt laittaa taikinaan?
        En laittanut ja kohta leipä pääsee uuniin, kerron sitten millainen tuli 🙂

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          3.12.2018 19:36

          Ei vaan vuoan pohjalle ja reunoille. Se imeytyy siitä taikinan-kuoreen sekä pohjaan 🙂 Teit ihan oikein. Toivottavasti leivästäsi tulee maukasta!

          Vastaa
          • Miia sanoo

            8.12.2018 12:23

            Ok, sitten tein ihan oikein. Leivästä tuli todella tiivis ja kova. Tein 1,5 kertaisena ja vettä lisäsin enemmän mitä ohjeessa. Leipä on kyllä maukas, mutta rakenne ei onnistunut. Seuraavalla kerralla vaihdan karkeat riisijauhot johonkin muihin jauhoihin 🙂

  2. Anni Paakkunainen sanoo

    9.12.2018 08:42

    Tosiaan voi olla eroja siinä mitä jauhoja käyttää 🙂 Kokeilemalla tulee itselleen mieleisin lopputulos. Valitettavasti gluteenittomien leivonnaisten leipominen ei ole vielä niin yksinkertaista kuin tavallisten 🙂

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Parit laskiaispullat vielä hiihtoloman lopuksi 💕

Seuraaville viikoille pitäisi kehittää nyt mukavaa puuhaa kotona. Olisi kiva inspiroida ja aktivoida teitä myös tai tehdä jotain yhdessä! Millainen live kiinnostaisi? Mitä haluaisitte tehdä? Ja kiinnostaako ylipäätänsä leivontalivet vielä? 😘
Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä Terttu tummuneita banaaneita keittiön pöydällä? 🍌

Sormiruokailtava sokeriton banaanileipä (6 kk+) on täynnä vatsaa täyttäviä ainesosia: pähkinää, kauraa ja banaania! 👶🏼

Tämä ei ole pelkästään vauvojen ohje, vaan sopii myös aikuisille. Aloin heti maiskutella ajatusta vähän terveellisemmästä banaanileivästä, jonka päälle voisi lusikoida itse keitettyä kinuskia. Tai jos haluaa pitää koko nautinnon sokerittomana, niin kokeile soseuttaa taateleita pienen kauramaitotilkan kanssa, niin sinulla on ihanaa sokeritonta taatelikinuskia 💛

Ohje (myös pähkinätön) nyt blogissa ja linkki löytyy biosta sekä stoorien puolelta☝🏻 #anninuunissa
ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻 Tänä vuo ARVONTA & kirjasuositus 🍰👇🏻

Tänä vuonna mua on inspiroinut suuresti lahjakkaan Outin @samastapadasta -kirja. Rehellisesti, en ole koskaan ahminut mitään muuta keittokirjaa yhtä ahkerasti. "Samasta padasta" -ajatus on nerokas. Koko perhe eli myös vauvat syövät samaa ruokaa eli samasta padasta 🥑

Jokainen pieni tulevaisuuden kulinaristi on ansainnut itse tehtyä maistuvaa ruokaa. Kirja herkullisten reseptien ja tarinoiden avulla olen oppinut kokkaamaan vauvalle rohkeasti ja kehittämään myös itse reseptiikkaa. Tekin olette innostuneet uusista taidoistani. Tätä vauvan 6kk kakkua on nimittäin tarjoiltu jo monissa juhlissa (ohje löytyy blogista) 🎂

Saan arpoa teille @samastapadasta -kirjan uusimman painoksen 💕 Alla ohjeet arvontaan (Instagram ei ole osallisena arvonnassa):

1. Paina ❤️ ja kommentoi minkä ikäinen herkuttelija siellä kaipaa uusia makuja 👶🏼
2. Seuraa @anninuunissa & @samastapadasta 🍜
3. Osallistu su 28.2. mennessä. Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti 📚

Onnea arvontaan! Psst.. @samastapadasta tilillä pian myös herkullisen leivontakirjan arvonta! ☀️

📷 @visuelli.erja
Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden Matkamuistoja Miamista 🌴 Meidän viime vuoden hiihtoloma (ja teidän toivepostaus) nyt blogin puolella 🧇

”Tasan vuosi sitten pakkasimme matkalaukkuja se ihana odottava kihelmöinti vatsan pohjassa. Olimme miettineet pitkään alkukevään matkakohdetta. Meidän viimeinen pidempi matka kahdestaan. Sitä emme tienneet, että matka todellakin jäi koko vuoden viimeiseksi.” #anninmatkat ☀️

Ihanaa hiihtolomaa kaikille! ⛷
Kukat 💕🌸 Kiinnostaisiko teitä postaus, mis Kukat 💕🌸

Kiinnostaisiko teitä postaus, missä olisi kuvia näistä upeista kimpuista kootusti? 🤔

@homeingardenkauniainen
Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen Moi 👶🏼 Ajattelin esittäytyä kun vilahtelen täällä melko usein ja varsinkin ruokahetkeni saattavat tulla teille tutuiksi 🍼

Minulla on monta lempinimeä. Teille olen tästä lähtien Onni 💙 

Toinen sukkani on usein kateissa, koska sukkien repiminen ja maistelu on mielipuuhaani 🧦

Tykkään herkutella ja tällä hetkellä suosikkejani ovat 🥦🍌🫐 ja lohi.

Olen iloinen ja utelias. Itken harvoin ja nauran usein 😃 

Olen aamuvirkku, enkä ole elämäni aikana nukkunut klo 6.00 pidempään. Onneksi äitikin on aamuvirkku 🥱

Rakastan muumeja, etenkin Muumi-yöriepuani ja Muumi-kauranaksuja 🤍

En malta olla paikoillani, parasta onkin kierrellä ympäri taloa tutkia uusia paikkoja 👀

Viihdyn myös keittiössä. Siellä istun sitterissä ja kuuntelen tarkkaan mitä äiti selostaa 🥣

Minulla on jo kaksi harrastusta: muskari ja uinti 🎵💦

Täytän tänään 7 kuukautta 🥳

Hauska tutustua 👋🏻
3 x Hyvää & 3 x Huonoa 🤍 tänään on muska 3 x Hyvää &  3 x Huonoa

🤍 tänään on muskaripäivä
🤍 viikonloppu jee
🤍 laskiaispullat

🖤 tiskikone hajosi
🖤 polvessa kipeä mustelma (liukastuin eilen)
🖤 ahdistava hammaslääkärikokemus

Mitäs teillä? Ihanaa viikonloppua! 😘
Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin Mikä on sun suosikki blinitäytteistä? Listasin blogiin mun omat suosikkitäytteet. Ja jaoin teille ihanan skagenröran ohjeen 🥞👌🏻 joka toimii myös täydellisesti legendaarisessa toast skagenissa (ja saaristolaisleivän päällä ja ruisnappien sisällä..) 😋 Linkki profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syöd Hello Monday ☀️ Ihanaa viikkoa! Huomenna syödään lisää laskiaispullia 👌🏻

Viikkokimppu parin viikon takaa @homeingardenkauniainen Kuulun Home In Gardenin kukkarinkiin. Kukkarinkiläiset saavat joka torstai uuden kimpun toimitettuna kotiovelle. Kuukausibudjetin (minimi 60€) voi itse säätää ja toiveita kimpuista otetaan tottakai vastaan kukkakaupalla 🌸 Tämä on tuonut niin paljon iloa meidän viikkoihin!
Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskia Ihanan herkullista ystävänpäivää sekä laskiaissunnuntaita! 💕

Psst nämä pienet vadelmalaskiaispullat ja kaikki muut  laskiaispullareseptini löytyvät profiilin linkistä ☝🏻
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios