• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Omenainen Glögijuustokakku (G)

Gluteeniton· Joulu· Juustokakut· Yhteistyöt

11 joulu
Omenainen Glögijuustokakku (G)

Kaupallinen yhteistyö Hartwall

Glögijuustokakku, se on monelle yksi joulun jälkiruokapöydän kestosuosikeista. Leivon itsekin glögijuustokakun usein jouluksi. Kuvia en ole ehtinyt koskaan ottamaan, joten kakun ohje uupuu täältä blogista. Annoskokoiset (mini)glögijuustokakut sen sijaan löytyvät arkistoista ja tämänkin kakun pohjana on tuo vanha hyväksi havaittu ohje.

Piparkakkuja pohjalle, tuorejuustoa, kermaa ja kanelia täytteeseen, mutta tällä kertaa glögin keitin itse. Hartwallin kuivassa Guilty Joe Rosé-omenasiiderissä on hitunen viikunaa ja kaunis persikkainen sävy. Lisäämällä mausteita ja lämmittämällä siiderin kattilassa syntyi hento ja hienostunut glögi, joka pääsi tämän kakun kiilteeksi. Itse nautin kakkupalan kanssa lämpimän mukillisen tuota samaa itse keitettyä Guilty Joe glögiä, mutta voit nautiskella siideriä kakun kanssa myös sellaisenaan. Toimii täydellisesti!

Omenainen Glögijuustokakku (G)

Glögijuustokakku on ihanan raikas, mutta samalla täyteläinen. Sen makumaailmasta voi aistia jouluisia mausteita ja siksi se varmasti on niin suosittu jälkiruoka jouluna. Jouluruoan ollessa tuhtia, jälkiruokalautaselle kaivataan juuri jotain tällaista raikkautta. Ihanan miellyttävä yllätys oli itselleni tämä aromaattinen siideristä keitetty glögi, jota voi maustaa oman maun mukaan. Keittelemme joka vuosi vaaleaa glögiä itse ja tänä vuonna se on ehdottomasti tämä Guilty Joe glögi, jota laseistamme löytyy (ja glögijuustokakun kiilteestä!).

Omenainen Glögijuustokakku (G)

Omenainen Glögijuustokakku (G)

noin 10 hlö

Pohja

  • 150 g piparkakkuja
  • 50 g voita
  1. Hienonna piparit blenderissä tai murskaamalla.
  2. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun.
  3. Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele reunakalvo (tai leivinpaperi) vuoan reunoille.
  4. Taputtele piparipohja kevyesti vuoan pohjalle.
  5. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

Vinkki! Voit käyttää pohjaan mitä tahansa muitakin gluteenittomia keksejä.

Täyte

  • 300 g tuorejuustoa
  • 3 dl kermaa
  • 4 liivatelehteä
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 3 rkl Guilty Joe Dry Rosé Apple with a hint of Fig
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja kaneli tasaiseksi seokseksi.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi eri kulhossa.
  4. Kiehauta kattilassa noin 3 rkl Guilty Joe siideriä.
  5. Purista liivatteet ja sulata ne kuumaan siideriin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  7. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
  8. Kaada massa piparipohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta vuoka hyytymään jääkaappiin 5 tunniksi tai yön yli.

Kiille

  • 3 dl Guilty Joe Dry Rosé Apple with a hint of Fig
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 10 kpl kardemumman siemeniä
  • 5 kpl kokonaisia neilikoita
  • 3 liivatetta
  1. Lämmitä siideri (älä kiehauta) mausteiden kanssa. Anna hautua 30-60 minuuttia kannen alla mausteiden kanssa. Ota mausteet pois.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  3. Sulata puristetut liivatelehdet Guilty Joe -glögiin. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  4. Kaada kiille hyytyneen kakun pintaan lusikkaa apuna käyttäen.
  5. Laita kakku hyytymään pariksi tunniksi.
  6. Koristele kakku ja tarjoile Guilty Joe Dry Rosé Apple -siiderin kanssa.

Vinkki! Keitä siideristä enemmän glögiä ja tarjoile sitä kakun kanssa.

Omenainen Glögijuustokakku (G)
Omenainen Glögijuustokakku (G)
Omenainen Glögijuustokakku (G)
Omenainen Glögijuustokakku (G)

Muistaa jakaa oma versiosi Instagramissa @anninuunissa #anninuunissa

Omenainen Glögijuustokakku (G)

Tunnelmallisia jouluvalmisteluja!

/Anni


Lisää joulun ja uudenvuoden herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

13 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Bûche de Noël eli Jouluhalko
Seuraava artikkeli: Dipattava Croissantkranssi »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Anna-Leena sanoo

    11.12.2021 21:23

    Upea kakku, kaunis! Saako kysyä, mistä noita kultaisia palloja kakun päälle saa. Hyvän joulun toivotuksin!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      12.12.2021 08:33

      Hei, useimmista leivontatarvikekupoista saa suklaapalloja, jotka ovat kullattuja (ja joidenkin suurimpien markettien leivonta-osastoilta). 🙂 Ihanaa joulun aikaa!

      Vastaa
  2. Kristiina sanoo

    21.12.2021 13:27

    Heippa,
    Tuleeko täytteeseen 2 vai 3 rkl siideriä? Täytteen ainesosissa lukee 3 ja ohjeessa neuvotaan keittämään 2 rkl 😊

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2021 13:52

      Näppäilyvirhe korjattu, se on se 3 rkl. Ihanaa joulua!

      Vastaa
  3. Anna-Leena sanoo

    23.12.2021 08:39

    Hei, eikö glögi pitäisi uudelleen kiehauttaa, kun mausteet otettu pois? Miten liivatteet sulavat nesteeseen, jos se on tunnissa jo jäähtynyt. Vai jäähtyykö? Itsellä paraillaan mausteet glögissä ja tuli mieleen kysyä.:)

    Vastaa
  4. Anna-Leena sanoo

    23.12.2021 09:18

    Hei toisen kerran,
    Nyt laitoin liivatteet eivätkä ne sulaneet täysin. Oli pakko lämmittää. No. Nyt seos näyttää ihan litkulta, jota en uskalla kaataa kakun päälle. Olisiko kuitenkin ohjeesta puuttunut osa? Kurkkasin toisen glögijuustokakun ohjetta. Pitäisikö ottaa osa maustetusta glöginesteestä uudelleen kiehautettavaksi. Laittaa liivatteita siihen ja kaataa loput jäähtyneestä glögistä siihen?

    Vastaa
  5. Anna-Leena sanoo

    23.12.2021 11:20

    Kolmas kommentti toden sanoo. 🙂 (Nuo edelliset ja tämän voi kyllä poistaa kokonaan.) Laitoin litkun jääkaappiin. Se alkoi hyytyä siellä vaikka näytti, että hyytyykö. (Usein hyytymisen huomaa jo sekoittaessa.) Joten kaadoin sen kakun päälle. Loppu hyvin, kaikki hyvin.:) Hyvää joulua!🤶

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      24.12.2021 07:17

      Hei, vastaan vähän myöhässä! Näin kommenttisi vasta nyt 🙂 Liivatteet aina kuumaan nesteeseen – ohjeesta ei puutu mitään kohtaa vaan glögi on vielä kuumaa, kun liivatteet sulatetaan siihen. Hienoa kun kakkusi onnistui. Herkullista joulua!

      Vastaa
  6. Hannele sanoo

    13.12.2022 15:23

    Hei, onnistuuko tämän pakastaminen vai pitääkö tehdä juuri ennen syömistä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      13.12.2022 15:30

      Kiille ei kestä pakastamista, mutta muuten pitäisi kyllä kestää 🙂

      Vastaa
      • Anni Paakkunainen sanoo

        13.12.2022 15:31

        Täällä lisää tietoa:

        https://www.anninuunissa.fi/leivonnaisten-pakastus/

        Vastaa
  7. Janita sanoo

    20.12.2022 18:23

    Kuulostaa ihanalta ohjeelta! Voikohan tätä tarjota lapsivieraille?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.12.2022 08:01

      Jos teet kiilteen siideristä pitää se kiehauttaa kunnolla. Voi olla silti hieman voimakasta lasten makuun. Voit tehdä kiilteen halutessasi myös omenamehuun 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios