• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Jäätelö
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Runebergin Tortut
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Häähumua
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Leivontaohjelma
  • Mökkiohjeet
  • Perhe
    • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Sokeriton

Kotitekoinen Omenahillo

Täytteet ja kuorrutukset

4 loka
Kotitekoinen Omenahillo

Kotitekoinen Omenahillo on keitettävä joka sadosta, joka syksy ja sen pitää riittää aina kevääseen asti. Hillon keittäminen on terapeuttista ja mukavaa. Usein tulee sovellettua ja maustettua hilloa eri tavoilla. Voit maustaa omenahillon kardemummalla, vaniljalla, kanelilla tai muilla mausteilla.

Tässä on oma (luotto) hilloreseptini, joka käy niin suolaisten kuin makeidenkin lettujen lisukkeeksi, aamupuuroon tai vaikka välipalana rahkan kanssa.


Kotitekoinen Omenahillo

Ohje:

  • 1 kg suomalaisia omenia (valkeakuulaista tulee kokemuksen mukaan paras hillo)
  • 1,5 dl hillosokeria (maun mukaan, jotkut tuplaavat sokerin määrän, itse en pidä liian makeasta)
  • 1/2 tl kanelia
  • puristus sitruunamehua
  1. Kuori ja poista siemenkodat omenoista.
  2. Pilko omenat suoraan isoon kattilaan.
  3. Lisää noin 2 rkl vettä omenoiden päälle. Älä lisää liikaa vettä ettei hillosta tule liian juoksevaa.
  4. Lämmittele omenoita kattilassa. Lisää hillosokeri, kaneli ja purista sitruunamehu joukkoon.
  5. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia ja anna hautua.
  6. Kun omenat ovat soseutuneet voit nostaa kattilan liedeltä.

Vinkki! Voit itse päättää haluatko hillon sisältävän ”sattumia” vai haluatko sen olevan samettimaista sosetta. Halutessasi voit käyttää sauvasekotinta soseuttamaan hillon sileäksi. Desinfioi purkit ja täytä makealla hillolla.


Kotitekoinen Omenahillo

Katso kaikki hilloreseptit täältä.

Hillopurkkien etiketit löydät verkkokaupastani: Hillopurkki Etiketit.

9 Kommentteja

Edellinen artikkeli: « Omenapasteijat
Seuraava artikkeli: Omenakakku »

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. Susanna sanoo

    16.8.2020 15:56

    Hyvä resepti, kokeilin tänään sillä erolla, että laitoin isoon kattilaan yli puolet omppuja ja täyteen vettä. Kypsytin ja ennen hillosokerin laittoa siivilöin mehun eri astiaan, sain kaksi kärpästä samalla iskulla! Mehuun normi sokeria ja wow, kuinka hyvää !! Hillo myös bueno !!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      17.8.2020 07:18

      Hyvä vinkki! Täytyy kokeilla itsekin 🙂 Kiitos kommentista ja mukavaa elokuun loppua.

      Vastaa
  2. Laura sanoo

    25.8.2020 09:58

    Moi Anni! Onko 1 kg omenoita punnittu ennen kuorimista ja siemenkotien poistoa? Meidän omput ei vielä tarpeeksi kypsiä, mutta jospa viikon, parin päästä pääsen testaamaan reseptiäsi 🙂 Entäs kuinka paljon lisäisit kardemummaa? Ihanaa loppukesää!

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      25.8.2020 15:12

      Moikka,

      Omenoiden määrä on ennen perkaamista. Kardemummaa ja muita mausteita aina oman maun mukaan. En usein mittaa, vaan laitan mututuntumalla 🙂 Ihanaa loppukesää!

      Vastaa
  3. M-L sanoo

    8.9.2020 15:06

    Säilyykö tämä hyvin, minulla ei ole kellaria pitäisi säilyttää jääkaapissa?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      8.9.2020 15:13

      Harvalla on nykyään kellari 🙂 Hillot säilyvät hyvin jääkaapissa.

      Vastaa
  4. Riitta Valve sanoo

    9.9.2020 11:50

    Mitä jo ei kuoritaan omenoita?

    Vastaa
    • Anni Paakkunainen sanoo

      9.9.2020 12:24

      Sitten suosittelen tätä ohjetta:

      https://www.anninuunissa.fi/taivaallinen-uuniomenahillo/

      Vastaa
  5. Hellu sanoo

    12.12.2020 09:07

    Hei! Herkullisen näköistä omenahilloa, onneksi on vielä kotimaisia omenia saatavilla tähänkin aikaan vuodesta!
    Minkä kokoisia kuvien purkit ovat, ja paljonko hilloa ohjeen määrillä suunnilleen tulee?

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Tervetuloa herkuttelemaan 🖤
Tämä on minun, sesonkeihin, reissaamiseen ja kuvaamiseen hurahtaneen yrittäjän, oma resepti- sekä matkapäiväkirja. Ohjeissani keskityn kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, juhliin, ja oman elämäni herkullisiin hetkiin. Tutustu minuun lisää yläpalkissa ja somessa @anninuunissa. Kommentit piristävät aina, jätäthän terveisiä!

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Häät Inspiraatio Inspiration Joulu Juhlat Juustokakut Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kuppikakut Leivokset Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Marenki Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi ravintolat Ruoka Sitruuna Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vege Yhteistyö Ystävänpäivä

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

  • Tietosuojalauseke
Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman ka Tänään 6 kk täyttävä herra ansaitsee oman kakkunsa 🎂 

😭 itkettää, että vaunukoppa pitää vaihtaa ratasosaan
😄 naurattaa miten kova tahto hänelle on kehittynyt 
😵 ihmetyttää, että hän on minuakin aamuvirkumpi
😔 surettaa luopua ensisängystä
😍 rakastan sitä kun hän kikattaa jutuilleni
🥰 tunnen suurta kiintymystä kun heijaan häntä uneen
❤️ kun halaamme, en toivoisi olevani missään muualla mielummin
🙃 ihmettelen tuota uteliaisuutta, ihan joka päivä
😱 kauhistuttaa, miten nopeasti aika kuluu
🤩 tunnen ylpeyttä kaikesta mitä hän oppii

Meidän ihana pieni poika 💙 

Upeat 6 kk kuvat ikuisti @visuelli.erja 💕🌸
Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja Runebergin Crostata 🍇 vie matkalle Italiaan ja muistuttaa samalla lähenevästä Runebergin päivästä 👏🏻

Ohje tähän herkulliseen crostataan löytyy @unelmientalojakoti vuoden ensimmäisestä numerosta! Olen usein haaveillut omasta leivontapalstasta ja nyt minulla on sellainen. Uusi makumuistoja herättelevä resepti ilmestyy joka kuukausi 💕 #anninuunissa 📷 @johannamyllymakiphotographer
Ihanaa uutta viikkoa! 💕 Caramel-puolukkapuuro Ihanaa uutta viikkoa! 💕 

Caramel-puolukkapuuron (G) ohje on nyt julkaistu! Löydät suoran linkin ohjeeseen biosta👆🏻 Sain muuten viime viikolla useamman kyselyn, että mistä tuo mainitsemani linkki löytyy? IG-profiilin esittelystä alimmalta riviltä löytyy linkki, josta aukeaa suorat ohjaukset resepteihin ja blogiin ☺️ Löytyykö nyt? Voit aina myös mennä suoraan anninuunissa.fi ja etsiä ohjeen etusivun kautta 👏🏻 #anninuunissa
Kukkaterapiaa 🌼 Täydellinen viikkokimppu @hom Kukkaterapiaa 🌼

Täydellinen viikkokimppu @homeingardenkauniainen muistuttaa valosta, päivien pitenemisestä, keväästä ja väreistä 🌷🌿 Niin ihana!
Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻 Kuumaa kaakaota ja laskiaispullia kiitos 🙏🏻

❄️ Otettiin nämä kuvat pari viikkoa sitten Lapissa. En olisi uskonut, että ne olisi voinut ottaa pian myös täällä etelässä. Upeaa viikonloppua! 💙
Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 Pulla päivässä pitää pyllyn pyöreänä 🙊 

Näissä pullissa ei ole lisättyä valkoista sokeria. Pakko olla silti hyviä, kun mies söi eilen viisi kappaletta 😃 ok ja mä söin kolme. Puolukka-rahkapullien ohje löytyy blogin etusivulta. Profiilissa suora linkki 👆🏻
Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ul Lumimyräkästä huolimatta nukuttiin tänään ulkona kahdet päikkärit ❄️ Lenkille ei tosin päästy lumen määrästä johtuen. Ollaan tehtailtu herkullisia sokerittomia reseptejä sen sijaan. Caramel-puolukkatuorepuuroa eilen ja tänään rahkapullia ilman valkoista sokeria👌🏻 Kiinnostuksenne on herännyt stoorien puolella ja tuorepuuron ohje löytyy pian blogista. Ehkä myös rahkapullien? Toiveita sisältöön ja reseptiikkaan saa edelleen esittää 👇🏻

🌸 ihana viikkokimppu pöydällä @homeingardenkauniainen
Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja Muistatteko nämä? 🍋 Viime vuoden TOP10 (ja muutama extra) reseptiä löytyvät nyt blogin puolella 👌🏻Näitä te rakastitte, leivoitte ja klikkaaitte eniten! 💛 Linkki biossa.

Nyt on muuten hyvä aika toivoa sisältöä tälle vuodelle. Mitä lisää, mitä vähemmän? Millaista reseptiikkaa, kiinnostaako vauvan ruokailu? Muuta mitä? Kerro kaikki toiveesi 🙏🏻
Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pu Ihan järjetön himo saada iltapäiväkahveille pulla, keksi, viineri, leivos tai mitä tahansa muuta leivottua (suklaakin käy) 🤤 Eniten haaveilen kuitenkin tästä cronitsista ja vähän myös New Yorkista, missä tuon ihanuuden aikoinaan söin 💕 Rentoa sunnuntaita! #anninuunissa
Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltä Ihana olla kotona ❤️ Vaikka tässä on kieltämättä hiukan käynnistymisvaikeuksia joulun ja lomien jälkeen. Miten teillä? 

Vuoden alku on aina jotenkin takkuinen minulle. Siksi ollaan usein matkustettu alkuvuodesta nauttimaan valosta ja lämmöstä jonnekin kauas. Pakko todeta, että on todella ikävä normaaleja aikoja: matkoja ja ihan tavallisia tilaisuuksia, joissa tapaa ihmisiä. Ikävät uutiset maailmalta ahdistavat ja sitä pohtii palautuuko mikään enää koskaan ennalleen? 

Kaikista näistä ajatuksista lamaantuneena päätin harjoittaa kiitollisuutta joka päivä! Kolme asiaa mistä olen tänään ja juuri nyt kiitollinen 🙏🏻

❄️ lumi tuli etelään
❤️ olemme terveitä 
🥞 blinikausi alkaa

Mistä sä olet kiitollinen tänään?
Seuraa Instagramissa
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2021 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios