keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Hattara-Marengit YstävälleYstävänpäivää vietetään ensi viikon tiistaina 14.2. Oletko sinä suunnitellut itsellesi, rakkaallesi tai ystävillesi jotain spesiaalia? Puhutaan melko paljon siitä onko ystävänpäivästä tullut yksi uusi kaupallinen "turha" juhlapäivä? Olen itse sitä mieltä, että juhlanaiheita ei ikinä voi olla liikaa ja miksi ystäviä ja rakkaita ei voisi kerran vuodessa muistaa hiukan prameammin? Tästä olen kiistellyt myös oman sydänkäpyseni kanssa ensimmäisenä ystävänpäivänämme. Sanotaan nyt näin, että sen ystävänpäivän jälkeen hän kyllä muistaa minua nyt ja aina, vaikka ei itse (ainakaan ennen) tätä päivää kovin tärkeänä pitänyt. Meillä siis tiedossa jotain mukavaa hemmottelua arjen keskellä ja pienet lahjat kenties.
Marengit - niistä olen innostunut muutaman viime kuukauden aikana ja Lorann makuaineista. Näistä hattaran makuisista marengeista syntyi pieniä lahjoja ystävilleni tänä vuonna. Ohjeena edelleen sama mahtava ohje, jossa sokeri kuumennetaan uunissa ja lisätään valkuaisvaahtoon.

Katso myös toinen ystävänpäiväreseptini: Sydän-Keksit

Ohje: 
300 g sokeria
150 g kananmunan valkuaista (noin 4-5 valkuaista)

Lisäksi:
Hattara aromia (2-3 pipetillistä)
Progel Pinkki pastaväri
Pinkit nonparellit
Punaiset nonparellit

1. Mittaa ja tasoita sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi kulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokerin ei kuulu sulaa vaan lämmetä - heti, jos sokeri alkaa sulamaan reunoilta ota se pois uunista.

2. Kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset kuohkeaksi. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä kulhon ylösalaisin.

3. Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille). Jatka vaahdottamista ainakin 5 minuuttia tai kunnes massa muodostaa nostaessa "huippuja". Mausta marenkimassa hattara-aromilla ihan lopuksi.

4. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.

5. Värjää marenkimassa pastavärillä, sekoittele kunnolla. Lisää väriä vähän kerrallaan, kunnes saat halutun sävyn. Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla varustetulle uunipellille.

6. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti. Voit hlkaista myös marengin - jos se on todella löysää sisältä ei marenki ole vielä valmis.

Vinkki! Pursotin marengit (kruunu) tähtityllalla. Käytän tätä tyllaa useimmin juuri marenkien ja koristeiden pursotukseen.
Mukavaa Päivää! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!