|

Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Suunnittelin jo marraskuussa Myllyn Parhaalle tämän ihastuttavan joulutorttukakun, jonka sisältä löytyy suklaamoussea ja kirsikkahilloa. Rakensin piparkakkutaikinasta pieniä taloja sekä ovia ja koristelin ne pikeerillä hyvissä ajoin. Ihanista pienistä piparkakkutaloista ja ovista tuli koristeet kauniin joulukakun päälle. Tarkoituksena oli inspiroida teitä kotileipureita ottamaan osaa Joululeivonnan SM-kisoihin, jotka järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Ja kyllähän teistä moni inspiroitui. Voittajat on jo valittu, kurkkaa heidän töitään täältä.

Tämä minun kakku sai paljon ihastusta Instagramissa ja pyysitte myös ohjetta. Tässä se vihdoin on. Ja se on helppo. Tarvitset vain valmiita lehti- tai voitaikinalevyjä, suklaamoussea ja kirsikkahilloa. Jos et ehdi väkertää piparkakkutaloja tai ovia itse, voit koristella kakun ihan tavallisilla piparkakuilla, vaikka niillä kaupan valmiilla. Kakku on valmis alle tunnissa ja hurmaa joulupöydässä.

Päätitkö kokeilla? Muista tagailla #anninuunissa ja @anninuunissa, jotta pääsen ihailemaan sinun versiotasi tästä kakusta!

Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Viimeistele kakku tomusokerilla ja suihkutettavalla kullalla!


Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Ohje

  • 3 kpl lehtitaikina- tai voitaikinalevyä
  1. Kaulitse taikinalevyjä hiukan ohuemmiksi.
  2. Voitele levyt kananmunalla ja paista uunissa paketin ohjeen mukaan kullanruskeiksi.
  3. Jäähdytä taikinalevyt.

Suklaamousse

  • 150 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
  • 2 dl kermaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä.
  2. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja kaneli toisessa kulhossa.
  3. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  4. Vatkaa tai kääntele lopuksi kerma joukkoon.
  5. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.

Kakun kokoaminen ja koristelu

  • 2 dl kirsikkahilloa
  • piparkakkuja
  • suklaakoristeita
  • tomusokeria
  • kultaista tomuväriä
  1. Aseta yksi taikinalevy tarjoilulautaselle ja sivele päälle kirsikkahilloa.
  2. Pursota suklaamoussea hillon päälle ja nosta päälle toinen taikinalevy. Toista.
  3. Koristele kakku piparkakuilla, suklaakoristeilla ja sihtaa päälle tomusokeria.
  4. Lisää vielä suihkutettavaa kultaista tomuväriä tuomaan joulun taikaa!

Vinkki! Voit käyttää myös esimerkiksi mustikka- tai puolukkahilloa kakun välissä!

Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Ihanaa alkanutta jouluviikkoa!

/Anni


Lisää joulureseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *