• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Ihanat Blinit ja Skagenröra

Arkiruoka· Hemmottelua· Pannukakut ja letut· Suolaiset

18 helmi
Ihanat Blinit ja Skagenröra

Ihanat blinit = alkuvuoden odotetuin suolainen herkku. Parasta, kun alkuvuodesta meitä hemmotellaan (tänä vuonna myös aurinkoisella talvisäällä) blineillä, laskiaispullilla ja runebergintortuilla.

Alkuvuosi tuntuu aina jotenkin raskaalta ja pitkältä taipaleelta, kun kuljetaan hitaasti kohti kevättä. Upeista säistä huolimatta varsinkin tänä vuonna on tuntunut raskaammalta kuin yleensä. Saattaa johtua myös, siitä että kaikki jo perinteiksi muodostuneet matkat lämpöön on peruttu. Tällä hetkellä raskasta oloa helpotetaan alkuvuoden ihanilla herkuilla, hiihtokeleillä ja saunalla.

Me herkuteltiin blineillä kotona jo muutama viikko sitten ja uudelleen viime viikonloppuna. Haimme blinit ja täytteet valmiina Herkun tiskiltä ja viime viikolla kävimme Loviisan Kappelissa blinibrunssilla. Tarkoitus olisi tehdä ja paistaa blinejä pian myös kotikeittiössä ihan alusta alkaen itse. Siksi päätin jakaa myös teille muistutuksena oman luotto-ohjeeni ja taivaallisen skagenröran ohjeen, joka uupuu täältä blogin puolelta. Tämä skagenröra eli raputahna on muuten täydellistä myös legendaarisiin toast skageneihin.

Ihanat Blinit ja Skagenröra

Ihanat Blinit ja Skagenröra

Kotona paistettavien ihanien blinien ohjeen löydät tästä

Skagenröra

  • 2 dl katkarapuja (kunnolla valutettuna)
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • puolikkaan sitruunan kuori
  • puolikas salottisipuli
  • suolaa
  • pippuria
  • tilliä
  • (suolakurkkua)
  1. Jos mahdollista osta kalatiskiltä kunnollisia aitoja katkarapuja. Valuta ne tai pakasteravut kunnolla ennen skagenin tekemistä.
  2. Hienonna salottisipuli ja tilli.
  3. Mittaa valutetut katkaravut kulhoon, lisää päälle majoneesi, ranskankerma, sitruunan kuoriraaste ja hienonnettu salottisipuli. Sekoita ja maista.
  4. Lisää oman maun mukaan suolaa pippuria ja hienonnettua tilliä.
  5. Halutessasi lisää suolakurkkua pieninä kuutioina.
  6. Laita skagenrörä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi ja tarjoile blinien kanssa.

Muita minun suosikkitäytteitä blineille

  • graavilohta, punasipulia ja tilliä
  • muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia
  • hunajaa ja suolakurkkuja
  • lohitartar graavilohesta
  • tulista skagenröraa jokiravuista
  • porotäyte
  • sienisalaatti (mieheni valinta)
Ihanat Blinit ja Skagenröra
Ihanat Blinit ja Skagenröra

Kokeilimme hetki sitten myös pieniä valmiita blinejä, joita löytyy ainakin Herkun pakasteesta. Yllä linkittämäni taikina soveltuu hyvin myös pienien blinien paistoon. Pienissä on se etu, että niitä jaksaa syödä useamman!

Ihanat Blinit ja Skagenröra
Ihanat Blinit ja Skagenröra

Aurinkoista viikon jatkoa!

/Anni

Lisää hemmottelu-reseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Laskiaispullajuustokakku
Seuraava artikkeli: Matkamuistoja – Miami Florida »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios