• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Pyöreä Kinkkuvoileipäkakku

Voileipäkakut

13 tammi

Pyöreä Kinkkuvoileipäkakku

Viime viikonlopun kihlajaisissa suolaisena kakkuna syötiin myös kinkkuvoileipäkakkua makean Suklaakakun lisäksi. Päätimme kuorruttaa kakun legendaarisesti sulatejuustolla. Sulatejuuston maku sopii hyvin palvikinkkuun, jota oli täytteessä. Tosin sitä on hiukan hankalampi levittää kakun päälle kuin tuorejuustoa ja se myös valuu hiukan kakun reunoilta. Kakku kelpasi vieraille, jotka veivät sitä myös kotiinkin. Tehdään tätä varmasti uudestaankin, vaikka se kalakakku on meillä se lemppari kaikista voikkareista. Oletko muuten testannut kanavoileipäkakkua koskaan? Löydät minun Caesar Voileipäkakun ohjeen tästä.


Pyöreä Kinkkuvoileipäkakku

Noin 10-15 hlö

Pohja

  • noin 25 palaa pieniä täysjyväpaahtiksia (2 pakettia Fazerin pieniä paahtoleipiä)

Täyte

  • 180g palvikinkkua
  • 100g emmental raastetta
  • puolikas punainen paprika
  • puolikas pieni punasipuli
  • 2 pientä maustekurkkua
  • 200g  kermaviili200g valkosipulituorejuusto
  • mustapippuria
  • suolaa oman maun mukaan (ei välttämätön)

Kostuke

  • 0,5 dl maitoa
  1. Valmista täyte hienontamalla kinkku, paprika ja sipuli.
  2. Hienonna myös maustekurkku, poistamalla ensin siemenkota.
  3. Mittaa kermaviili ja tuorejuusto isoon kulhoon.
  4. Lisää kaikki hienonnetut ainekset ja juustoraaste.
  5. Sekoita kunnolla ja mausta mustapippurilla sekä suolalla oman maun mukaan.
  6. Pingota leivinpaperi 24 cm irtopohjavuokaan.
  7. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois.
  8. Aloita paahtoleipien asettelu vuokaan (3 keskelle ja 1 ylös ja 1 alas ja leikkaa reunoille kolmion muotoiset palat leivästä.)
  9. Kostuta leipäkerros maidolla kevyesti pullasutia apuna käyttäen.
  10. Lisää puolet täytteestä ensimmäisen leipäkerroksen päälle.
  11. Jatka leipien asettelua täytteen päälle ja jatka kokoamista samaan malliin kuin edellä.
  12. Leipäkerroksia tulee yhteensä kolme ja täytettä kahteen kerrokseen.
  13. Vedä kelmu kakun sekä vuoan ympärille ja laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli.

Päälle

  • 400 g sulatejuustoa
  • 0,5 dl kermaa
  • ripaus pippuria
  • kirsikkatomaatteja
  • ilmakuivattua kinkkua
  • persiljaa
  • juustoraastetta
  1. Vatkaa sulatejuusto kerman kanssa notkeaksi, mausta pippurilla.
  2. Levitä kuorrute palettiveitsellä kakun päälle ja reunoille. Pinta saa jäädä roisoiseksi.
  3. Koristele kakku ilmakuivatulla kinkulla, tomaatilla, persiljalla ja juustoraasteella.

 Vinkki! Sulatejuusto on melko sitkeää, joten palettiveitsi on hyvä apu levityksessä. Sulatejuusto myös valuu hieman kakun päältä, kuten kuvista voi huomata. Sitä ei kannata pelästyä. Maku on huumaava. 

Pyöreä Kinkkuvoileipäkakku

Pyöreä Kinkkuvoileipäkakku
Lisäksi tarjoilimme suolaisena herkkuna legendaarista katkarapuhyydykettä suolakeksien kanssa. Tämä on kyllä kaunis ja unohdettu retroherkku. Valmistuskin on niin nopea, että suosittelen ehdottomasti. Katkaravut voi vaihtaa myös loheen tai tonnikalaan. Reseptin jaan pyydettäessä halukkaille.

Lisää voileipäkakkuja löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

17 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Kolmen Suklaan Suklaakakku
Seuraava artikkeli: Helppo ja Herkullinen Sunnuntai Brunssi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anonyymi sanoo

    13.1.2016 14:45

    Miten niin unohdettu, kylmäsavulohikatkarapuhyydyke on meillä joulupöydän herkku ja löytyypä sitä juhannuksena uusien perunoiden kaverina mm.Mutta ehkä nuoremmille tämä herkku on tuntematon.Katkaravuista pelkästään on varmaan myös herkullista.
    Ihana blogi sinulla

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.1.2016 17:10

      Kiitos kommentista! Mikä onni teidän perheessä, että hyydykeherkkua syödään säännöllisesti! Taidampa kysyä äidiltäni, josko sen voisi lisätä meidän joulupöytään 🙂 Tosiaan uskon, että tämä herkku on nimenomaan "unohtunut" nuoremmalta kansalta. Itse en muista, koska olisin sitä viimeksi missään nähnyt ja maistanut ennen sukulaisen 60-vuotisjuhlia, joissa tarjoilu oli hyvin perinteistä 🙂 Ihana vinkki syödä uusien pottujen kanssa ja kiitos kehuista! Tervetuloa uudelleenkin katselemaan reseptejä 🙂

      Vastaa
  2. Jack Bauer sanoo

    14.1.2016 11:24

    En ole mikään maailman suurin voileipäkakkujen ystävä, mutta tämä näyttää kyllä älyttömän hyvältä. 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      14.1.2016 12:46

      Voi ei! Miten et voi rakastaa voilepäkakkuja! 😉 Tämä muuten oli alyttömän hyvää. Testaa niin rakastut sinäkin voikkareihin 🙂

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    17.1.2016 07:51

    Hyydykkeen ohje kyllä kiinnostaisi 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.1.2016 08:29

      Tässä sinulle resepti:

      Katkarapuhyydyke:

      1 pussi pieniä katkarapuja (pakaste)
      6 kpl liivatetta
      1 prk kermaviiliä
      0,5 dl vettä + sitruunanmehua
      1 tl sitruunanmehua
      1 dl majoneesia
      tilliä, suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan.

      Sulata ja valuta katkaravut. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, sitruuna ja mausteet. Sulata liivatteeet veteen, jossa on sitruunanmehua. Kaada seos ohuena nauhana kermaviiliseokseen. Sekoita ja lisää katkaravut. Kaada seos kehyesti voidentuun vuokaan. Anna hyytyä mielellään yön yli jääkaaapissa. Kumoa tarjolle 🙂

      Vastaa
  4. Anna sanoo

    26.4.2019 22:15

    Kuinka monelle tästä riittää? Tarkoitus olisi nyt kokeilla ensimmäistä kertaa voileipäkakun tekoa, toivittavasti onnistuu.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.4.2019 07:23

      Hei Anna,

      Tämä kakku on noin 10-15 hengelle. Varaudun itse suolasilla aina runsaammin, koska niitä menee paljon. Varsinkin voileipäkakkuja 🙂 Ihanaa kevättä!

      Vastaa
  5. Johanna sanoo

    20.9.2019 01:12

    Hei, haluaisin tehdä tämän kinkkuvoileipäkakun saman kokoiseen vuokaan kun porovoileipäkakku, niin tuleeko täytettä vähemmän? Ja mitä leipiä kannattaa siihen käyttää? 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2019 09:13

      Hei Johanna, en muuttaisi reseptiä – että maku pysyy yhtä hyvänä. Pienempään vuokaan tehtynä kakusta tulee hiukan korkeampi, mutta näyttävämpi 🙂 Jos täytettä jää yli voi sen syödä myöhemmin leivän päällä 🙂 Käytän lähes aina Fazerin täysjyvä paahtoleipiä voileipäkakuissa.

      Vastaa
  6. Vesikielellä sanoo

    4.10.2019 07:33

    Hei!
    Jäin miettimään tuota sulatejuustoa. Laitetaanko ohjeen mukaan levittyvää, notkeaa juustoa vai sellaista köntsää? 😅 Ohjeessa on 2 purkkia. Minkä kokoisia purkkeja tarvitsee? Levittyvää oli meidän kaupassa 100g-400g paketeissa. Kiitos jo etukäteen vastauksesta ☺️

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.10.2019 09:12

      Moikka, notkeaa sulatejuustoa olen tähän käyttänyt ja kuten ohjeessa sanotaan vielä notkistanut sitä lisää ennen levitystä. Olen käyttänyt 200 g rasioita – pahus miten epäselvästi ilmaistu tuonne ohjeeseen se. Teen muutoksen 🙂

      Vastaa
  7. Ellu sanoo

    17.7.2020 09:24

    Moi!
    Upea kakku! 🙂 Millä korvaisit paprikan tässä ohjeessa?
    Kiitos pikaisesta vastauksesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.7.2020 07:53

      Moi, kiitos. Jos on allergioita voi paprikan jättää kokonaan pois tai korvata melkein millä tahansa muulla kasviksella mistä itse pidät 🙂

      Vastaa
      • Ellis sanoo

        10.6.2021 23:36

        Antaisitko muutaman tarkemman esimerkin, millä paprikan voisi korvata. Kiitos! 😊

        Vastaa
  8. Anne sanoo

    31.8.2020 07:53

    Laitoin vahingossa sulatejuuston tilalle maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa. Tuli älyttömän hyvää, kiiltävä kakku eikä päällys valunut yhtään. Kiitos ohjeesta, eka voileipäkakku nyt testattu tytön rippijuhlia varten.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2020 10:47

      Onnistuu todella hyvin silläkin siis 🙂 Kiitos kommentista!

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios