• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Häähumua
    • Runebergin Tortut
    • Laskiainen
    • Ystävänpäivä
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Luumuhillo ja Rommiluumut

Täytteet ja kuorrutukset

20 syys

Luumuillo ja Rommiluumut ovat täydellistä sadonkorjuuherkkua!

Sain työkaveriltani pari kiloja luumuja. Siitä alkoi sitten pähkäily, että mitä niistä tekisi. Ihan ensimmäiseksi halusin kokeilla hillon keittämistä. Kuoriminen ja kivien poistaminen ei tuntunut kovin houkuttelevalta. Lopuksi päätin poistaa vain kivet luumuista ja jättää kuoret kuorimatta. Idea osoittautui hyväksi. Hillo sain luumulle ominaisen värin ja maun juuri kuorista eivätkä ne jääneet häiritsemään koostumusta.

Lopuista luumuista päätin tehdä jotain muuta makeaa. Päätin säilöä luumut rommin ja ruokosokerin kanssa. Luumut ovat parhaimmillaan kun ne hautuvat sokerialkoholissa jääkaapissa ainakin 2 kuukautta. Mausteina käytin jouluista kanelia, kardemummaa ja neilikkaa. En malta odottaa, että pääsen maistelemaan rommiluumuja juustojen ja keksien kanssa joulukuussa.

Tässä helpot ohjeet olkaa hyvät:


Luumuhillo ja Rommiluumut

Luumuhillo ilman kalttausta: (1 iso hillopurkki tai 2 pientä)

  • 1 kg tuoreita luumuja
  • 3 dl hillosokeria
  • 1,5 dl vettä
  1. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa kirkkaaksi nesteeksi.
  2. Lisää luumut ja keitä hiljalleen hilloksi.
  3. Keitä niin kauan kunnes hillo kiinteytyy, sekoita välillä ja pidä liesi hyvin miedolla lämpötilalla ettei hillo kiehu tai pala pohjaan. Itse keitin hilloa hieman yli tunnin.
  4. Kaada hillo puhtaaseen kuumaan hillopurkkiin/purkkeihin ja sulje kansi tiiviisti.

Rommiluumut (1 iso hillopurkki):

Sokeriliemi:

  • 1 dl vettä
  • 0,5 dl ruokosokeria
  • 1 kanelitanko
  • muutama kardemummasiemen
  • ripaus jauhettua neilikkaa

Rommiluumut:

  • 1-3 dl tummaa rommia (maun mukaan)
  • 500 g luumuja
  • 1,5 dl ruokosokeria
  1. Kiehauta vesi, sokeri ja mausteet kattilassa ja anna liemen jäähtyä.
  2. Pese luumut ja poista kivet.
  3. Kaada sokeriliemi puhtaaseen hillopurkkiin.
  4. Asettele liemen päälle vuorotellen luumun puolikkaita ja sokeria sekä rommia.
  5. Huomaa, että luumujen tulee jäädä nestepinnan alapuolelle. Sulje korkki hyvin.
  6. Anna maustua 2-4 kuukautta purkissa jääkaapissa. Voit käännellä purkkia välillä, jotta rommi ja sokeri sekoittuvat ja sulavat kunnolla.

Lisää hilloja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

8 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Sunnuntai-illan Pepperoni-Choritzo Pizza
Seuraava artikkeli: Maissimuffinit Brunssille »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Tuoksussabasilikaa sanoo

    20.9.2014 08:00

    Vaikuttaa herkulliselta! Nam!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      20.9.2014 17:04

      Kiitos kommentista. Hillo oli ainakin todella herkullista 🙂 Rommiluumut korkataan jouluna!

      Vastaa
  2. Anonyymi sanoo

    9.10.2015 11:04

    Millaisia rommiluumuista tuli, oliko hyviä?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.10.2015 11:15

      Lähtökohtaisesti en julkaise reseptejä, jos lopputulos on huono 😉 Rommiluumut olivat ihania jouluna. Syötiin ne kermavaahdon kanssa, joka oli maustettu kanelilla ja sokerilla. Rommiluumujen makua tai maun vahvuutta voi säätää lisäämällä ja vähentämällä rommin määrää. Toiset tykkäävät vahvoista ja toiset miedoista. Kannattaa kokeilla 🙂 Ihanaa viikonloppua!

      Vastaa
  3. Kaisu Aspinen sanoo

    31.8.2018 13:11

    Heips.
    Kysyisin pitääkö alkoholiprosentti olla kuinka korkea. Säilyvyyden kannalta?
    Säilyisiköhän 10% glökissä luumut.
    Miltähän maistuisi luumut minttuviinassa. Onko kokemusta t. Kaisu

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      31.8.2018 13:22

      Hei Kaisu,

      Itse en laittaisi minttuviinaan luumuja, toki nämä ovat makuasioita. En osaa sanoa kuinka korkea alkoholiprosentti tulee olla, pahoittelen. Kokemusta on vain näistä rommiluumuista.

      Vastaa
  4. Miia sanoo

    20.9.2018 14:10

    Mahtaisiko nämä rommiluumut onnistua, että vaihtaa rommin konjakkiin? Ostettiin meinaan vahingossa konjakkia.

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      21.9.2018 04:49

      Nyt sinun täytyy vain kokeilla mitä tapahtuu, jos käytät konjakkia. Säilyvyys varmasti sama, mutta maku muuttuu ja se on makuasia pitääkö siitä vai ei. 🙂 Olen tehnyt itse luumut vain rommiin printeisesti 🙂

      Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios