• Etusivu
  • Media ja Yhteistyöt
    • Yhteistyöt
  • Anni
  • Arkisto
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube

Annin Uunissa

  • Kakut
    • Kakkupohjat
    • Täytteet ja kuorrutukset
    • Koristeet
    • Tekniikat
    • Täytekakut
    • Kreemikakut
    • Sokerimassakakut
    • Juustokakut
    • Kuivakakut
    • Suklaakakut
    • Voileipäkakut
  • Pikkumakeat
    • Makeat piirakat
    • Donitsit
    • Brownie
    • Leivokset
    • Karkit
    • Keksit ja cookies
    • Kuppikakut
    • Kääretorttu
    • Macarons
    • Marengit
    • Muffinssit
    • Tartaletit
    • Pullat
  • Juhlat
    • Ystävänpäivä
    • Laskiainen
    • Pääsiäinen
    • Vappu
    • Häähumua
    • Äitienpäivä
    • Kevään juhlat
    • Juhannus
    • Halloween
    • Isänpäivä
    • Itsenäisyyspäivä
    • Joulu
    • Uusivuosi
    • Runebergin Tortut
  • Suolaiset
    • Brunssi
    • Suolaiset piirakat
    • Leivät
    • Pataleipä
    • Pizza
    • Sämpylät
  • Arkiruoka
    • Pasta
    • Keitot
    • Kasvisruoka
    • Hemmottelua
  • Nopeat ja helpot
    • Pannukakut ja letut
    • Puurot
  • Mehut ja muut juomat
  • Ravintolat
  • Herkkumatkat
    • New York
    • Amsterdam
    • Ahvenanmaa
    • Espanja
    • Berliini
    • Italia
    • Kotimaa
    • Kreikka
    • Kroatia
    • Lontoo
    • Malediivit
    • Portugali
    • Saksa
    • Tukholma
    • Thaimaa
    • Viro
  • Jäätelö
  • Mökkiohjeet
  • Vauvanruoka
  • Erikoisruokavaliot
    • Gluteeniton
    • Vegaaninen
    • Ilman lisättyä sokeria
  • Koti & Remontti

Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Joulu· Kakut

20 joulu
Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Suunnittelin jo marraskuussa Myllyn Parhaalle tämän ihastuttavan joulutorttukakun, jonka sisältä löytyy suklaamoussea ja kirsikkahilloa. Rakensin piparkakkutaikinasta pieniä taloja sekä ovia ja koristelin ne pikeerillä hyvissä ajoin. Ihanista pienistä piparkakkutaloista ja ovista tuli koristeet kauniin joulukakun päälle. Tarkoituksena oli inspiroida teitä kotileipureita ottamaan osaa Joululeivonnan SM-kisoihin, jotka järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Ja kyllähän teistä moni inspiroitui. Voittajat on jo valittu, kurkkaa heidän töitään täältä.

Tämä minun kakku sai paljon ihastusta Instagramissa ja pyysitte myös ohjetta. Tässä se vihdoin on. Ja se on helppo. Tarvitset vain valmiita lehti- tai voitaikinalevyjä, suklaamoussea ja kirsikkahilloa. Jos et ehdi väkertää piparkakkutaloja tai ovia itse, voit koristella kakun ihan tavallisilla piparkakuilla, vaikka niillä kaupan valmiilla. Kakku on valmis alle tunnissa ja hurmaa joulupöydässä.

Päätitkö kokeilla? Muista tagailla #anninuunissa ja @anninuunissa, jotta pääsen ihailemaan sinun versiotasi tästä kakusta!

Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Viimeistele kakku tomusokerilla ja suihkutettavalla kullalla!


Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Ohje

  • 3 kpl lehtitaikina- tai voitaikinalevyä
  1. Kaulitse taikinalevyjä hiukan ohuemmiksi.
  2. Voitele levyt kananmunalla ja paista uunissa paketin ohjeen mukaan kullanruskeiksi.
  3. Jäähdytä taikinalevyt.

Suklaamousse

  • 150 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
  • 2 dl kermaa
  • 100 g tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jäähdytä.
  2. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja kaneli toisessa kulhossa.
  3. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  4. Vatkaa tai kääntele lopuksi kerma joukkoon.
  5. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.

Kakun kokoaminen ja koristelu

  • 2 dl kirsikkahilloa
  • piparkakkuja
  • suklaakoristeita
  • tomusokeria
  • kultaista tomuväriä
  1. Aseta yksi taikinalevy tarjoilulautaselle ja sivele päälle kirsikkahilloa.
  2. Pursota suklaamoussea hillon päälle ja nosta päälle toinen taikinalevy. Toista.
  3. Koristele kakku piparkakuilla, suklaakoristeilla ja sihtaa päälle tomusokeria.
  4. Lisää vielä suihkutettavaa kultaista tomuväriä tuomaan joulun taikaa!

Vinkki! Voit käyttää myös esimerkiksi mustikka- tai puolukkahilloa kakun välissä!

Piparkakuilla koristeltu joulutorttukakku

Ihanaa alkanutta jouluviikkoa!

/Anni


Lisää joulureseptejä löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Kommentoi

Edellinen artikkeli: « Marenki-Jäätelöpiirakka – Bombe Alaska
Seuraava artikkeli: Joulukattaus – ihanat vinkit x 10 »

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ensisijainen sivupalkki

Etsi reseptejä

Tilaa kirjani tästä

Ihanimmat leivonnaiset jokaiseen vuodenaikaan

Anni

Anni

Hei ihana! 🖤 Perustin leivontablogini 2013, kun kaipasin luovaa tekemistä analyyttisen päivätyöni rinnalle. Opettelin leipomaan kakkuja, kuvaamaan ja kirjoittamaan. Parin vuoden kuluttua harrastuksesta tuli työ. Nykyään keskityn sesonkeihin, kauden parhaimpiin raaka-aineisiin, herkkumatkoihin, juhliin, ravintoloihin ja oman elämäni herkullisiin hetkiin.

Somesta löydät minut @anninuunissa.

Ota yhteyttä: info(at)anninuunissa.fi

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Avainsanat

Arkiruoka Brunssi Cupcakes Gluteeniton Halloween Inspiraatio Inspiration Joulu Juhannus Juhlat Juustokakut Jäätelö Kakut Keksit ja muut makeat Kesä Kinuski Kuppikakut Leivonta Leivät Letut ja Pannukakut Maidoton Makeat piirakat Makeiset Mansikka Matkustelu Mustikka Muut suolaiset tarjoiltavat Nopeat ja Helpot Oma elämä Omena Perinteiset Pullat Pääsiäinen Raparperi Ruoka Sitruuna Sokeriton Suklaa Suolaiset piirakat Uusivuosi Vadelma Vappu Vauva Vege Yhteistyö

Arkistot

HERKKUMATKAT

HERKKUMATKAT

DESTINATION WEDDING

Häähumua

GLUTEENITON LEIVONTA

GLUTEENITON LEIVONTA

TEKNIIKAT

TEKNIIKAT

TILAA UUTISKIRJE

Tilaa herkullinen uutiskirje!

Evästevalinnat
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
Copyright © 2023 Annin Uunissa 2017 Ulkoasu Georgia Lou Studios