|

Kanelisokerikeksit Snickerdoodle Cookies tyylillä

Kanelisokerikeksit Snickerdoodle Cookies tyylillä

Kanelisokerikeksit Snickerdoodle Cookies tyylillä ovat vaaleita sokerikeksejä, joihin on painettu keksileimasimella söpöjä viestejä herkuttelijoille: ”Home Made”, ”Made with Love” ja ”Eat Me”. Paiston jälkeen pyörittelin keksejä vielä kanelisokerissa ja kiikutin keksit anopille maistettavaksi ja hän ihastui kekseihin niin, että aikoo leipoa niitä itsekin lahjaksi tänä jouluna!

Keksipohjana käytin näissä ihanissa kanelisokerikekseissä vaaleiden sokerikeksien perusohjetta, jonka jaoin teille jo marraskuussa. Tämä keksiohje on todella monikäyttöinen. Tein samalla ohjeella karkkikeppikeksit, jonka yhteydessä värjäsin osan taikinasta pastavärillä pinkiksi (sekin siis onnistuu). Tarkoitus olisi tehdä täytettyjä keksejä vielä tällä samalla taikinalla, jota löytyy pieni kelmutettu nyytti jääkaapista. Sokerikeksitaikina on fanstastista juuri siitä syystä, että sen voi ja se kannattaakin tehdä aina etukäteen. Keksitaikina säilyy jääkaapissa jopa viikon ja pakastimessa muutaman kuukauden! Minulla keksitaikinaa on aina vähän ”varastossa”.

Kokeilin ensimmäistä kertaa keksileimasinta ja kyllä ihastuin. Pienellä vaivalla saa näyttävyyttä ”tylsiin” pyöreisiin kekseihin. Jotenkin tuo leima nosti keksien herkullisuuttakin välittömästi 😀 voiko se olla mahdollista?


Kanelisokerikeksit Snickerdoodle Cookies tyylillä

Ohje 24-28 keksiä:

Vaalean sokerikeksireseptin löydät täältä. Tee yksi annos taikinaa, josta saat 24-28 kappaletta keksejä.

Lisäksi:

  1. Valmista keksitaikina ohjeen mukaisesti. Taikinan voi tehdä jääkaappiin jopa pari päivää aikaisemmin.
  2. Kaulitse taikina jauhoitetulla alustalla tasaiseksi, ota pyöreällä muotilla taikinasta noin puolen sentin paksuisia keksejä.
  3. Leimaa keksit keksileimasimella kevyesti painaen ja siirrä keksi lastalla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista keksejä 185 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes ne saavat kevyesti kultaista väriä pintaan.
  5. Jäähdytä keksejä 5 minuuttia pellillä ja siirrä sen jälkeen ritilälle jäähtymään.
  6. Pyörittele jäähtyneet keksit kanelisokerissa, tarjoile tai pakkaa läheisille lahjaksi.

Vinkki! Älä paina leimasinta liian kovaa taikinan pintaan, jotta saat leimasimen irrotettua nätisti eikä keksi litisty. Voit jauhottaa leimasimen pintaa hieman, että keksi irtoaa paremmin. Sitten vielä hyväksi havaittu vinkki, jota en itse noudattanut. Voit käyttää leimatut keksit jääkaapin kautta, jolloin keksit jähmettyvät hiukan ja kuvio keksin pinnassa pysyy paremmin näkyvillä. 

Säilyvyys: Säilytä keksit leivosrasiassa tai kannellisessa purkissa huoneenlämmössä, jossa ne säilyvät useita viikkoja.

Kanelisokerikeksit Snickerdoodle Cookies tyylillä

Kanelisokerikeksit Snickerdoodle Cookies tyylillä

Kanelisokerikeksit Snickerdoodle Cookies tyylillä


Katso lisää keksireseptejä.

Ihanaa viikkoa!

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *