Lasten dipattavat laskiaispullat (sokeriton)
Kaupallinen yhteistyö Green Planet Astronauts
Me leivottiin Onnin kanssa ihania dipattavia pikkupullia laskiaissunnuntaiksi. Parasta on kun jokaisella haukulla saa suuhun yhtä paljon täytteitä. Vai mitä? Näitä on pienten helppo herkutella, mutta voin luvata, että maistuu myös aikuisille. Liiankin hyvin.
Tämä ohje on suunniteltu taaperoille ja pienemmillekin herkuttelijoille. Siksi ohje on maidoton ja munaton. En ole käyttänyt ohjeessa lisättyä valkoista sokeria. Makeus tulee kookossokerista ja mangossmoothiesta. Kuvissa pullien päällä tomusokeria stailaussyistä.
Green Planet Astronauts smoothiet maustavat kauravispistä tehdyt herkulliset dipit. Me innostuttiin kovasti tästä ohjeesta. Ehkä tekin!
Katso video pullien leipomisesta täältä.
Lasten dipattavat laskiaispullat (sokeriton)
- 2,5 dl kauramaitoa
- 1 rkl kookossokeri
- 1 rkl Green Planet Astronauts Mango Smoothie tai muu mangosose
- 1 tl kardemummaa
- (ripaus suolaa)
- 1 pussi kuivahiivaa (noin 11 g)
- noin 6 dl erikoisvehnäjauhoja
- 50 g margariinia (maidoton)
- 1-2 rkl kauramaitoa (voiteluun)
Kermadipit
- 2.5 dl kauravispiä
- 3 rkl Green Planet Astronauts Kauramoothie tai muu hedelmäsose (valitse suosikkimakusi)
- 2 rkl Green Planet Astronauts Bites
- Lämmitä kauramaito 42-asteiseksi ja lisää sekaan kookossokeria, smoothie, suola ja kardemumma. Sekoita keskenään kuivahiiva sekä 1 dl jauhoja. Lisää hiiva-jauhoseos vispaten kauramaitoon.
- Lisää loput jauhot vähän kerrallaan hiljalleen taikinaa alustaen ja lopuksi vaivaten.
- Lisää pehmeä rasva vaivauksen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa niin kauan, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Vaivaa ainakin 5 min, jolloin saat hyvän sitkon ja meheviä pullia.
- Nosta kulho mikroon, uuniin tai muualle lämpimään ja vedottomaan paikkaan. Jätä taikina kohoamaan liinan alle noin 45 minuutiksi.
- Kaada taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa pötköksi. Leivo taikina kahdeksi tangoksi ja jaa pieniin palasiin. Pyörittele paloista pullia ja jätä ne kohoamaan liinan alle lämpimään vielä 15-30 minuutiksi.
- Voitele pullat kauramaidolla halutessasi ja paista pullia 200 asteessa noin 8 minuuttia.
- Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja mausta smoothieilla. Ripottele päälle bites murua.
Vinkki! Voit leipoa tällä ohjeella myös tavalliseen maitoon, korvata sokerin tavallisella sokerilla ja voidella pullat kananmunalla.
Herkullista laskiaista!
/Anni
Kaikki vauvojen ja taaperoiden ohjeet löydät täältä.
Myös näillä sopii
Herkutella
Suklaiset Dracula – Donitsit
Kesäinen Helppo Suklaakakku
Pyöreä Rapuvoileipäkakku rapujuhlien korvaajana
Synttärihuumaa: No bake Kinuski-Punaherukkakakku