Pellillinen Omenapiirakkaa

Pellillinen Omenapiirakkaa

Pellillinen Omenapiirakkaa täytyy leipoa joka syksy ja mielellään äidin omenoista.

Sain äidiltäni ison kasan omenoita tänäkin vuonna. Niistä on tullut tehtyä hilloa, hyvettä, piirakkaa ja paistosta. Nyt vielä lisää piirakkaa! Tämä resepti on helppo eikä sisällä turhaa vatkausta tai muuta aikaa vievää. Ohjeesta tulee lisäksi kokonainen pellillinen piirakkaa. Sekoittelet ainekset keskenään, painelet pellille ja paistat niin ihana mehevä piirakka on valmis syötäväksi.

Olen tehnyt tällä samalla ohjeella myös pellillisen raparperipiirakkaa, joka on ollut todella suosittua. Sanoisin, että tähän reseptiin sopii hyvin vaihdettaksi, niin marjat kuin muut kesän ja syksyn antimet.

KATSO MYÖS PELLILLINEN PORKKANAPIIRAKKAA


Pellillinen Omenapiirakkaa

Ohje

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 4 dl sokeria
  • 250 g sulaa voita
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sekoita kaikki aineet keskenään ja siirrä 1/3 taikinasta toiseen kulhoon.
  2. Lisää suurempaan puolikkaaseen seuraavat aineet:
  • 2 dl luonnonjogurttia (tai kermaviili)
  • 1 kananmuna
  • 500 g viipaloitua omenaa
  • 1 sitruunanmehu
  • 2 tl aitoa vaniljasokeria
  • kanelia
  1. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisia ei välttämättä tarvitse kuoria.
  2. Sekoita kananmuna ja jogurtti hyvin keskenään ja lisää taikinaan – sekoita.
  3. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle nuolijaa apuna käyttäen.
  4. Lisää omenaviipaleiden päälle sitruunamehu, sokeri ja kaneli – sekoita.
  5. Asettele viipaleet pohjan päälle ja sen jälkeen taikinamuruseos päällimmäiseksi.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa 30min.
  7. Tarjoile jäähtynyt piirakka kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa!
Pellillinen Omenapiirakkaa
Pellillinen Omenapiirakkaa

Lisää omenareseptejä löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

7 Kommenttia

  1. Anonyymi sanoo:

    Hei,

    Juuri pari viikkoa sitten tein sinun raparperipiirakan ohjeella omenapiirakkaa 🙂 Erona sinun valmistamaan piirakkaan, tein ompuista isohkoja paloja (suutuntuman säilymiseksi) ja ripottelin päälle hienon sokerin sijaan fariinisokeria. Oli tosi hyvää, ja omputkin pehmenivät sopivan pehmeiksi, vaikka alkuun palojen kokoa pohdinkin.

    1. Hei,

      Ihana kuulla, että olit jo kokeillut tätä ohjetta 🙂 Kuulostaa herkulliselta sinunkin versio. Oikein hyvää viikonloppua!

    1. Jes kiitos! Laitan ylös – en ole ennen käynyt Berliinissä. Kaikki inside suositukset on tervetulleita 🙂 Ihanaa viikonloppua Mia!

  2. Pia sanoo:

    Hei!
    Tässä Tarjalle piirakkaresepti. omenoita voi laittaa paljon enemmän, niin paljon kuin kehtaa.

    terv. Pia

    1. Hei Pia,

      Kiitos kommentista 🙂 Omenoita tosiaan voi laittaa oman maun mukaan! Mukavaa sunnuntaita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *