• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Päärynän makuiset Kuusimarengit

Joulu· Marengit

25 marras
Päärynän makuiset Kuusimarengit

Pitkään, todella pitkään minua on houkutellut kokeilla Meringue Girlsien marenkiohjetta. Täytyy sanoa, että nyt kun vihdoin kokeilin ohjetta – en enää palaa vanhaan ohjeeseeni. Tässä ohjeessa et edes tarvitse etikkaa! Päärynän makuisista kuusimarengeistani tuli ihanan sitkeitä sisältä ja rapeita pinnalta. Täydellisiä marenkeja sanoisin! Eikä paistaminenkaan vienyt koko iltaa. Marengit paistuvat jopa 40 minuutissa ja massa on ihanan jämäkkää. Uskon, että uunissa paahdettu sokeri tuo myös oman pikantin maun marenkeihin.

Pursotin kuusimarengit joulukuusien muotoon tähtityllalla ja koristelin kultaisilla tähtikoristerakeilla ja nonparelleilla. Nämä kuuset maistuvat päärynältä – maustoin ne nimittäin ihanalla päärynä aromilla, joka säilyttää makunsa myös paistosta huolimatta. Kuusimarengit ovat söpöjä ja herkullisia, joten ei ihme, että ne myytiin loppuun Joulun Pop Up kojussani. Tässä teille paras marenkiohje mitä ainakaan itse olen tähän asti kokeillut.


Päärynän makuiset Kuusimarengit

Ohje: (noin 60 kpl)

  • 300 g siro hienoa sokeria
  • 150 g kananmunan valkuaista

Lisäksi:

  • päärynä aromia (3-6 tippaa maista kuinka vahvoja haluat – myös muut aromit tai ei ollenkaan käy)
  • vihreä pastaväri
  • tähtikoristerakeita
  • nonparelleja
  1. Mittaa sokeri ja valkuaiset valmiiksi ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Aseta leivinpaperi pellille ja kaada mitattu sokeri siihen. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokeri on valmista juuri kun se alkaisi sulamaan reunoilta. Älä sulata sokeria, vaan lämmitä.  
  3. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella.
    Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.
  4. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
  5. Jatka valkuaisten vatkaamsta ja kauho samalla lämmitettyä sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut.
  6. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”.
  7. Värjää marenki pastaväreillä ja mausta aromilla ihan lopuksi.
  8. Kauho massa pursotinpussiin ja pursota kuusia leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
  9. Asettele pienet tähdet kuusien latvaan ja ripottele vielä nonparelleja kuusien koristeiksi.
  10. Paista marenkeja noin 40-60 minuuttia.
  11. Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja.
Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista.Vinkki! Käytössä minulla oli tämä kuusi sakarainen tähtitylla. Pakkaa kuuset sellofaanipussiin ja anna lahjaksi ystävälle. 

Päärynän makuiset Kuusimarengit

Lisää joulureseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

20 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Piparminttu-Suklaakakku Pikkujouluihin
Seuraava artikkeli: Täydellinen Gluteeniton Kakkupohja »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Kira Korajoki sanoo

    26.11.2016 21:09

    Vauuu kuinka suloisia! 🙂 täytyy pistää nää testiin 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.11.2016 07:13

      Kiitos 🙂 Näitä syötiin eilen pikkujouluissa. Ihania olivat maultaan ja ulkonäöltään!

      Vastaa
  2. Kanelitytön kakkuparatiisi sanoo

    27.11.2016 06:39

    Ihanan näköisiä! ♥

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      27.11.2016 07:13

      Kiitos 🙂 marengit ovat kyllä ihania!

      Vastaa
  3. Anonyymi sanoo

    3.12.2016 09:37

    Hei, miten kauan nämä säilyvät – mietin lähinnä milloin näitä voisi alkaa tekemään joululahjaksi. T. "Jauhopeukalo keskellä kämmentä" 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.12.2016 10:33

      Moikka, marengit säilyvät vaikka kuinka pitkään, mutta muuttuvat kuivemmiksi ja murenevaiseksi koostumukseltaan. Tekisin viikkoa ennen itse lahjaksi, mutta jos teet aiemmin niin pysyy kyllä syöntikelvollisena 🙂

      Vastaa
      • Tuulia sanoo

        5.12.2018 10:24

        Moi! Joudun kiireiden takia tekemään marengit yli pari viikkoa aikaisemmin. Syöntikelvollisena ne neuvosi mukaan pysyvät, mutta mikä olisi optimaalisin säilytystapa niille?

        Vastaa
        • Anni Paakkunainen sanoo

          5.12.2018 10:27

          Esimerkiksi leivosrasia tai kannellinen lasipurkki toimivat hyvin ja huoneenlämmössä 🙂

          Vastaa
    • Anonyymi sanoo

      3.12.2016 13:49

      Kiitos vinkistä! 🙂

      Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      3.12.2016 14:47

      Ole hyvä 🙂

      Vastaa
  4. Anonyymi sanoo

    9.12.2016 21:35

    Voi kuinka ihania, näitä täytyy testata!
    Mitä luulet, toimisiko näissä nestemäisempi väriaine (elintarvikeväri) vai mahtaako lässähtää rakenne?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.12.2016 05:55

      Kiitos! Näistä tuli kyllä söpöjä ja myös herkullisia. En laittaisi nestemäistä väriä marenkiin – riski, että massa pilaantuu on olemassa.

      Vastaa
  5. Anonyymi sanoo

    17.12.2016 17:17

    En omista puntaria, niin montako kananmunan valkuaista suunilleen tuohon meni? 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      18.12.2016 07:50

      Suosittelen kyllä vaa'an hankkimista – joissain resepteissä onnistuminen on grammoista kiinni. Valkuaiset ovat eri kokoisia riippuen kananmunan koosta, mutta sanoisin että noin 4 valkuaista 🙂

      Vastaa
  6. Katja sanoo

    22.12.2017 16:43

    Miksihän en saa marengista pursotettavaa, jää löysäksi ?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      22.12.2017 21:47

      Hei,

      Harmi, jotain on käynyt valmistusprosessin aikana. Marengin vatkautumiseen vaikuttaa moni asia:

      – keltuaista ei saa mennä massaan pisaraakaan
      – puhtaat ja rasvattomat kulhot sekä vatkain
      – huoneenlämpöiset valkuaiset

      Nämä asiat pitää ehdottomasti olla kunnossa, jotta tulee kuohkea vaahto. Herkullista joulua!

      Vastaa
  7. Anonyymi sanoo

    24.11.2019 20:18

    Minkä kokoisia näistä tuli suunnilleen? Minkä kokoista tyllaa käytit pursotukseen?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.11.2019 07:31

      Mulla on ollut tässä käytössä ihan perus kuusi sakarainen tähtitylla – Wiltonin 1M luulisin. Nämä on noin peukalon pituisia – aika lailla normaalin marengin kokoisia. Voi syödä yhdellä haukulla 🙂

      Vastaa
  8. Johanna sanoo

    18.12.2021 17:26

    Heippa! Tein näitä marenkeja ja sokerin kanssa tuli ongelmia. Kun sokeri alkaa sulaa reunoilta ja on nestemäistä, heti uunista pois ottaessa se kovettuu täysin. Onko ideana jättää tämä kova sokeri pois, jolloin massassa ei ole enää 300g sokeria ja käyttää vain irtonainen sokeri vai miten? Sokerin ollessa nestemäistä sitä on hankala kaapia leivinpaperilta ja tänä aikana sokeri ehtii jo jähmettyä. Vai miten tämä pitäisi hoitaa? Sokeri kovassa muodossa ei enää sula valkuaisvaahtoon, vaan jää paakkuikseksi ja tukkii tyllan pursottaessa.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.12.2021 06:58

      Sokerin kuuluu lämmitä uunissa, sulanutta kovaa sokeria ei tule laittaa valkuais-seokseen kaikista mainitsemistasi syistä. Pienellä määrällä ei ole väliä. Itse otan sokerin uunista juuri kun näyttää siltä, että reunat alkavat sulamaan, jotta tuota nestettä ei ehdi syntyä.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios