• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria

Luumuhillo ja Rommiluumut

Täytteet ja kuorrutukset

20 syys

Luumuillo ja Rommiluumut ovat täydellistä sadonkorjuuherkkua!

Sain työkaveriltani pari kiloja luumuja. Siitä alkoi sitten pähkäily, että mitä niistä tekisi. Ihan ensimmäiseksi halusin kokeilla hillon keittämistä. Kuoriminen ja kivien poistaminen ei tuntunut kovin houkuttelevalta. Lopuksi päätin poistaa vain kivet luumuista ja jättää kuoret kuorimatta. Idea osoittautui hyväksi. Hillo sain luumulle ominaisen värin ja maun juuri kuorista eivätkä ne jääneet häiritsemään koostumusta.

Lopuista luumuista päätin tehdä jotain muuta makeaa. Päätin säilöä luumut rommin ja ruokosokerin kanssa. Luumut ovat parhaimmillaan kun ne hautuvat sokerialkoholissa jääkaapissa ainakin 2 kuukautta. Mausteina käytin jouluista kanelia, kardemummaa ja neilikkaa. En malta odottaa, että pääsen maistelemaan rommiluumuja juustojen ja keksien kanssa joulukuussa.

Tässä helpot ohjeet olkaa hyvät:


Luumuhillo ja Rommiluumut

Luumuhillo ilman kalttausta: (1 iso hillopurkki tai 2 pientä)

  • 1 kg tuoreita luumuja
  • 3 dl hillosokeria
  • 1,5 dl vettä
  1. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa kirkkaaksi nesteeksi.
  2. Lisää luumut ja keitä hiljalleen hilloksi.
  3. Keitä niin kauan kunnes hillo kiinteytyy, sekoita välillä ja pidä liesi hyvin miedolla lämpötilalla ettei hillo kiehu tai pala pohjaan. Itse keitin hilloa hieman yli tunnin.
  4. Kaada hillo puhtaaseen kuumaan hillopurkkiin/purkkeihin ja sulje kansi tiiviisti.

Rommiluumut (1 iso hillopurkki):

Sokeriliemi:

  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • 1 kanelitanko
  • muutama kardemummasiemen
  • ripaus jauhettua neilikkaa

Rommiluumut:

  • 1-3 dl tummaa rommia (maun mukaan)
  • 500 g luumuja
  • 1,5 dl ruokosokeria
  1. Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet kattilassa ja anna liemen jäähtyä.
  2. Pese luumut ja poista kivet.
  3. Kaada sokeriliemi puhtaaseen hillopurkkiin.
  4. Asettele liemen päälle vuorotellen luumun puolikkaita ja sokeria sekä rommia.
  5. Huomaa, että luumujen tulee jäädä nestepinnan alapuolelle. Sulje korkki hyvin.
  6. Anna maustua 2-4 kuukautta purkissa jääkaapissa. Voit käännellä purkkia välillä, jotta rommi ja sokeri sekoittuvat ja sulavat kunnolla.

Lisää hilloja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sunnuntai-illan Pepperoni-Choritzo Pizza
Seuraava artikkeli: Maissimuffinit Brunssille »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tuoksussabasilikaa sanoo

    20.9.2014 08:00

    Vaikuttaa herkulliselta! Nam!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2014 17:04

      Kiitos kommentista. Hillo oli ainakin todella herkullista 🙂 Rommiluumut korkataan jouluna!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    9.10.2015 11:04

    Millaisia rommiluumuista tuli, oliko hyviä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2015 11:15

      Lähtökohtaisesti en julkaise reseptejä, jos lopputulos on huono 😉 Rommiluumut olivat ihania jouluna. Syötiin ne kermavaahdon kanssa, joka oli maustettu kanelilla ja sokerilla. Rommiluumujen makua tai maun vahvuutta voi säätää lisäämällä ja vähentämällä rommin määrää. Toiset tykkäävät vahvoista ja toiset miedoista. Kannattaa kokeilla 🙂 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  3. Kaisu Aspinen sanoo

    31.8.2018 13:11

    Heips.
    Kysyisin pitääkö alkoholiprosentti olla kuinka korkea. Säilyvyyden kannalta?
    Säilyisiköhän 10% glökissä luumut.
    Miltähän maistuisi luumut minttuviinassa. Onko kokemusta t. Kaisu

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2018 13:22

      Hei Kaisu,

      Itse en laittaisi minttuviinaan luumuja, toki nämä ovat makuasioita. En osaa sanoa kuinka korkea alkoholiprosentti tulee olla, pahoittelen. Kokemusta on vain näistä rommiluumuista.

      Vastaa
  4. Miia sanoo

    20.9.2018 14:10

    Mahtaisiko nämä rommiluumut onnistua, että vaihtaa rommin konjakkiin? Ostettiin meinaan vahingossa konjakkia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.9.2018 04:49

      Nyt sinun täytyy vain kokeilla mitä tapahtuu, jos käytät konjakkia. Säilyvyys varmasti sama, mutta maku muuttuu ja se on makuasia pitääkö siitä vai ei. 🙂 Olen tehnyt itse luumut vain rommiin printeisesti 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
New York 2019 💖🗽🌸 10 kuvaa 10 muistoa 10 New York 2019 💖🗽🌸

10 kuvaa
10 muistoa
10 hetkeä
10 tunnetta

#anninmatkat #newyorkcity
Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE Kaupallinen yhteistyö @dansukkersuomi VAPPU-LIVE PE 23.4. & ARVONTA! 🎈

Pistetään taas simat tulemaan vapuksi, jooko?🥂 Viime vuonna pidin simaliven, joka räjäytti inboxini. Kommentteja, kysymyksiä ja kiitoksia tulvi joka puolelta. Satoja simapulloja oli laitettu tulemaan ja häkellyin siman (sekä liven) suosiosta. 🎉Tänä vuonna teemme saman uudestaan eikö vain? 

Pidän simaliven perjantaina 23.4. Sima ehtii tekeytyä valmiiksi juuri sopivasti vapuksi. Livessä voitte kysyä mitä tahansa siman valmistusprosessiin liittyen. Leivotaan myös pieni makea siman kaveriksi 🍩 Lisäksi arvon mahtavan Dansukkerin tuotepaketin viidelle seuraajalle ja liveen osallistuvalle! 

Osallistu arvontaan kommentoimalla:

1. Minkä makuista simaa haluaisit tehdä? 💛
2. Lunasta toinen arpa kertomalla mitä nopeaa vappuherkkua haluaisit leipoa simalivessä? 💛

Ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti. Osallistua voi keskiviikkoon 14.4. asti. 🎈

Lisätietoja livestä tulossa pian 👌🏻#anninuunissalive #ihanitsetehty #suomensokeri #sima #anninuunissa
Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, per Positiivisia asioita, vauvoista, äitiydestä, perheestä 🤍

On ihan parasta, kun..

🤍 saat hänet ensi kertaa syliisi

🤍 hän ojentaa kädet sinua kohti

🤍 hän painaa pään olkapäätäsi vasten

🤍 saat itkun loppumaan halaamalla 

🤍 nukutte päiväunet sylikkäin sohvalla

🤍 hän hymyilee ensimmäisen kerran

🤍 huomaat hänen rakastavan tekemääsi ruokaa

🤍 tuoksutat häntä (vauvan tuoksu!)

🤍 hassuttelette yhdessä

🤍 kun hän katsoo sinua silmiin

Jatkakaa listaa kommenteissa 👇🏻

Erilaisia mielipiteitä ja ”ootappa vaan -ohjeistuksia” äitiydestä, kasvatuksesta, vauvoista ja vauva-arjesta riittää. Aika paljon peloteltiin ja varoiteltiin meitäkin. Lisää myös positiivisia tarinoita synnytyksestä, vauvavuodesta, vauvoista, perheestä ja lapsista kiitos. Tämä on nimittäin ihan parasta ja en osannut yhtään arvata 🙏🏻

Kuvat 📸 @visuelli.erja
Hei ihana pulla 💛 pelastit sateisen päivän ☔️

Vahingossa jääkaapin jämistä (tuorejuustosta, mangososeesta ja hiivan käntystä) syntynyt idea ilahdutti  kahvihetkiä tällä viikolla 🥭 Niin kuohkea taikina, mehevä sisus, raikas ja täyteläinen pulla. TÄYDELLINEN! 

Te äänestitte ohjeen jatkoon ja se löytyy huomenna blogista! 👌🏻 Ihanaa viikonloppua 😘 #anninuunissa
”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁 ”Söisin kaikki, jos äiti antaisi” 🥕🧁

Pienten herkkusuiden odottamat: Ihanat porkkanamuffinssit (ei lisättyä sokeria) ohje löytyy nyt blogista 🙌🏻 Linkki profiilissa 💛

#anninuunissa #leivovauvalle
Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisi Mä vaan lusikoin täällä hymyssä suin viimeisiä pääsiäisherkkuja suuhuni ja katselen kun te leivotte sitruunamutakakkua 💛🍋 Huikeeta 😍 Ihania viestejä oon saanut teiltä pitkin pääsiäistä. Tässä yksi niistä 🙏🏻:

”Hei Anni! Koska reseptisi rikkoi Internetin ja sai lemon curdin loppumaan pk-seudun kaupoista, piti vähän soveltaa. Lime curdia sattui kuitenkin löytymään, joten laitoin sitä ja sitruunan sijasta limeä. Taikinaan meni yhden limen mehu ja kahden limen kuori. Kakun päälle paahdoin vielä valkosuklaata ja voi jessus sentään! Kaikki reseptisi mitä olen kokeillut ovat olleet hyviä, mutta tämä oli kyllä aivan älytön.”

Ootte parhaita 💛

#anninuunissa #sitruunamutakakku
SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋 Hukun teidän kuviin ja ja SITRUUNAMUTAKAKKU 🍋

Hukun teidän kuviin ja jakoihin 💛🙏🏻 

Sitruunamutakakun idea lähti sitruunapaloista, joiden ohjetta en löytänyt. Sitten muistin Ruotsissa maistamani sitruunamutakakun ja päätin sen olevan seuraava paras vaihtoehto hukkuneelle 🍋ohjeelle. Leivon ensimmäisen erän ja en ollut tyytyväinen. Tuunasin reseptiä ja syntyi teidänkin mielestä täydellisen tahmea, ihanan sitruunainen ja helppo pääsiäisherkku, joka on parhaimmillaan kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa. 

Tämä ei ole siis uusi innovaatio, mutta ilmeisen oikeaan aikaan aloin omaa versiotani hehkuttamaan, nimittäin innostuitte ISOSTI. Muutama teistä valitteli tänään, että lemon curd on kaupasta loppu 🙊 oli se sitten tämän ohjeen syy tai ei niin paljon olette ohjeellani leiponeet 🔥

Ahh oon niin otettu, että oon saanut innostaa teitä leipomaan tänä pääsiäisenä 💛💛💛 pus ihanat! 

#anninuunissa #sitruunamutakakku
Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaa Maistuisiko pala herkullista neljän aineen suklaajäädykettä? 🐣🍫 Ihanan pääsiäisjälkkärin ohje löytyy uusimmasta @unelmientalojakoti -lehdestä. Vitsit miten kiva tämä projekti on jo tähän asti ollut. Odotan joka kuukausi innolla uusinta numeroa ja sitä, että saan avata huolella suunnittellun, leivotun, stailatun ja kuvatun aukeaman 🤩

Minä leivoin ja taas stailattiin yhdessä 👌🏻 Kuvan nappasi 📷@johannamyllymakiphotographer 💛

Herkullista pääsiäistä! ☀️

#anninuunissa #pääsiäiskakku
Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial Kaupallinen yhteistyö Hartwall & @baileysofficial 🐣

Olen pahoillani, mutta suunnittelin teille vielä yhden viettelevän pääsiäisohjeen 🙊 Tällä kertaa aikuiseen makuun. 

Pääsiäisen ihanimmassa (ja helpoimmassa) jälkkärissä maistuu seosongissa oleva passionhedelmä, kermarahka, suklaamunat ja täyteläinen Baileys Irish Cream Original TAI uusi Salted Caramel maku! 💛

Lasikakut ovat loistavia juuri nyt kun juhlijoita on samassa tilassa vähemmän. Voit tehdä juuri sen verran annoskokoisia kakkuja, kun pöydän ääressä on syöjiä. Näppärää. Katso video Baileys lasikakkujen kokoamisesta stoorien puolelta ☝🏻👏🏻

Koko ohje löytyy blogista ja linkki stoorien puolelta sekä profiilista 🧁

#baileyspääsiäismuna #dontmindifibaileys #baileysirishcream #anninuunissa
Eilen oli harmaa ja sateinen päivä 🌧Päätett Eilen oli harmaa ja sateinen päivä 🌧Päätettiin piristää arkea leipomalla porkkanamuffinsseja Onnin kanssa 🧁 Iltapäivällä sitten herkuteltiin. 

Yllätyin taas itsekin miten hyvin lempileivonnaiseni muuttui pienen sormiruokailijan versioon ilman valkoista sokeria. Tällä kertaa käytin makeuttajana muun muassa omenasosetta 🍎🥕

Tänään lähdetään pitkälle lenkille aurinkoon ja otetaan eväät mukaan ☀️Äänestitte stoorien puolella tämänkin reseptin jatkoon - julkaisen sen pääsiäisen jälkeen 👌🏻

Ihanaa päivää! Nautitaan auringosta. Pssst huomenna räjäytän teidän tajunnan viimeisellä makealla pääsiäisohjeella! 🐣 #anninuunissa #annijaonni
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios