|

Päärynän makuiset Kuusimarengit

Päärynän makuiset Kuusimarengit

Pitkään, todella pitkään minua on houkutellut kokeilla Meringue Girlsien marenkiohjetta. Täytyy sanoa, että nyt kun vihdoin kokeilin ohjetta – en enää palaa vanhaan ohjeeseeni. Tässä ohjeessa et edes tarvitse etikkaa! Päärynän makuisista kuusimarengeistani tuli ihanan sitkeitä sisältä ja rapeita pinnalta. Täydellisiä marenkeja sanoisin! Eikä paistaminenkaan vienyt koko iltaa. Marengit paistuvat jopa 40 minuutissa ja massa on ihanan jämäkkää. Uskon, että uunissa paahdettu sokeri tuo myös oman pikantin maun marenkeihin.

Pursotin kuusimarengit joulukuusien muotoon tähtityllalla ja koristelin kultaisilla tähtikoristerakeilla ja nonparelleilla. Nämä kuuset maistuvat päärynältä – maustoin ne nimittäin ihanalla päärynä aromilla, joka säilyttää makunsa myös paistosta huolimatta. Kuusimarengit ovat söpöjä ja herkullisia, joten ei ihme, että ne myytiin loppuun Joulun Pop Up kojussani. Tässä teille paras marenkiohje mitä ainakaan itse olen tähän asti kokeillut.


Päärynän makuiset Kuusimarengit

Ohje: (noin 60 kpl)

 • 300 g siro hienoa sokeria
 • 150 g kananmunan valkuaista

Lisäksi:

 • päärynä aromia (3-6 tippaa maista kuinka vahvoja haluat – myös muut aromit tai ei ollenkaan käy)
 • vihreä pastaväri
 • tähtikoristerakeita
 • nonparelleja
 1. Mittaa sokeri ja valkuaiset valmiiksi ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
 2. Aseta leivinpaperi pellille ja kaada mitattu sokeri siihen. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokeri on valmista juuri kun se alkaisi sulamaan reunoilta. Älä sulata sokeria, vaan lämmitä.  
 3. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella.
  Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.
 4. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
 5. Jatka valkuaisten vatkaamsta ja kauho samalla lämmitettyä sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut.
 6. Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa ”huippuja”.
 7. Värjää marenki pastaväreillä ja mausta aromilla ihan lopuksi.
 8. Kauho massa pursotinpussiin ja pursota kuusia leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
 9. Asettele pienet tähdet kuusien latvaan ja ripottele vielä nonparelleja kuusien koristeiksi.
 10. Paista marenkeja noin 40-60 minuuttia.
 11. Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja.
Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista.Vinkki! Käytössä minulla oli tämä kuusi sakarainen tähtitylla. Pakkaa kuuset sellofaanipussiin ja anna lahjaksi ystävälle. 

Päärynän makuiset Kuusimarengit

Lisää joulureseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

20 Comments

 1. Anonyymi sanoo:

  Minkä kokoisia näistä tuli suunnilleen? Minkä kokoista tyllaa käytit pursotukseen?

  1. Mulla on ollut tässä käytössä ihan perus kuusi sakarainen tähtitylla – Wiltonin 1M luulisin. Nämä on noin peukalon pituisia – aika lailla normaalin marengin kokoisia. Voi syödä yhdellä haukulla 🙂

 2. Johanna sanoo:

  Heippa! Tein näitä marenkeja ja sokerin kanssa tuli ongelmia. Kun sokeri alkaa sulaa reunoilta ja on nestemäistä, heti uunista pois ottaessa se kovettuu täysin. Onko ideana jättää tämä kova sokeri pois, jolloin massassa ei ole enää 300g sokeria ja käyttää vain irtonainen sokeri vai miten? Sokerin ollessa nestemäistä sitä on hankala kaapia leivinpaperilta ja tänä aikana sokeri ehtii jo jähmettyä. Vai miten tämä pitäisi hoitaa? Sokeri kovassa muodossa ei enää sula valkuaisvaahtoon, vaan jää paakkuikseksi ja tukkii tyllan pursottaessa.

  1. Sokerin kuuluu lämmitä uunissa, sulanutta kovaa sokeria ei tule laittaa valkuais-seokseen kaikista mainitsemistasi syistä. Pienellä määrällä ei ole väliä. Itse otan sokerin uunista juuri kun näyttää siltä, että reunat alkavat sulamaan, jotta tuota nestettä ei ehdi syntyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *