• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Piparminttu-Suklaakakku Pikkujouluihin

Joulu· Kreemikakut· Suklaakakut

22 marras

Oi mikä ihanuus meidän pikkujoulupöydässä komeili viikonloppuna! Päätin tehdä oikein kunnon suklaakakun tähtitorttujen ja Oreo-Tryffeleiden kaveriksi herkkupöytäämme – oli meillä juustojakin. Ja siitä syystä alkuun syötiin kevyemmin salaattia ja suolaisia piirakoita! Kyllä jälkiruoalle pitää olla aina tarpeeksi tilaa, vai mitä?

Tämä kakku sai kakkupohjaksi suklaakakkupohjan, jota olen ruvennut käyttämään aktiivisesti kaikkien suklaakakkujeni pohjana. Pohjasta tulee mehevä, ei liian makea, mikä antaa mahdollisuuden makeuttaa täytteitä enemmän. Parasta kakkupohjassa on sen helppous – ei vatkaamista tai muuta haastavaa ja aikaa vievää. Ainekset vain sekaisin kulhossa ja uuniin.

Kakun täytteeksi tein liivatteettooman piparminttutäytteen. Oi että miten nuo ranskanpastillit, joita käytin täytteessä poksuivat ihasti suussa kakkua maistellessa. Kuorrutin kakun maitosuklaaganachella, jonka maustoin aidolla aromilla: piparminttuöljyllä. Viimeisen silauksen jouluiseen kakkuun tekivät kauniit joulunsävyiset kuusikoriterakeet, jotka pääsivät kakun päälle. Tässä Piparminttu-Suklaakakussa kaikki loksahti kohdalleen. Kakku maitui vielä paremmalta seuraavana päivänä, joten kakun voi tehdä muutaman päivän etukäteen ennen herkuttelua.


Piparminttu-Suklaakakku Pikkujouluihin

Suklaakakkupohja:

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 3 dl luonnonjogurttia
  • 4 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0.5 tl suolaa
  1. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, sekoita ja jätä sivuun.
  2. Mittaa voi kattilaan ja sulata. Pilko suklaa joukkoon ja sulata sekaan. Jäähdytä.
  3. Sekoita kevyesti voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, jogurtti ja munat, niin että kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet.
  4. Lisää kuivat aineet taikinaan käännellen. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  5. Kaada taikina 18 cm vuokaan ja paista kakkua uunin keskitasossa 175 asteessa reilun tunnin verran.
  6. Kokeile kypsyys puutikulla – uuneissa on eroa!
  7. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä ritilälle jäähtymään.
  8. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja muotoile päällimmäinen osa tasaiseksi.
Vanilja-Piparminttutäyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 200g tuorejuustoa
  • 150 g piparminttukarkkeja rouheena (ranskanpastilleja, karkkikeppejä tms.)
  • 2-3 rkl tomusokeria
  1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta tomusokerilla.
  2. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista hetken aikaa.
  3. Hienonna piparminttukarkit muruksi – lisää kermaseokseen.
  4. Vatkaa niin kauan, kunnes seos on paksua.
Kakun kokoaminen:
  1. Kokoa kakku vuokaan jossa paistoit sen.
  2. Kostuta kerrokset vaniljamaidolla (0.75 dl maitoa ja 1 tl vaniljasokeria).
  3. Jaa mousse kahteen kerrokseen kakun väliin kostutuksen jälkeen.
  4. Peittele kakun pinta ja laita kakku hyytymään jääkaappiin yön yli.
Suklaaganachekuorrute:
  • 2dl kermaa
  • 200g maitosuklaata
  • piparminttu aromia
  1. Pilko suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.
  2. Kaada puolet kuumasta kermasta suklaan päälle ja odota noin minuutti ennen sekoittamista.
  3. Kaada toinen puolisko kermasta pienissä erissä suklaan joukkoon, välillä hämmentäen.
  4. Mausta ganache piparminttu aromilla ja siirrää jääkaappiin jäähtymään.
  5. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun päälle palettiveitsellä.
  6. Pursota jäljelle jäänyt ganache kakun reunoille – laitoin itse joka toisen pursotuksen väliin pinenn marengin.
Koristeet:
  • Kuusi koristerakeita
  1. Ripottele koristerakeita kakun päälle sekä reunoille.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Katso lisää Joulu-reseptejä täältä.

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Kolmen aineen Oreo-Tryffelit
Seuraava artikkeli: Päärynän makuiset Kuusimarengit »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios