torstai 19. tammikuuta 2017

Pina Colada Marengit


En ole oikein pystynyt päästämään irti kuumasta ja kosteasta matkasta, joka päättyi jo reilu viikko sitten. On niin harmaata ja kylmää, joten päätin piristää itseäni ja kumppaniani näillä ihanilla ja värikkäillä pina colada marengeilla! Lorann -aromit toimivat mahtavasti marenkimassassa ja näissä marengeissa maistaa selvästi tuon kookoksen ja ananaksen makuisen cocktailin, jota reissussakin nautittiin. 




Marenkeja voi herkutella sellaisenaan, tai säilöä ne leivosrasiaan ja käyttää kakkujen koristeena myöhemmin, kuten minä usein teen. Nämä marengit tulevat näyttämään upeilta jonkun keväisen kakun päällä! Värithän huutavat vappua ja pääsiäistä! 

Ohje on mielestäni yksinkertainen ja se on itseasiassa sama ohje jolla tein jouluna kuusimarenkeja. Tykkään tuosta Meringue Girlsien ohjeesta, jossa sokeri lämmitetään uunissa ennen sen lisäämistä marenkimassaan. Massasta tulee ihanan kiiltävää ja venyvää! Tästä ohjeesta tulee noin 60kpl marenkeja. 

Ohje: 
300 g sokeria
150 g kananmunan valkuaista (noin 4 valkuaista)

Lisäksi:
Pina colada aromia (2-3 pipetillistä)

1. Mittaa sokeri pellille leivinpaperin päälle ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Mittaa valkuaiset valmiiksi kulhoon. Lämmitä sokeria noin 5 minuuttia uunissa. Sokeri on valmista kun se alkaa sulaa reunoilta, mutta keskellä on vielä normaalia.

2. Samalla kun sokeri lämpeää uunissa vaahdota valkuaiset monitoimikoneessa tai käsivatkaimella. Valkuaisvaahto on valmista kun se pysyy kulhossa kääntämällä sen ylösalaisin.

3. Jatka valkuaisten vatkaamista ja kauho samalla kuumennettua sokeria valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää sokeri osissa kunnes kaikki on seassa ja sulanut (älä lisää sulanutta kovaa sokeria, jos sitä on syntynyt pellin reunoille).
Jatka vaahdottamista n. 5 minuutin ajan tai kunnes massa muodostaa nostaessa "huippuja". Mausta marenkimassa aromilla ihan lopuksi. 

4. Säädä uunin lämpötila 90-100 asteeseen.

5. Jos haluat monivärisiä marenkeja niin sivele pastavärejä pitkinä viivoina pursotinpussin sisäreunoille hammastikulla tai varrastikulla, sen jälkeen kun olet ensin asentanut tyllan paikoilleen.
Kauho marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marenkeja leivinpaperilla varustetulle uunipellille.

6. Paista marenkeja uunin keskitasolla noin 40-60 minuuttia.Varmista etteivät marengit saa uunissa väriä, sillä uunien tehoissa on eroja. Marengit ovat valmiita kun ne irtoavat leivinpaperista helposti.

Vinkki! Käytössä minulla oli tämä (kruunu) tähtitylla. Tällä tyllalla saat hauskoja marenkeja, joissa erottuu raidat kivasti. Käytän tätä tyllaa useimmin juuri marenkien pursotukseen. 

Tähtitylla kruunu 12mm
Pina Colada -aromi. 

Mukavaa loppuviikkoa!

12 kommenttia:

  1. Ompa ihanan näköisiä! Ja varmasti myös makuisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia maku oli kuin aito pina colada ;) Kiitos <3

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Susanna :) Väriä harmauteen!

      Poista
  3. Aivan super kauniita! Kokeiluun menee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Henna :) Kakun koristeeksi näitä voi tehdä varastoonkin!

      Poista
  4. No nyt on värikästä meininkiä. Aivan mahtavan näköisiä marenkeja! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihhih jotain pirteetä piti kehittää :) kiitos!

      Poista
  5. Kuinka kauan marengit säilyvät? Tarvitsisin kuukauden päästä, mutta onko liian aikaista tehdä vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marengit säilyvät kyllä yli kuukauden suljetussa rasiassa, mutta kovettuvat hieman. Ne ovat parhaimmillaan viikon sisällä valmistuksesta, jolloin sisun on syötäessä vailä hieman sitkeä. Teen usein kakun koristeeksi tulevat marengit valmiiksi ja silloin ei ole väliä, vaikka olisivat kuukausi sitten tehty :)

      Poista
  6. Moi,
    tein ohjeen mukaan ja kun sokerin lisäsin muuttui vaahto löysäksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,

      Harmi kuulla, ettet onnistunut. Jotain on mennyt tehdessä pieleen, koska valkuaisvaahto ei itsestään löysisty varsinkaan sokerin lisäämisen jälkeen. Onko mahdollista, että valkuaisten joukkoon on päässyt keltuaista? Vatkasitko yhtä kauan kun ohjeessa sanottiin? Oliko kaikki välineet puhtaita ja kuivia - valkuaista tehdessä esimerkiksi rasvaa ei saisi olla kulhon pinnalla yhtään. Muistithan käyttää huoneenlämpöisiä munia?

      Poista

Kiitos kommentistasi!