Meillä kotona rakastetaan pizzaa. Varsinkin kun se on itse tehty. Avomiehelläni on pizzan teossa suurin rooli. Yleensä minulle jää vain täytteiden asettelu. Tässä taannoin teimme pizzaa edellisen illan tapas-illasta jääneistä ”tähteistä”. Lopputuloksena oli täydellinen ja maukas pizza, joka loppui taas kesken. Tässä meidän perusresepti, joka sisältää itsetehdyn pohjan ja kastikkeen.
Pohja: (pellillinen)
- 2 dl vettä
- 11 g kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
- Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista.
- Mittaa 42 asteinen vesi kulhoon.
- Sekoita jauhohiivaseos veteen ja lisää öljy sekä suola.
- Lisää loput jauhoista taikinaan pikkuhiljaa alustaen.
- Vaivaa lopuksi taikina käsin kimmoisaksi.
- Lisää lopuksi hieman öljyä taikinan pinnalle ja anna kohota liinan alla vähintään 30 min.
Tomaattikastike:
- Ohjeen löydät täältä
Täytteet:
- pepperonia
- choritso makkaraa
- jalopenoja
- kalamata oliiveja
- artisokkaa
- emmentaljuustoa
- parmesan juustoa
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteiseksi.
- Kauli taikina suoraan leivinpaperin päälle ohueksi pohjaksi.
- Nosta pohja leivinpaperin avulla pellille.
- Levitä pohjalle tomaattikastiketta.
- Ripottele juusto tomaattikastikkeen päälle.
- Lisää täytteet.
- Paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Makoisia pizzahetkiä!
Vastaa