• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Kotona tehty täydellinen pizza

Pizza

5 huhti
Kotona tehty täydellinen pizza

Kotona tehty täydellinen pizza päihittää pizzerioiden pizzat mennen tullen!

Tarjottiin meillä juhlissa muutakin kuin kuppikakkuja. Suolaiset tarjoilut ovat pitäneet paikkansa suosituimpina tarjoiluina jo monet kerrat. Itse tehty pizza oli hitti ja mitään ei jäänyt rääppeiksi tälläkään kerralla valitettavasti.

Näistä ohjeista en voi ottaa kunniaa pelkästään itselleni. Itseasiassa reseptit ja lopputulos ovat kokonaan avomieheni käsialaa. Täytevaihtoehtoihin taisin saada vaikuttaa.

Juhlissasmme oli epävirallinen retro-teema ja siitä inspiroituneena tarjoilimme myös coctailtikkuja coctail-siili muodossa. Siili oli näyttävä ja paloina löytyi jotain ihan muuta kuin nakkeja ja lihapullia. Vaahtokarkit ja raikas booli viimeistelivät juhlan.


Kotona tehty täydellinen pizza

Pohja: (1 pizzapohja/pellillinen)

  • 2 dl vettä
  • 11 g (1 pussi) kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl luomu vehnäjauhoja
  1. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
  2. Mittaa noin 42 asteinen vesi kulhoon.
  3. Sekoita jauhohiivaseos veteen. Lisää myös suola ja öljy.
  4. Lisää jauhoja taikinaan pikkuhiljaa sekoittaen.
  5. Vaivaa lopuksi taikina kädellä.
  6. Lisää hieman öljyä taikinan pinnalle ja anna kohota liinan alla vähintään puolituntia.

Tomaattikastike:

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 7 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl sokeria
  • (tilkka punaviiniä)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • yrttejä esim. oregano ja basilika
  1. Kuullota valkosipulia ja sipulia öljyssä (5 rkl) kasarin pohjalla noin 10 minuuttia.
  2. Lisää puolet tomaattimurskasta ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Lisää loput tomaattimurskasta, punaviini ja yrtit. Hauduta toiset 10 minuuttia.
  4. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.
  5. Ota kattila liedeltä ja lisää 2 rkl oliiviöljyä. Anna vetäytyä.

Täytevaihtoehdot:

Salami, ananas, jalopeno.
Tuore mozzarella, kirsikkatomaatti, oliivi, paahdetut pinjansiemenet ja rucola.
Keltainen paprika, punasipuli, ilmakuivattu kinkku ja rucola.

  • Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  • Kauli valmis taikina alustalla suoraan leivinpaperin päälle ohueksi pizzapohjaksi (noin 3 mm).
  • Nosta pohja leivinpapereineen suoraan uunipellille.
  • Levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta.
  • Ripottele seuraavaksi juustoraaste tomaattikastikkeen päälle.
  • Lisää mieleisesi täytteet päällimmäiseksi.
  • Paista pizzoja 10 minuuttia uunin keskitasolla.

Vinkkejä: Valmista tomaattikastike jo edellisenä päivänä! Muista, että juustoraaste lisätään aina tomaattikastikkeen päälle ei täytteiden päälle. Täytteistä ilmakuivattu kinkku, rucola ja pinjansiemenet kannattaa lisätä pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen!


Kotona tehty täydellinen pizza
Kotona tehty täydellinen pizza

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Katso kaikki Pizza-reseptit.

30 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Smarties Cupcakes – M&M Kuppikakut
Seuraava artikkeli: Minttusuklaajuustokakku (Pätkis) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Hertta sanoo

    7.4.2014 10:17

    Ihana blogi sulla. Kuvat kyllä pistävät mahan kurisemaan heti 🙂

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      7.4.2014 10:55

      Kiitos paljon! Uusimmissa postauksissa kuvat otettu upouudella kameralla ja síllä kyllä saa melkein mautkin näkymään kuviin 🙂

      Vastaa
  2. Unknown sanoo

    30.8.2016 17:05

    Paras kotonatehty pizza ikinä. Kiitos:)

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2016 03:50

      Kiitos itsellesi mukavasta kommentista 🙂

      Vastaa
  3. Kirsi sanoo

    19.1.2017 10:54

    Uskomattoman maukas pitsapohja ��

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      19.1.2017 11:50

      Kiitos! Tämä on meidän kotona luotto-ohje 🙂 Kiva kun siitä pidetään muuallakin!

      Vastaa
  4. Hanna sanoo

    21.12.2017 15:00

    Todella ihana pitsaohje! Tulen tekemään toistekin. Tomaattikastike joutui odottamaan jääkaapissa kaksi päivää, mutta oli hyvää. Kiitos Anni ohjeesta!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2017 15:08

      Hei Hanna, ihana kommentti! Kiitos siitä 🙂 Tomaattikastike saattaa parantua ajan kanssa, joten ei huolta jos se seisoo! Ihanaa joulua!

      Vastaa
  5. Noora sanoo

    10.4.2019 16:42

    Tällä ohjeella tehty pizzaa useamman kerran! 😋 Nyt pitäisi saada pohja tehtyä gluteenittomana, onko suosituksia jauhoista joita käyttää?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.4.2019 10:30

      Kiva kuulla! 🙂 Suosin ihan tavallisesta kaupasta saatavia gluteenittomia jauhoseoksia ja lisään aina vähän psylliumia sekaan 🙂

      Vastaa
    • Anne sanoo

      9.6.2020 21:50

      Hei, käytin myllärin gluteenitonta jauhoa, joka sopii suolaiseen ja makeaan leivontaan . Jauhoja tarvi vain noin 3dl . Tuli erittäin hyvä ja pehmeä pohja. Jää lempi reseptiksi.

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        10.6.2020 07:57

        Mahtavaa! Kiitos, kun kävit kommentoimassa 🙂

        Vastaa
        • Siiri sanoo

          11.2.2021 23:21

          Olipa helppoa tehdä tämä pizzapohja. Oon aina kuvitellut sen olevan vaivalloista ja ostanut valmiina, mutta en enää! Kiitos reseptistä 🙂

          Vastaa
  6. Aei sanoo

    3.9.2019 23:54

    Kiitos ohjeesta! Tosi maukas tomaattikastike.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      4.9.2019 06:42

      Ole hyvä 🙂 Tämä on kyllä ihan parasta herkkua!

      Vastaa
  7. johannes sanoo

    21.8.2020 08:24

    Itse teen löysän taikinan ja kaadan sen paperin päälle pellille ja levitän.antaa vähän aikaa nousta ja sitten täytteet päälle.näin ne hieman uppoavat taikinapohjaan.tämä on oma mieltymys,ainakaan pohja ei jää kivikovaksi.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.8.2020 11:03

      Meillä tehdään tällä, välillä hapanjuurella, välillä roomalaisella taikinalla ja välillä valmispohjalla 🙂 Pizzapohjia ja mieltymyksiä on monia. Välillä on ihanaa kun on kuohkea paksu pohja ja välillä ohut rapea!

      Vastaa
  8. Johanna sanoo

    11.10.2020 08:29

    Tulipa ihana pohja tällä ohjeella! Helppo työstää ja levittää ja maistui maukkaalta. Kiitos, tätä käytetään jatkossakin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.10.2020 11:08

      Jee ihana kuulla! Mukavaa syksyä 🙂

      Vastaa
  9. Pitsan ystävä85 sanoo

    9.1.2021 18:01

    Käytin ekaan pitsapohjakokeiluuni ja jestas kuinka hyvää ja toimi juuri niin sujuvasti teko kuin resepti antoi ymmärtää😊 kiitos suuresti!🤗

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      10.1.2021 11:14

      Hienoa! Kiva kuulla 😛

      Vastaa
  10. Pizzaaja sanoo

    16.1.2021 22:32

    Hei, voiko pohjan laittaa yöksi jääkaappiin odottelemaan ennen täytteiden lisäämistä ja valmistusta?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.1.2021 08:14

      Laittaisin taikinan yöksi jääkaappiin, mutta muotoilu pohjaksi vasta ennen paistoa 🙂

      Vastaa
  11. Milka sanoo

    9.3.2021 10:32

    Hyvä ohut pohja. Olen tehnyt Myllärin luomujauholla, sekä erilaisilla italialaisilla pizzajauhoilla. Sopiva ja helppo peruspizzan pohja, kevyt työstää ja vaihtelua hapanjuurella vääntämiseen.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.3.2021 12:16

      Kiitos kommentista. Kiva, kun teilläkin pidetään tästä ohjeesta!

      Vastaa
  12. Anne sanoo

    20.8.2021 20:21

    Näköjään palaan aina vaan samaan ohjeeseen 😄 kiitos!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.8.2021 13:08

      Mahtavaa! 🙂

      Vastaa
  13. Tytteli sanoo

    8.1.2022 20:16

    Olipa herkullinen tomaattikastike! Tähän asti vaan heittänyt pizzapohjan päälle jonkun tomaattimurskan, joka on käynyt vähän tylsäksi. Löysin tämän ohjeen, tein tomaattikastikkeen ohjeen mukaan ja olipa todella herkullinen, punaviinillä myös.

    Oon surkea tekemään pizzapohjaa, tästäkin pohjasta tuli litteä lättänä, muttei se makuun vaikuttanut. Oon mestari pilaamaan pohjat, en tiedä, ehken anna kohota niitä liiaksi tai jotain. Aina ne ovat lättäniä.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.1.2022 07:34

      Kiitos kommentistasi 🙂

      Vaivaatko ja kohotatko taikinaa varmasti tarpeeksi? Siinä uskoisin olevan syyn.

      Vastaa
  14. Heidi sanoo

    22.6.2022 15:18

    Tämä on todella hyvä pizzapohja! Me kaulitaan taikina niin ohueksi, että tästä annoksesta tulee 4 yhden hengen pyöreätä pizzaa.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhlii Savonlinna 🥲 Ensimmäinen kosketus Opperajuhliin jätti lähtemättömän vaikutuksen. Moni herkistyi oopperasta kolmen vuoden tauon jälkeen. Itse jäin janoamaan lisää, toivottavasti tästä tulee jokavuotinen perinne 💋 

Uudistetun Aidan ensi-ilta Savonlinnassa oli kuuma, täynnä tunteita ja hyvää seuraa. Illan päätteeksi pulahdimme järveen. Peilityyni vesi oli kuin linnunmaitoa, taivas kun maalaus 🥲 Täydellinen kesä-ilta, jota muistelen vielä pitkään.

Kiitos kutsusta ja mielettömästä elämyksestä @mellakkahelsinki & @savonlinnanoopperajuhlat 🙏🏻 *pr-matka- liput oopperaan saatu #savonlinnaoopperajuhlat #aida
Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan tei Kotimaiset Mansikat 🍓🫶🏻 Huomenna jaan teille iiiiiihanan mansikkakakun, jota ette voi vastustaa! 

Meillä on lapsivapaa perjantai ja suunnataan nyt kohti Savonlinnaa sekä oopperajuhlia! Ihanaa viikonloppua 💋
Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkaka Strawberries & Cream 🍓 Kesän ihanin mansikkakakku ❤️ löytyy aukeamaltani uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä 🌸

📷 @satu_nystrom kuvasi ja pääsin itse taas käsimalliksi 👌🏻
Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa kauppahalli Kesäilta Kakolassa 🥂 Turku-pullaa  kauppahallissa, tarinoita ja kummituksia Turun-linnassa sekä Turun paras skagen ❤️ Kaikki tämä ja muut kesävinkit Turkuun löytyvät nyt blogin puolelta 👆🏻 linkki profiilissa #anninmatkat (Blogipostaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä @visitturku kanssa 🫶🏻)
Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen Mökkiruokaa 🍓 Tässä 6 x meidän juhannuksen suurinta herkkua: 

MANSIKAT
APEROL SPRITZ
UUDET PERUNAT, SKAGEN & LOHI
MELONI-FETASALAATTI
RAPARPERI-MURUPIIRAKKA
VOHVELIT

Mitä teillä herkuteltiin?
Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan tä Juhannusvinkeille ei näy loppua! 🌸 Vaivaan täällä pizzataikinaa ja leivon raparperipiirakkaa mökille. Samalla tulin vinkkaamaan teille, että paljon kyselty RAPARPERIJÄÄDYKE, löytyy nyt blogin puolelta. Teen ehtii vielä tehdä tänään pakkaseen. Koristeluun syötäviä kukkia luonnosta 🌱💗 Linkki ohjeeseen profiilissa 👆🏻 #anninuunissa
Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin Vegaaninen Skagen 🫶🏻 OHJE alla 👇🏻Niin hyvää, ettei sitä melkein usko todeksi ja tarjoiluehdotus sai inspiraationsa mätidipistä 🧡

OHJE

1 pkt maustamatonta tofua 
½ luomu sitruunankuori 
2-3 rkl sitruunanmehua 
½ tl mustapippuria myllystä 
½ tl sormisuolaa 
1 kesäpunasipuli 
3 rkl tilliä 
1 ½ dl veg. majoneesia 
3 rkl kasvipohjaista ranskankermaa 
4 rkl punaista merilevämätiä (cavi-art) 
 1 pussi maalaissipsejä

Valuta ja kuivaa tofu. Leikkaa pieneksi tai murusta. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunamehu sekaan. Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. 
Hienonna sipuli sekä tilli. Sekoita majoneesin, ranskankerman sekä merilevämädin kanssa. 
Yhdistä seokset ja kääntele tasaiseksi. Laita maustumaan jääkaappiin 30 minuutiksi. Nostele tarjolle ja koristele skagen merilevämädillä, sipulilla ja sipseillä. 

 #anninuunissa #skagen
Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhann Linkitin teille stoorien puolelle ihanimmat juhannuskakut ja muut ohjeet 🍓 Huomenna tulossa vielä yksi tajunnan räjäyttävä HELPPO raparperikakku-ohje sekä video 🌱 Karusellin viimeisenä pieni teaseri 🔥
TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkulli TGIF 🧀🥂 Sen kunniaksi viinivinkki & herkullisten (antipasti) juustopalleroiden ohje 👇🏻

OHJE

150 g tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesaania
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pienenä paloina
0,5 dl pieniä kapriksia tai hienonnettua oliivia
½ tl rouhittua mustapippuria
1 tl sipulijauhetta
1 dl rouhittua pistaasipähkinärouhetta (tai muu pähkinärouhe)

Mittaa kaikki aineet (paitsi pähkinärouhe) kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Pyörittele tahnasta käsin palloja.
Kierittele pallot pistaasirouheessa.

Nautiskele ihanan Le Contesse Prosecco Rosén kanssa 🌸 Ihanaa viikonloppua!
Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. I Syreenit 💜 Pyyhkäise ja katso seuraava kuva. Ihanan syreenisokerin ohje alla 👇🏻Herkuttele vaikka muurinpohjalettujen päällä Juhannuksena 🌸

SYREENISOKERI

2 dl syreenin kukkia
2 dl sokeria

Kerää syreenin oksia maljakkoon omalta pihalta tai luonnosta.
Nypi kukat tertuista talouspaperin päälle, jotta ötökät poistuvat kukista.
Huuhtele kukat kunnolla ja nosta ne kuivumaan talouspaperin päälle.
Mittaa sokeria ja kukkia vuorotellen puhtaaseen kannelliseen lasipurkkiin. Sekoita ja jätä kansi auki.
Sekoittele sokeria vielä parin päivän ajan. Kun kukat näyttävät kuivahtaneen sokerin sekaan voit sulkea kannen. Voit myös tässä vaiheessa siivilöidä sokerin halutessasi.

SÄILYVYYS: Syreenisokeri säilytetään ja se säilyy yhtä pitkään kuin tavallinen sokeri.
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2022 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios