Omenainen Glögijuustokakku (G)

Kaupallinen yhteistyö Hartwall
Glögijuustokakku, se on monelle yksi joulun jälkiruokapöydän kestosuosikeista. Leivon itsekin glögijuustokakun usein jouluksi. Kuvia en ole ehtinyt koskaan ottamaan, joten kakun ohje uupuu täältä blogista. Annoskokoiset (mini)glögijuustokakut sen sijaan löytyvät arkistoista ja tämänkin kakun pohjana on tuo vanha hyväksi havaittu ohje.
Piparkakkuja pohjalle, tuorejuustoa, kermaa ja kanelia täytteeseen, mutta tällä kertaa glögin keitin itse. Hartwallin kuivassa Guilty Joe Rosé-omenasiiderissä on hitunen viikunaa ja kaunis persikkainen sävy. Lisäämällä mausteita ja lämmittämällä siiderin kattilassa syntyi hento ja hienostunut glögi, joka pääsi tämän kakun kiilteeksi. Itse nautin kakkupalan kanssa lämpimän mukillisen tuota samaa itse keitettyä Guilty Joe glögiä, mutta voit nautiskella siideriä kakun kanssa myös sellaisenaan. Toimii täydellisesti!

Glögijuustokakku on ihanan raikas, mutta samalla täyteläinen. Sen makumaailmasta voi aistia jouluisia mausteita ja siksi se varmasti on niin suosittu jälkiruoka jouluna. Jouluruoan ollessa tuhtia, jälkiruokalautaselle kaivataan juuri jotain tällaista raikkautta. Ihanan miellyttävä yllätys oli itselleni tämä aromaattinen siideristä keitetty glögi, jota voi maustaa oman maun mukaan. Keittelemme joka vuosi vaaleaa glögiä itse ja tänä vuonna se on ehdottomasti tämä Guilty Joe glögi, jota laseistamme löytyy (ja glögijuustokakun kiilteestä!).

Omenainen Glögijuustokakku (G)
noin 10 hlö
Pohja
- 150 g piparkakkuja
- 50 g voita
- Hienonna piparit blenderissä tai murskaamalla.
- Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun.
- Vuoraa halkaisijaltaan noin 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja asettele reunakalvo (tai leivinpaperi) vuoan reunoille.
- Taputtele piparipohja kevyesti vuoan pohjalle.
- Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.
Vinkki! Voit käyttää pohjaan mitä tahansa muitakin gluteenittomia keksejä.
Täyte
- 300 g tuorejuustoa
- 3 dl kermaa
- 4 liivatelehteä
- 1,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 3 rkl Guilty Joe Dry Rosé Apple with a hint of Fig
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja kaneli tasaiseksi seokseksi.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi eri kulhossa.
- Kiehauta kattilassa noin 3 rkl Guilty Joe siideriä.
- Purista liivatteet ja sulata ne kuumaan siideriin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki.
- Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
- Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.
- Kaada massa piparipohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta vuoka hyytymään jääkaappiin 5 tunniksi tai yön yli.
Kiille
- 3 dl Guilty Joe Dry Rosé Apple with a hint of Fig
- 2 kanelitankoa
- 2 tähtianista
- 10 kpl kardemumman siemeniä
- 5 kpl kokonaisia neilikoita
- 3 liivatetta
- Lämmitä siideri (älä kiehauta) mausteiden kanssa. Anna hautua 30-60 minuuttia kannen alla mausteiden kanssa. Ota mausteet pois.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
- Sulata puristetut liivatelehdet Guilty Joe -glögiin. Anna jäähtyä hetken aikaa.
- Kaada kiille hyytyneen kakun pintaan lusikkaa apuna käyttäen.
- Laita kakku hyytymään pariksi tunniksi.
- Koristele kakku ja tarjoile Guilty Joe Dry Rosé Apple -siiderin kanssa.
Vinkki! Keitä siideristä enemmän glögiä ja tarjoile sitä kakun kanssa.


Muistaa jakaa oma versiosi Instagramissa @anninuunissa #anninuunissa

Tunnelmallisia jouluvalmisteluja!
/Anni
Lisää joulun ja uudenvuoden herkkuja löydät täältä.

Kuulostaa ihanalta ohjeelta! Voikohan tätä tarjota lapsivieraille?
Jos teet kiilteen siideristä pitää se kiehauttaa kunnolla. Voi olla silti hieman voimakasta lasten makuun. Voit tehdä kiilteen halutessasi myös omenamehuun 🙂