• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Mustikkavispipuuro & Timjamimaito

Brunssi· Puurot

7 elo
Mustikkavispipuuro & Timjamimaito

Vauva nukkuu ja tuhina kuuluu taustalta. Sain syödä lounaan rauhassa tätä postausta näpytellessä. Kohta siirryn sohvalle vauvan viereen ja otan itsekin pienet nokoset. Sen jälkeen mennään keräämään palstalle kukkia. Ihanaa kun on perjantai!

Vispipuuro on taivaallista ja sen voi käytännössä valmistaa mistä marjasta tahansa, tai raparperista sekä omenasta. Tällä kertaa vispipuurooni pääsi mustikat, joita metsät ovat edelleen pullollaan. Laitoin sekaan hieman mustaherukkaa tuomaan happamuutta. Voit tehdä tällä ohjeella puuron myös kokonaan mustikoista.

Valmistin mustikkavispipuuron kaveriksi tuhdimpaa maustettua kermamaitoa. Lämmitin kattilassa maidon ja kerman timjaminoksien kanssa. Ahh miten ihanaa! Vaikka vispipuuro maistuu sellaisenaan kylmän maidon kanssa oli kiva hieman fiilistellä ja tehdä kermapohjaista maustettua maitoa puuron kylkeen. Se nosti annoksen melkein jälkiruoan tasolle. Harmillista, että nautiskelin juuri lounaaksi viimeisen annoksen. Täytyy varmaan keittää viikonlopuksi uusi kattilallinen puuroa.

Ihanaa elokuista helleviikonloppua toivotellen vinkkaan vielä suoran linkin, josta pääset selaamaan kaikkia ihania mustikkaohjeitani. Klikkaa itsesi inspiroitumaan TÄSTÄ.

Mustikkavispipuuro & Timjamimaito

Mustikkavispipuuro & Timjamimaito

4-6 annosta

Ohje

  • 1/2 litraa mustikoita
  • 2 dl mustaherukoita
  • 1 litra vettä
  • noin 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl mannasuurimoita
  1. Mittaa vesi ja marjat kattilaan. Kiehauta.
  2. Siivilöi mehu talteen. Painele marjoja siivilän läpi, että saat kaiken mehun talteen.
  3. Kiehauta mehu uudestaan kattilassa sokerin ja suolan kanssa.
  4. Lisää mannasuurimot ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes seos on paksua.
  5. Anna puuron jäähtyä kunnolla.
  6. Vatkaa puuro kulhossa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  7. Tarjoile maidon, vaniljakastikkeen ja sokerin kanssa oman makusi mukaan.

Timjamimaito

  • 1 dl (kaura)kermaa
  • 1 dl (kaura)maitoa
  • 2-3 timjaminoksaa
  • ripaus sokeria halutessasi
  1. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä.
  2. Jäähdytä maito ja poista timjaminoksat vasta sitten.
  3. Nauti puuron kanssa!

Vinkki! Jos et pidä timjamista, kokeile vaniljatankoa tai rosmariininoksia!

Mustikkavispipuuro & Timjamimaito
Mustikkavispipuuro & Timjamimaito

Ihanan helteistä viikonloppua!

♥ Anni


Lisää kesäreseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

2 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Nopea (Hävikki) Kasvispiirakka
Seuraava artikkeli: Mehevä Kesäkurpitsakakku (G) »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Määvaan sanoo

    11.8.2020 10:52

    Hei Anni! Voiko puuron tehdä gluteenittomana käyttämällä karkeita riisijauhoja? Osaatko sanoa, miksi niistä tehty puuro ei meinaa millään vatkautua?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      11.8.2020 16:05

      Moikka, kyllä voi tehdä! Teen välillä itsekin karkeista riisijauhoista. Minulla on vaahtoutunut aina ihan hyvin 🙂 Voi olla ettei tulos ole kuitenkaan yhtä kuohkea kuin mannalla, johon vispipuuro on aina alunperin tehty.

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios