Kotitekoinen Omenahillo
Kotitekoinen Omenahillo on keitettävä joka sadosta, joka syksy ja sen pitää riittää aina kevääseen asti. Hillon keittäminen on terapeuttista ja mukavaa. Usein tulee sovellettua ja maustettua hilloa eri tavoilla. Voit maustaa omenahillon kardemummalla, vaniljalla, kanelilla tai muilla mausteilla.
Tässä on oma (luotto) hilloreseptini, joka käy niin suolaisten kuin makeidenkin lettujen lisukkeeksi, aamupuuroon tai vaikka välipalana rahkan kanssa.
Kotitekoinen Omenahillo
Ohje:
- 1 kg suomalaisia omenia (valkeakuulaista tulee kokemuksen mukaan paras hillo)
- 1,5 dl hillosokeria (maun mukaan, jotkut tuplaavat sokerin määrän, itse en pidä liian makeasta)
- 1/2 tl kanelia
- puristus sitruunamehua
- Kuori ja poista siemenkodat omenoista.
- Pilko omenat suoraan isoon kattilaan.
- Lisää noin 2 rkl vettä omenoiden päälle. Älä lisää liikaa vettä ettei hillosta tule liian juoksevaa.
- Lämmittele omenoita kattilassa. Lisää hillosokeri, kaneli ja purista sitruunamehu joukkoon.
- Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia ja anna hautua.
- Kun omenat ovat soseutuneet voit nostaa kattilan liedeltä.
Vinkki! Voit itse päättää haluatko hillon sisältävän ”sattumia” vai haluatko sen olevan samettimaista sosetta. Halutessasi voit käyttää sauvasekotinta soseuttamaan hillon sileäksi. Desinfioi purkit ja täytä makealla hillolla.
Hei! Herkullisen näköistä omenahilloa, onneksi on vielä kotimaisia omenia saatavilla tähänkin aikaan vuodesta!
Minkä kokoisia kuvien purkit ovat, ja paljonko hilloa ohjeen määrillä suunnilleen tulee?