Syksyinen Kukkasidontakurssi

Oih minkä ihanan tilaisuuden sain viime viikolla kun pääsin tutustumaan lempikukkakauppani Ihana Kukkasen uusille kukkasidontakurssille! Olen itse ruvennut kiinnostumaan kukista enemmän vasta kuluneen vuoden aikana. Rakkaus kukkiin alkoi neilikoista, siirtyi pioniin ja sitten hortensiaan. Minulla onkin nykyään aina jotain leikkokukkia maljakossa kotona. Kukat piristävät kotia myös arkena ja tuovat hyvää mieltä. Niillä voi myös sisustaa ja ne sopivat paremmin kuin hyvin kuvauksiin leivonnaisten kanssa! No näistä syistä myös kiinnostukseni kukkasidontaan heräsi – ja nykyään kukkani säilyvät hengissä pidempään kuin ennen 😉

Ulkona satoi ja pauhasi pimeä syksy kun me, noin 20 henkinen naisporukka, sidoimme kukkia kransseiksi ja asetelmiksi tunnelmallisen kukkakaupan tiloissa Kauniaisissa. Rentouduin kukkien keskellä pitkän työpäivän jälkeen totaalisesti ja unohdin jopa ajan kulun täysin (niin käy minulle yleensä vain leivonnan aikana!). Näin kävi myös monelle muulle – satuin kuulemaan osallistujien fiiliksiä sivusta.
Kurssilla ei tavinnut taitoja kukkasidonnasta ennestään. Meillä oli käytössä upea valikoima kukkia, oksia, lehtiä, marjoja ja muuta luonnonmateriaalia, joilla saimme opastetusti tehdä yhden kukka-asetelman ja syksyisen ovikranssin kotiinviemisiksi. Ohjaajana kurssilla toimi floristi Minna Penttala.

Meille kurssilaisille oli tarjolla myös pientä iltapalaa,
ja kuohuvaa, joka maistui kukkien keskellä.
Vaikka kurssin teemana oli syksy ja tarjolla oli punaista, oranssia ja muita syksyn sävyjä oli minun saatava tehdä asetelma omilla lempiväreilläni: vaaleanpunaista ja pastellia!
Tällainen kranssi koristaa kotioveamme. Ruusut ja vadelman loksat/lehdet näyttävät upeilta kuivuessaan. Tässä kranssissa käytetty myös puolukan oksaa, talvihortensiaa ja kuivattuja pellavankukkia.
En vieläkään usko, että sain itse aikaseksi tämän kauniin kranssin – se oli nimittäin paljon vaikeampi tehdä kuin luulin! Vaikka kurssista on kohta viikko, kukka-asetelmani on edelleen upean näköinen kastelun ja hoidon ansiosta. Kranssin toivon kestävän pitkään syksyyn. Se näyttää ainakin vielä yhtä upealta ja vihreältä kuin kuvassa, jonka otin viime viikolla.
Huomasin, että seuraavat Ihana Kukkasen sidontakurssit järjestetään joulukuussa ja silloin tehdään upeita adventtikransseja sekä jouluisia ovikransseja! Jos kinnostuit niin käy tutustumassa kurssikuvauksiin Ihana Kukkasen Facebook -sivuilla ja ilmoittaudu kursseille. Minä aion ainakin ilmoittautua jommalle kummalle – tähän jäi jotenkin koukkuun!

Kirpeää Keskiviikkoa!

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

  1. Kukka-sidonta on niin ihanaa ja totaalisen koukuttavaa!! ❤️ Upean kranssin ja asetelman teit!! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *