perjantai 25. marraskuuta 2016

Päärynän makuiset Kuusimarengit


Pitkään, todella pitkään minua on houkutellut kokeilla Meringue Girlsien marenkiohjetta, josta sain vinkin Dr.Sugar -blogista. Täytyy sanoa, että nyt kun vihdoin kokeilin ohjetta - en enää palaa vanhaan ohjeeseeni. Tässä ohjeessa et edes tarvitse etikkaa! Päärynän makuisista kuusimarengeistani tuli ihanan sitkeitä sisältä ja rapeita pinnasta. Täydellisiä marenkeja sanoisin! Eikä paistaminenkaan vienyt koko iltaa. Marengit paistuvat jopa 40 minuutissa ja massa on ihanan jämäkkää. Uskon, että uunissa paahdettu sokeri tuo myös oman pikantin maun marenkeihin.


Pursotin kuusimarengit joulukuusien muotoon tähtityllalla ja koristelin kultaisilla tähtikoristerakeilla ja nonparelleilla. Nämä kuuset maistuvat päärynältä - maustoin ne nimittäin ihanalla päärynä aromilla, joka säilyttää makunsa myös paistosta huolimatta. Kuusimarengit ovat söpöjä ja  herkullisia, joten ei ihme, että ne myytiin loppuun Joulun Pop Up kojussani. Tässä teille paras marenkiohje mitä ainakaan itse olen tähän asti kokeillut.

Ohje: (noin 60 kpl)
300 g siro hienoa sokeria
150 g kananmunan valkuaista

Lisäksi:
päärynä aromia (3-6 tippaa maista kuinka vahvoja haluat - myös muut aromit tai ei ollenkaan käy)

Mittaa sokeri ja valkuaiset valmiiksi ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Aseta leivinpaperi pellille ja kaada mitattu sokeri siihen. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia.
Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. 
Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.
Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.
Jatka valkuaisten vatkaamsta ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut.
Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa "huippuja".
Värjää marenki pastaväreillä ja mausta aromilla ihan lopuksi. 
Kauho massa pursotinpussiin ja pursota kuusia leivinpaperilla varustetulle uunipellille.
Asettele pienet tähdet kuusien latvaan ja ripottele vielä nonparelleja kuusien koristeiksi.
Paista marenkeja noin 40-60 minuuttia. 
Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. 
Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista.

Vinkki! Käytössä minulla oli tämä kuusi sakarainen tähtitylla. Pakkaa kuuset sellofaanipussiin ja anna lahjaksi ystävälle. 


Herkullista viikonloppua!

Ps. Kurkkaa verkkokaupasta Black Fridayn hurjat tarjoukset! Klik.

12 kommenttia:

  1. Vauuu kuinka suloisia! :) täytyy pistää nää testiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Näitä syötiin eilen pikkujouluissa. Ihania olivat maultaan ja ulkonäöltään!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos :) marengit ovat kyllä ihania!

      Poista
  3. Hei, miten kauan nämä säilyvät - mietin lähinnä milloin näitä voisi alkaa tekemään joululahjaksi. T. "Jauhopeukalo keskellä kämmentä" :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, marengit säilyvät vaikka kuinka pitkään, mutta muuttuvat kuivemmiksi ja murenevaiseksi koostumukseltaan. Tekisin viikkoa ennen itse lahjaksi, mutta jos teet aiemmin niin pysyy kyllä syöntikelvollisena :)

      Poista
    2. Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  4. Voi kuinka ihania, näitä täytyy testata!
    Mitä luulet, toimisiko näissä nestemäisempi väriaine (elintarvikeväri) vai mahtaako lässähtää rakenne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näistä tuli kyllä söpöjä ja myös herkullisia. En laittaisi nestemäistä väriä marenkiin - riski, että massa pilaantuu on olemassa.

      Poista
  5. En omista puntaria, niin montako kananmunan valkuaista suunilleen tuohon meni? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä vaa'an hankkimista - joissain resepteissä onnistuminen on grammoista kiinni. Valkuaiset ovat eri kokoisia riippuen kananmunan koosta, mutta sanoisin että noin 4 valkuaista :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!